Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'CKEditor'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Welcome to ProcessWire
    • News & Announcements
    • Showcase
    • Wishlist & Roadmap
  • Community Support
    • Getting Started
    • Tutorials
    • FAQs
    • General Support
    • API & Templates
    • Modules/Plugins
    • Themes and Profiles
    • Multi-Language Support
    • Security
    • Jobs
  • Off Topic
    • Pub
    • Dev Talk

Product Groups

  • Form Builder
  • ProFields
  • ProCache
  • ProMailer
  • Login Register Pro
  • ProDrafts
  • ListerPro
  • ProDevTools
  • Likes
  • Custom Development

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests

  1. It's possible? I use this code with the repeater module: <?php foreach($page->ber_MDL_ripetitore as $ber):?> <li> <a class="uk-accordion-title" href="#"> <div class="fa fa-comments"></div><h2 class="perh2faq"><?=$ber->ber_MDL_domanda?></h2> </a> <div class="uk-accordion-content"> <p style="color: white;"> <?=$ber->ber_MDL_risposta?> </p> </div> </li> <?php endforeach;?> The html code <a></a> is used to open the text area after a click (I use ui-kit css/js). I changed the html code from <p></p> to <div></div> but that doesn't work either.Then I removed CKE and replaced it with simple "textarea", but <p></p> always appears on the sides of the text. It's amazing. I don't know what I'm doing wrong... Any suggestions?
  2. Dear ProcessWire community, I recently found an issue with unicode characters used in CKEditor / Input fields. Most likely it seems to be a CKEditor configuration issue. Maybe someone has a hint to solve this. First of all my setup: ProcessWire 3.0.184 (latest master release) running on PHP 7.4.28 Input field Textarea / CKEditor with Markup HTML / use ACF (yes / no – doesn’t matter) / use HTML Purifier no When I put a random Chinese character into this field (decimal 27721) so Ampersand Sharp 27721 Semicolon – it works perfectly out of box. This unicode character will be displayed and rendered. Now my problem: When I put one of those new fancy smiley unicode characters into this field (decimal 128513) the whole source code breaks after this point but only after pressing the save button. It is totally weird behaviour. The significant difference is the high decimal number. I tried a few configuration suggestions from the CKEditor Reference Page for example: config.entities = true config.entities_processNumerical = true config.entities_additional and exactly allowing decimal numbers Nothing works. Does anybody have a good idea or is it a known CKEditor bug?
  3. Hi, since the cke editor tool table didn't have any keys that were important to me, I added them years ago with the practice pointed out to me here. Since then all of them have worked. It still works today. But I created a new textarea field with ckeditor, and this field does not show the tool table as I had set it. First problem. How to solve it? So I went into the panel looking for a button to configure CKEDITOR again, but while searching like crazy, it can't be found. It doesn't even appear in the list of added modules. Suggestions? Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)
  4. HELLO! I always struggle adding additional functionality, buttons and other settings to the CKeditor and I guess other people might have the same issue at times. For those who are CKeditor aces would you share your settings in this post to help others with what I guess should be a simple task to extend the default settings. Extra color select and text formating toolbar Format, Styles Bold, Italic, Underline, -, RemoveFormat TextColor, BGColor JustifyLeft , JustifyCenter, JustifyRight, JustifyBlock NumberedList, BulletedList, -, Blockquote PWLink, Unlink, Anchor PWImage, Table, HorizontalRule, SpecialChar PasteText, PasteFromWord Scayt, -, Sourcedialog extra allowed content small[*] section font[style] span[style]{!color} code[*] custom config options colorButton_colors: ec4626,ffde43,00aaeb,004a87,7b9320,ffffff extra plugins colorButton
  5. Hi, I'm having problems to insert images on a Ckeditor body field. The images are uploaded to a image field and the page is saved. When I do clic in Ckeditor Image button I get: Failed to init module: ProcessPageEditImageSelect - No page specified The requested process does not exist The process returned no content. I'm using the superuser account. Processwire version: 3.0.79 This is the first time I get an error in Processwire... Thank you.
  6. Hello it would be nice if it could be possible to force a unique (or relative) imagefield for CKEditor. Example Using a repeater matrix (or repeater) with CKEditor field, the primary sources for images are imagefields in the page-repeater fieldset. Obviously I can change the page source, but I need to start from the root and this is not comfortable. In this specific situation the better solution is to have an imagefield in the parent page and force CKEditor to automatically go there... or if you want to have a "media library" go there first. Don't know which could be the best "setting system" but in my opinion this is an annoying problem.
