Jump to content

Recommended Posts

This is my first post so, Hello everyone.

Ryan, I want to congratulate a great CMS.

I attach my translation for the Polish language.

The translation is fairly complete, but it requires some adjustments.

Hidden deeper setting are not yet translated.

And also the Polish translation for TinyMCE.

TinyMCE will not work without it.

https://github.com/PawelGIX/ProcessWire-Language-Pack-Polish--pl-PL-

EDIT:

I added a link to github.

ProcessWire-Language-Polish.zip

tinymce_language_Polish.zip

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Good job - dobra robota :)

Jeszcze nie sprawdziłem, ale może się przydać.

Share this post


Link to post
Share on other sites

PawelGIX, great job and great first post! Thanks for taking the time to make this translation and welcome to the ProcessWire forums!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks for making polish language pack

I found a little problem with it. When it's activated, TinyMCE isn't showing up and here are the errors from Chrome:

Failed to load resource: the server responded with a status of 404 (Page Not Found) http://process...pl/wire/modules/Inputfield/InputfieldTinyMCE/tinymce-3.4.7/langs/pl.js
Failed to load: http://process...pl/wire/modules/Inputfield/InputfieldTinyMCE/tinymce-3.4.7/langs/pl.js tiny_mce.js:1
Failed to load resource: the server responded with a status of 404 (Page Not Found) http://process...pl/wire/modules/Inputfield/InputfieldTinyMCE/plugins/preelementfix/langs/pl.js
Failed to load: /wire/modules/Inputfield/InputfieldTinyMCE/plugins/preelementfix/langs/pl.js tiny_mce.js:1
Failed to load resource: the server responded with a status of 404 (Page Not Found) http://process...pl/wire/modules/Inputfield/InputfieldTinyMCE/tinymce-3.4.7/themes/advanced/langs/pl.js
Failed to load: http://process...pl/wire/modules/Inputfield/InputfieldTinyMCE/tinymce-3.4.7/themes/advanced/langs/pl.js

Adding polish translation to TinyMCE from this link to /wire/modules/Inputfield/InputfieldTinyMCE/tinymce-3.4.7/ didn't help. What helped was removing the language reference in Setup > Languages > Polish > wire--modules--inputfield--inputfieldtinymce--inputfieldtinymce.json as ryan advised.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I wish that TinyMCE had a more graceful fallback for when a language file wasn't present. It seems like they way they are doing it is not right.

What helped was removing the language reference in Setup > Languages > Polish > wire--modules--inputfield--inputfieldtinymce--inputfieldtinymce.json as ryan advised.

Glad that worked, thanks for letting me know.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello, in the last couple of days I've built a complete new Polish translation for the ProcessWire 3.0.63.

It may need some cleanup of typos, some translations were done without the context, as I'm new to ProcessWire, so those may need corrections.

Anyway, all language files reported by Processwire (168) and all contained phrases were translated.

@PawelGIX, I hope that you don't mind that I post here, but I don't want to open a new topic if topic about Polish translation already exist :)

@Ryan and everyone involved, thanks for building this great CMS!

Github repo:
https://github.com/sevenstudio/polish-wire

ZIP package also attached to this post.

I hope this will be usefull for Polish users of PW.

Bug reports, suggestions are welcome!

Thanks!
Tomasz

 

 

polish-language-pack-ProcessWire-3.0.63.zip

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

@rafaoski

You're welcome! I hope it will be useful.

I've submitted new Polish language pack (for 3.X) to the official modules directory at ProcessWire, it's still pending approval, but I hope it will be approved soon. If you will find any bugs, typos, please let me know and I will try to update it.

Thanks!

Pozdrawiam ;) !

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello guys,

I would like to inform that I've updated my polish translation for PW 3.x to version 1.0.1

This version should be fully compatible with the latest PW dev version 3.0.77 as well with latest stable release.

In this update:

- new translation files were added for new features like new fieldset field, or import/export features

- there is also a complete translation file for the new login/register/profile module, created by @ryan in the last week

- other than that, I've corrected few small typos, few phrases were changed.

Complete polish translation for 3.x is now available in the official modules directory:

http://modules.processwire.com/modules/polski/

bug reports, typos, suggestions are welcome!

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello, I've updated language pack to v1.0.2.

New update contains fixes of wrong paths in translation files. This version should work correctly with all operating systems (in case that you have problems on unix servers).

You can grab the latest version in modules directory
http://modules.processwire.com/modules/polski/
or directly at github repo.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I would like to inform that the Polish language pack for PW 3.x was just updated to version 1.0.3.

In this update:
- translated all new strings
- fixed few typos
- some translations were changed, to suit better with the context


Language packaged should be fully compatibile with the latest PW releases including latest dev. version - 3.0.84

You can grab latest version of this language pack directly at Github or from the official PW modules directory.

As always, feedback, bug reports are welcome!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello,

I've just updated my polish language package to version 1.0.4.

In this update:
- added missing translations for all new features
- because there is a new master version of PW 3.0.96, in this version I've decided to removed all translations that were marked as "abandoned" since last release.

Grab latest version from the official modules directory:

http://modules.processwire.com/modules/polski/

or direrctly at github:

https://github.com/sevenstudio/polish-wire/releases

As always, bug reports/suggestions are welcome,

Thanks

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

I've updated language pack to version 1.0.5.

This version is fully compatibile with the latest master version 3.0.96 and the DEV version 3.0.108.

This version contains translated all new features introduced since release of the latest master version + full translation of the new UIkit admin theme.

Download driectly at github:

https://github.com/sevenstudio/polish-wire/archive/1.0.5.zip

or from the official modules directory:

http://modules.processwire.com/modules/polski/

Tomasz

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello @7Studio!

