mcwhitey

Error: Exception: SQLSTATE[42S02]: Base table or view not found: 1146 Table 'field_comment' doesn't exist

3 posts in this topic

Hi,

I'm using Processwire for a while now and I'm starting to love it more and more. I recently installed 3.x. Today I installed the native comments module but it seems that the table 'field_comment' was not created in the database. I retried to install it but without any luck. I get error messages and when I check phpMyAdmin, I can confirm that it's not there.

Here is the complete error message when I try to use the form on the front end of a page:

Error: Exception: SQLSTATE[42S02]: Base table or view not found: 1146 Table 'domain_db.field_comment' doesn't exist (in /home/domain/domains/domain.nl/public_html/wire/modules/Fieldtype/FieldtypeComments/FieldtypeComments.module line 358)

#0 /home/domain/domains/domain.nl/public_html/wire/modules/Fieldtype/FieldtypeComments/FieldtypeComments.module(358): PDOStatement->execute()
#1 /home/domain/domains/domain.nl/public_html/wire/modules/Fieldtype/FieldtypeComments/FieldtypeComments.module(338): ProcessWire\FieldtypeComments->commentMaintenance(Object(ProcessWire\Field))
#2 /home/domain/domains/domain.nl/public_html/wire/modules/Fieldtype/FieldtypeComments/FieldtypeComments.module(183): ProcessWire\FieldtypeComments->checkNewComment(Object(ProcessWire\Page), Object(ProcessWire\Field), Object(ProcessWire\Comment))
#3 [internal function]: ProcessWire\FieldtypeComments->___sleepValue(Object(ProcessWire\Page), Object(ProcessWire\Field), Object(ProcessWire\Com

This error message was shown because: you are logged in as a Superuser. Error has been logged. 

And this is what I get when I go to the Fieldtype that I created for comment:

 SQLSTATE[42S02]: Base table or view not found: 1146 Table 'domain_db.field_comment' doesn't exist (getNumRows)

I didn't start with a normal installation. Instead I used clsource's Ghost Clone. But I doubt that has anything to do with the errors.

Hope someone will be able to shed some light onto this. Thanks in advance :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

same here development 56, ver  

created field, added it to repeater, same error

 

6 minutes ago
2017-03-20 04:04:27	pwadmin	/pw/setup/field/save	SQLSTATE[42S02]: Base table or view not found: 1051 Unknown table 'expo_ch.field_url_link' (in /wire/core/Fieldtype.php line 1118)
7 minutes ago
2017-03-20 04:03:23	pwadmin	/pw/setup/field/save	SQLSTATE[42S02]: Base table or view not found: 1146 Table 'expo_ch.field_url_link' doesn't exist (in /wire/core/Fields.php line 758)
9 minutes ago
2017-03-20 04:01:46	pwadmin	/pw/page/edit/?id=1042	SQLSTATE[42S02]: Base table or view not found: 1146 Table 'expo_ch.field_url_link' doesn't exist (in /wire/core/WireDatabasePDO.php line 454)

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.