Jump to content
Harmen

Push file to download after AJAX post

Recommended Posts

Hi folks,

 

On the website I am working on I do have a form which needs to be filled in (duh) and when the user clicks on download, the data is send with ajax and processed in the same file by using the ProcessWire API with $config->ajax;

The data which is provided by the user will be checked with data in my database. If the data is correct I want to push a file download. But this is not working at the moment. It seems like the content of the (.exe) file is pasted in the console instead of pushing the file. My code looks like this:

if ($config->ajax){  
    $serial = $input->post('serial');
    $DB = DB();
    $query = $DB->prepare("/*My query here*/");
    $query->bindParam("comparision", $serial, PDO::PARAM_STR);
    $query->execute();

    $reply = '';

    $SN_rows = $query->rowCount();
    if (!$SN_rows > 0) {
        $reply = 'error';
    } else {
        $reply = 'success';
    $installer = $page->attachments->eq(1);
    $filename = "Filename";
    $filepath = $installer->filename;

    $options = array(
        'forceDownload' => true,
        'exit' => true,
        'downloadFilename' => $filename
    );

    wireSendFile($filepath, $options);
    }

    echo $reply;
    exit();
}

What am I doing wrong here or is it a bug? Is there another way to do this with the processwire API?

 

Thanks in advance,

 

~Harmen

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Robin S, thanks for the links. I fixed or cheated it in a bit different way. In the success function of the AJAX Post, I check for the reply if it is success or not. If it is equal to success I redirect to the same page with a query behind the normal URL. In the file I check if the query is in the URL and if so I push the file as a download. The only thing insecure to this method is that if you know the query you can still get the file without a serialnumber. Anyway, it works for the time being, hopefully this helps someone else 

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By Guy Incognito
      This short script loops through some images from an XML feed and pushes new ones to an image field. It all works perfectly, except for some reason the last image (only) in the loop each time doesn't receive the image description... can everyone spot why? TIA! 🙂 
      foreach ($propertyImages as $img) { $fileName = trim($img[0]); if ( !empty($fileName) ) { $imgPath = '../property_data/'.$fileName; if(file_exists($imgPath) && !in_array(strtolower($fileName),$currentImages)) { $p->property_images->add($imgPath); $p->save(); $newImg = $p->property_images->last(); $newImg->description = $img[1]; $p->save(); } } }  
    • By ICF Church
      Hi 👋
      Anyone else having this problem?
      Requirements:
      - Repeater (matrix & normal) with mutlilanguage fields (text, textarea…) 
      - Backend language set to something other than default (ie. German) 
      Reproduce:
      - Add a new repeater Item (ajax, I found no way to possible to disable it with matrix)

      (Notice how the default language tab is active instead of the backend language…)
      - Write something into the (default language) field
      - Try to save, if field is required, this will not work. If not required, then when reloading, the content will be inside the backend language field, instead of the default language field who was (presumably) active
      Analysis:
      When  loading  a new repeater element with ajax, the default langue tab is active, but the backend language inputfield is visible (with no visual indication). When writing into the field, it will populate the backend language. When manually clicking on the default language tab (which is already active), the field will switch to the actual default language field (which is [now] empty) (that can now be populated…)
      Also Notice, the labels of the elements to be added are in default language as well instead of the translated label (images instead of Bilder)…
      ProcessWire 3.0.148, Profields 0.0.5…
      Is it my system configuration, or does anyone else have the same issue? This is a screen recording of the problem:

      Screen Recording 2020-02-25 at 14.18.31.mov
    • By MateThemes
      Hello everyone!
      I am working with Processwire since some time. But some topics are quite hard for me.
      I have a Portfolio (Gallery) Page.
      I am build a template with Portfolio Index and pages with portfolio entries.
      Structure:
      Portfolio Index
      -- Portfolio Entry
      -- Portfolio Entry
      and so on.
      Portfolio Entry has an Image field with max 12 images and are accessible Templates. 
      Now I want to display the single Portfolio Entry on the Portfolio Index and Paginate them. In the index page all images of a single Entry page should be displayed (I should not be organized as albums, where a random image of the portfolio entry should be displayed). 
      I have no clue to achieve this. May someone could give me an advice.
      Thank you in advance!
    • By ngrmm
      I have a page with a table. Each table row has a page-reference field and a checkbox.
      The Page sends emails to all users (page-refrence->email-field) and change the value of the checkbox in a row to 1.
      It works with this:
      <?php // event ID fron url query $eventID = $input->get('eventID','int'); // get event-page $event = $pages->get($eventID); // config $fromEmail = $event->event_mail_from; $fromName = $event->event_mail_from_name; $emailSubject = $event->event_subject; // email html body ob_start(); include('./_inc/emailbody.inc'); $emailBody = ob_get_clean(); // make event-page editable $event->of(false); // loop through table and send out emails foreach($event->event_clients_list as $event_table_row) { // get client page $clientPage = $event_table_row->client_name; // get client email $clientEmail = $clientPage->email; // if client isn't invited yet (checkbox not checked) if($event_table_row->client_invited == '') { // send email $m = new WireMail(); $m->to($clientEmail); $m->from($fromEmail, $fromName); $m->subject($emailSubject); $m->bodyHTML($emailBody); $m->send(); // mark client as invited $event_table_row->client_invited = 1; $event->save('event_clients_list'); } } ?> But i have to use a variable in my emailbody.inc which i'm able to get in the table-loop.
      So i do the including of the body inside my loop. But this doesn't work anymore. Page sends out the emails but is unable to change the value of the checkbox.
      I get no errors!
      I'm using ProTable
      <?php // event ID fron url query $eventID = $input->get('eventID','int'); // get event-page $event = $pages->get($eventID); // config $fromEmail = $event->event_mail_from; $fromName = $event->event_mail_from_name; $emailSubject = $event->event_subject; // loop through table and send out emails foreach($event->event_clients_list as $event_table_row) { // get client page $clientPage = $event_table_row->client_name; // get client email $clientEmail = $clientPage->email; // email html body ob_start(); include('./_inc/emailbody.inc'); $emailBody = ob_get_clean(); // make event-page editable $event->of(false); // if client isn't invited yet (checkbox not checked) if($event_table_row->client_invited == '') { // send email $m = new WireMail(); $m->to($clientEmail); $m->from($fromEmail, $fromName); $m->subject($emailSubject); $m->bodyHTML($emailBody); $m->send(); // mark client as invited $event_table_row->client_invited = 1; $event->save('event_clients_list'); } } ?>  
    • By Vigilante
      In general, is there an easy way to know which method should be used to access the API?
      For example, when _ini.php is used in the theme, it would seem you have to use wire()->addHookBefore(...). But on other sites where they used ready.php, I've seen it go straight to just doing $this->addHookAfter() even though there is no class or namespace set up in the ready.php file.
      So how do I know when I can do $this, or $wire, or wire() to access things? And any other variables I'm not aware of.
      Thanks!
×
×
  • Create New...