I was just curious if there is a newer translation and here we are.
Tomek, great job, all is working fine (PW 3.0.98 on localhost).

I can see that there are still some phrases in English. I don't know if this has been your choice to leave them like that or was it rather lack of need / time.
I'm a newbie here (just converting from WordPress after almost a decade) and still learning everything,
but after few weeks I'm planning to build a bigger site with PW and there will be several places that will have to be in Polish.
If you need some help with translating - let me know.

Pozdrawiam ciepło,
Krzysztof
 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello @phoros,

thanks a lot, glad to hear that translation is useful!

Regarding to the missing strings, phrases - overall I'm trying to keep 100% of core translated. Some elements, like the core modules descriptions are keept in english.

Please note that some translations are also changed during dev versions, some strings are added/changed, some are abandoned, so it also depends which version you are running at the moment. (I've decided to remove many abandoned translations with latest update, but they may be used in older versions).

I'm keeping eye on the development, and since we are really close to the next master version (according to Ryan latest post), I'm plannig to release an update (1.0.6) that should be 100% compatibile with latest master version.

At the moment I don't need help (thanks anyway!), but if there will be a new version I will be thankfull for reports if anything is missing.

Have a fun while working with ProcessWire! 😉

Pozdrawiam!
Tomek

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wonderful!

I've found out lately that the translation depands also on a UI administration theme -
when default is used it's all translated but with UIkit theme there are several places in English.
I assume that it needs to be translated elsewhere (if necessary).

For me it's better to work in English but for clients / authors it's of course unacceptable.
So once again - thanks a lot!

Last weekend I've shown PW few guys in two companies and explained the idea.
They are very intrigued and one of them is planning to try it for building a PHP/MySQL app
for their company administration. So it's good to know that we don't have start from scratch with translating.

Wielkie dzięki i pozdrawiam serdecznie!
Krzysztof

Share this post


Link to post
Share on other sites

Translations in new UiKit admin theme depends on the session, so you may want to try to logout and login once again after switching admin theme and clean your web browser cache.

The new UiKit admin theme was completly translated with version 1.0.5 (I've just checked with latest dev version and I don't see any missing strings there), so there is a chance, that you are using older version of the language pack - v1.0.4.

You can try to upgrade to the latest DEV version (dev. versions in PW are extremely stable), and reinstall language package.

Small tip, while browsing translation files in: settings - languages -> your language, you can double click trash icon to select all files, after that click on save to delete them and please try to install latest version of language package 1.0.5.

As I've mentioned above you will need to clear sessions, (logout) and browser cache to get UiKit theme fully translated.

I've also clients sites on PW so I try to keep this translations up to date 😉

Please let me know if reinstalling language package helped with UiKit theme translations.

Pozdrawiam sedecznie!
Tomek

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

You were right of course - after upgrading to 3.0.122 (from 3.0.98),
everything is displayed correctly in Polish (see the attachment) and works like a charm.
Relogging after changing a language also does the trick. Thank you!

I'm learning to walk here so please forgive me lack of knowledge.

Now I'll try to play around with modifing a ready HTML/CSS/JS template
and connecting it to PW.

No new projects and no deadlines so far
so I can climb that hill at my own pace. One step in a time. 😎

Jeszcze raz bardzo dziękuję za pomoc i pozdrawiam ciepło.
Krzysztof

admin_PL.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tomasz, one more thing:
what would be the best way/channel for reporting you any typos and mistakes
or suggesting different versions of translations?
I just get a message:

Quote

Session: Odświerzono pamięć podręczną modułów  

😉

Share this post


Link to post
Share on other sites

Got it!

I won't be spamming - I'll open an issue with a list of few things rather.
There's still a lot of learnig and experiments ahead of me
so if I'll find anything worthy of correcting - I'll let you know.

Cheers!

Share this post


Link to post
Share on other sites

I would like to inform that my polish language pack was updated to version 1.0.6.

This version should be fully compatiblie with the latest master version of ProcessWire - 3.0.123

Download driectly at github:

https://github.com/sevenstudio/polish-wire/archive/1.0.6.zip

or from the official modules directory:

http://modules.processwire.com/modules/polski/

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By bartelsmedia
      "Deepl" is an unbelievably good (paid) text translation service, that mops the floor with Google Translate.
      They have an API and it would be awesome, if there would be a module, that would integrate it for easy content translation.
      It could be a right-click context menu on the language tab:

      It should ask from which of available other language it shall take translate from.
      What do you think?
    • By gregory
      Hi guys, I need help.
      how do I translate Next Page?
      <?php if($page->next->id) {echo "<div class='float-right'><a class='button' href='{$page->next->url}'> Next Page </a></div>";} ?> I usually use this:
      <?php $lang = $user->language->name; if($lang == 'default') {echo "Next Page";} else {echo "Pagina successiva";} ?> or
      <?php echo __("Next Page"); ?> Thanks
    • By SeoGuy
      Does anyone here have experience installing a translation module that creates new pages for multiple languages?
      I am assuming when these pages are generated, they are indexable by google as "new" and "fresh."
      Thoughts?
    • By bmacnaughton
      I am using the translation function (either $this->_() or __()) within a module that responds to AJAX API calls - there isn't really a page that is being served.
      When I supply a string with an apostrophe, e.g.,
      __('Book \'em danno') It is formatted as
      Book &#039;em danno  
      Is there some way to prevent output formatting when retrieving strings using the translation functions?
    • By Soma
      There's a permission for allowing editor to use the translator in PW 2.73. I could need this but it doesn't work. It shows the "Language" in the menu but when opening the page it says no entries to show. Anybody has some experience using the lang-edit permission for editor? 
×
×
  • Create New...