  7. It would be fantastic if we could set different configurations for CKEditor fields based on template or user roles. Like described on https://weekly.pw/issue/14/ under "More CKEditor upgrades", we can use config files in /site/modules/InputfieldCKEditor/ to store settings per field. E.g. for the body field this would be /site/modules/InputfieldCKEditor/config-body.js. Maybe this logic could be extended to something like /site/modules/InputfieldCKEditor/config--field-body--template-home--role-mycustomrole.js. I was coming over from Joomla to PW couple of years ago and there we had an excellent CKEditor integration called JCE where you could define settings per user role etc. Maybe I am wrong but up to now we need to create additional fields if we need editor config settings per template. If there already is a way to do that I'd be happy to know.
  8. inserting links i.e. <a>-elements, and only links, inside a CKEditor-summary field outputs the link-text and a weird " /> above the content-div (I'm using markup regions). I have no idea where this is coming from, all the other tags work perfectly, and the CKEditor-markup is fine too when adding links. It puts the <a>-element inside a <p> element but should be alright? Any hints?
  9. I doubt nobody has seen this issue before… when I have an <h2> or <h3> or the likes in a CKEditor-body-field and I delete that header, the h-tag is applied to whatever comes next in line. I'm obviously talking about the WYSIWYG-view. Similar bugs occur when applying an h-tag, that tag sometimes encloses the next line as well. Could be that this happens when the next line is in the same "block"-element and not technically a new line but separated with a <br> but not always… When will a new version of CKEditor for PW be released or what's a competitive alternative at this point?
  10. Hi. Sometimes when I select text in a textarea field outfitted with CK Editor, it fails to register as a "Block Style" and therefore the custom styles I have specified for block-level elements are not displayed in the Styles drop-down menu. If I open the page in an incognito window and select the same elements, the Block Style styles appear as expected in the Styles menu. Is this a caching issue of some kind? I've played with turning on and off the HTML "quality assurance" options as well as putting my custom styles directly within the CKEditor folder in the /wire directory. Once the field stops registering the selection of block-level elements, it also seems to have simultaneously stripped the custom styles that had been successfully applied to these block-level elements previously. Not sure what to do next.
  11. An inputfield for displaying markup editable via CKEditor. The module is intended for use with the Form Builder module. Allows blocks of static text to be included within a form, which can be edited in the form settings using CKEditor. Usage Install the Markup CKEditor module. In the Form Builder module settings, add "MarkupCKEditor" to "Inputfield types to use with FormBuilder". In your form settings, add a new field of type "Markup CKEditor". Enter the text you want to show in this field using "Markup Text" on the "Details" tab. Screenshots http://modules.processwire.com/modules/inputfield-markup-ckeditor/ https://github.com/Toutouwai/InputfieldMarkupCKEditor
  12. Hi all and thanks for the great work on PW! One thing I find I have to do on any new site is add the Justify plugin to textarea fields as it is such a widely required feature for text headings in content. ANy chance this could be added to the core an automatically be installed on new textarea fields using CKEditor? Thank you!
  13. Hello, I am currently building a intranet which will be hosted on the local network of a company. This intranet has many links to files on their fileserver with the protocol file://. So for example the links look like this file://domain.tld/filename.ext When I try to insert such a link into a URL field, I get the error, that only the protocol http:// is allowed. When I try to insert such a link into a CKEeditor link, it gets stripped out. Is it possible to insert such links into the FieldType URL and CKEditor. I know that I could use a FieldType Text or insert a RewriteRule in the .htaccess file, but I am looking for a more elegant solution. 😉 Regards, Andreas
  14. Does anyone knows if there is a way of selecting a iframe inside a textfield(using ckEditor)? I mean I have a Iframe with this code: <iframe allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen="" frameborder="0" height="315" scrolling="no" src="https://www.youtube.com/embed/PMaFJjZDrYM" width="100%"></iframe></p> but it's not getting responsive in iPhones.. So anyone know how can I select it via code for making it responsive? Thank you,
  15. On one particular site, CKEditor behaves rather weird: When I copy and paste "normally", i.e. CTRL + V, there is an alert popping up "do you really want to leave this page?". If you cancel, the text is pasted into the field. If not, you get redirected to the frontend of the page you just edited, and the changes are lost. The "paste from Word" button doesn't work. CTRL + SHIFT + V works, but all formatting is lost (apart from paragraphs). I'm using inline editor mode, ACF + Purifier are activated. I know that if I disable those two, CTRL + V works, but I won't do that, since CKE then saves all the garbage code from MS-Office. Has anyone ever come across this issue? I tried with Chrome + FF. No JS errors.
  16. Hi folks. I'm building a Formbuilder form to create new advert pages in a marketplace. Formbuilder is ideal for this. I need to add a description field that allows text to be added with line breaks etc. so showing a CKEditor field would be ideal (i.e. exactly like the field I'm typing into right now)!. Does anyone know if it's possible to add a CKEditor field to the front end presentation fo a Formbuilder field, maybe via a module or such? Many thanks!
