Jump to content
npostulart

Image Field extending with Markup Support

Recommended Posts

In another topic Ryan introduced a simple module to extend the functionality of the image input field.

I want to go a little bit further by extending the description textarea with the usage of the Markup fields and editors, configurable in the image extra input. I tried to copy some parts from the other input fields but don't get it to work properly.

In the end I would like to have an image input field with title and description, where the description should use markdown extra and the ace editor textarea field.

Anyone who can help me with that?

Share this post


Link to post
Share on other sites

As an addition I also tried using a repeater that contains a single image with a textarea field. Unfortunately I already use a repeater for the content that holds the image and as stated here it is not possible to use repeater inside repeater.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By theoretic
      Hi there! And thanks for Processwire!
      It appears there's a possible bug in Processwire 3.0.170 concerning file and/or image inputfield. Creating such a field results in the following error:

      Fatal Error: Uncaught Error: Call to a member function get() on null
      The inputfield is created however. The closer look reveals a problem at line 60 in wire\modules\Fieldtype\FieldtypeFile\config.php:
      if(!$value) $value = $fieldtype->get('defaultFileExtensions'); Commenting this line removes the problem, but the newly created inputfield requires 'Allowed file extensions' config option to be set (which is rather expectable since i commented the above-cited line of code). Never faced this problem before, hope it can be resolved.
    • By picarica
      so this is really weird issue i am so confused about this, so i have setup 'images' field where i put images and the include them in CKeditor, should work right? well it works on some sites, i use it nearly in every page but at one page, the images included in that CKeditor only show up, when i am logged into processwire, when i turn on incognito mode the images dissapear, but only on this specific page, everywhere else it works perfectly, has anyone came across this issue? i have nowhere in the site login checker, i have no idea what is going on
    • By picarica
      so i am trying to fetch dimensions of image using getimagesize() but it returns nothing, at least i think so, i want to feed it to data attribute, bit its emtpy, i tried feeding it the image directly or just image->url
      here is my source code

       
      foreach($page->repeat_body as $r_body) { /* other code here*/ if ($r_body->gallery_check == 1) { echo "<div class='my-gallery' id='grid-gallery' itemscope itemtype='http://schema.org/ImageGallery'>"; foreach($r_body->image as $image) { $options = array('quality' => 80, 'upscaling' => true, 'cropping' => 'north', 'sharpening'=>'medium'); $thumb = $image->size(400, 400, $options); $large = $image->size(1280, 0, $options); list($width, $height) = getimagesize($image->url); echo " <figure itemprop='associatedMedia' itemscope itemtype='http://schema.org/ImageObject'> <a href='$large->url' itemprop='contentUrl' data-size='$widthx$height' data-index='0'> <img src='$thumb->url' height='$height' width='$width' itemprop='thumbnail' alt='Beach'> </a> </figure>"; } echo "</div>"; } /* other code here*/ } now, the images are outputted correctly, i can open then and browse them
    • By daniel_puehringer
      Hi community, thanks for the great work you do 🙂

      I´m looking for a global field which can be used in the footer and has only one instance for all pages. So I´m kind of looking for "One field to rule them all".
       
      Reason for my question: The website I´m currently building has one footer for all pages. The content of the footer should be dynamic - therefore I made a global field which is automatically inserted into each page.
      Problem: if I want to change something in the footer, I have to do it for all fields, because each field has it´s own instance.

      Question: is it possible to have one global field in which changes the content for the footer of all pages?

      In most CMS Systems a simple solution to this is often impossible, I hope that processwire is different 🙂

      All the best,
      Daniel
       
    • By olafgleba
      Hi,
      maybe kind of related to https://processwire.com/talk/topic/13286-image-description-not-saving/ but with other environment bits.
      While adding a new page/edit a existing page containing a image field, the image itself gets stored into the database but strangely the entered description does not. More strangely this only happens on my staging server. Within my local dev environment all is fine. And beside of this particular problem, all parts of the PW instance works fine. On both environments (s. below).
      First suspicion was the varying PHP/mysl versions of the local <-> staging environment. But, there are many working projects with the identical setting (s. below).  And i never encounter this problem so far.
      No error/log/console output. It just fails to get stored.
      Local Environment: PHP  7.4.6, mysql 5.7.29, PW 3.0.148
      Staging Environment*: PHP 7.0.33, maria DB 10.1.46, PW 3.0.148
      Maybe someone has a hint what to try?  Thanks in advance.
      *) I cannot change the staging server php/mysql settings because its part of a shared hosting account.
×
×
  • Create New...