  17. Hello. I never though about it before but when I insert image into CKeditor field I don't get ALT tag filled from image that has it. Do I have to do it manualy for inserted image or Im doing something wrong?
  18. If you've ever needed to insert links to a large number of files within CKEditor you may have found that the standard PW link modal is a somewhat slow way to do it. This module provides a quicker way to insert links to files on the page being edited. You can insert a link to an individual file, or insert an unordered list of links to all files on the page with a single click. CKEditor Link Files Adds a menu to CKEditor to allow the quick insertion of links to files on the page being edited. Features Hover a menu item to see the "Description" of the corresponding file (if present). Click a menu item to insert a link to the corresponding file at the current cursor position. The filename is used as the link text. If you Alt-click a menu item the file description is used as the link text (with fallback to filename if no description entered). If text is currently selected in the editor then the selected text is used as the link text. Click "* Insert links to all files *" to insert an unordered list of links to all files on the page. Also works with the Alt-click option. Menu is built via AJAX so newly uploaded files are included in the menu without the page needing to be saved. However, descriptions are not available for newly uploaded files until the page is saved. There is an option in the module config to include files from Repeater fields in the edited page. Nested Repeater fields (files inside a Repeater inside another Repeater) are not supported. Installation Install the CKEditor Link Files module. For any CKEditor field where you want the "Insert link to file" dropdown menu to appear in the CKEditor toolbar, visit the field settings and add "LinkFilesMenu" to the "CKEditor Toolbar" settings field. http://modules.processwire.com/modules/cke-link-files/ https://github.com/Toutouwai/CkeLinkFiles
  19. Hi all, Having a strange problem with my CKeditor custom styles. Trying to add standard bootstrap classes to the image alignment options. But for some reason if I add multiple classes to the centred image option it disappears from the editor drop down. But with only one class it works. So this works: { name: 'Left Aligned Photo', element: 'img', attributes: { 'class': 'float-md-left img-fluid' } }, { name: 'Right Aligned Photo', element: 'img', attributes: { 'class': 'float-md-right img-fluid' } }, { name: 'Centered Photo', element: 'img', attributes: { 'class': 'img-fluid' } }, But this doesn't: { name: 'Left Aligned Photo', element: 'img', attributes: { 'class': 'float-md-left img-fluid' } }, { name: 'Right Aligned Photo', element: 'img', attributes: { 'class': 'float-md-right img-fluid' } }, { name: 'Centered Photo', element: 'img', attributes: { 'class': 'w-100 img-fluid' } }, Note the slight difference to the last line. I've tried escaping the hyphens in case it was that but doesn't help. Any ideas.... #puzzled!
  20. I have a CKEditor Textarea in a page template. Some users like to add text in them by pasting from Word document. This leads to internal server error when saving page. When using paste without formatting (cmd + shift + V), page is saved normally, so I assume error has something to do with Word's hidden characters that cause issues in many other programs as well. (I don't have Word myself, so I debugged this with video chat with user. I forgot to ask to check code view, so I'm not sure if they are visible there.) Is there a way in ProcessWire/PHP to sanitize Textarea input from these hidden characters, or can I prevent this by changing editor settings (listed below, if it helps)? I don't like leaving error handling rely to user action - somebody always forgets to do things specific way and it weakens user experience. Textarea formatting: none (htmlspecialchars off) field type: CKEditor content type: markup/html experimental markup/html settings: all on acf: on html purifier: on additional purify settings: all on extra allowed content: none add-ons: pwimage, pwlink, sourcedialog sourcedialog settings: none disabled add-ons: image, magicline
  21. I was wondering if there's a way to set an absolute path instead of relative when linking to a file in CKEditor? Any help would be appreciated.
  22. I added some custom styles to the CKeditor menu bar using the example mystyles.js and the PW tutorial. This worked fine for fields when editing on the frontend. But none of our custom styles showed in the backend editor dropdown unless we edited the core copy of mystyles.js in wire/modules. Is this correct behaviour, a bug or a mistake on my part? Tried clearing cache, logging in/out etc but the backend ignores our custom styles in the site/modules path.
  23. Hi, what do i have to do, to allow the i tag and the h4 class in the CKEditor? In the Extra Allowed Content box (setup field -> input) i wrote "i(*);h4(*)". But when i type <h4 class="uk-panel-title"><i class="uk-icon-credit-card-alt"></i>Unsere Bankverbindung:</h4> the CKEditor still strips the complete i tag and the h4 class from the source. Mario
  24. Hello, is it possible to configure CKEditor to have syntax highlighting enabled in Source and/or Sourcedialog? Coming from MODX i had this feature enabled and now I'm trying to find a solution for PW too. I'd like to have both the WysiWyg Editor and the Source editor with syntax highlighting enabled in on field. Andy plugins to achieve this? Greetings, Martin
×
×
  • Create New...