Jump to content

Upgrade to 2.5 internal (500) server error


icreation
 Share

Recommended Posts

After upgrading from 2.3 to 2.5 on a site I have a 500 internal server error.

All file permissions and ownership settings seem correct.

I changed out the 'wire' directory and replaced the .htaccess and index.php files.

Also I added a line to site/config.php 

 
$config->httpHosts = array('acarchitects.biz', 'www.acarchitects.biz');
 
I have had to revert back to the original version meantime.
 
Is there anything that might have been missed?
Link to comment
Share on other sites

I have some questions but first I'd like you to enable debug-mode in your site/config.php ($config->debug), then try again and post us the result. If you still get the same page (which I'm hoping you don't), could you answer these questions

  1. Are you able to access the web server's error log? If yes, please post the error here
  2. Do you have something in site/assets/logs/error.txt? If yes, please post the error here
  3. Do you get that on the frontend of your site, or when trying to access the admin-site?
  4. What modules do you have under site/modules?
  5. Could you post us the result of <?php print_r(get_loaded_extensions()); ?> (or `php -m` if you can access a shell)? 
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Hey thanks for that. Never knew to check the error log. It was a module that needed to be updated. I reverted to 2.3 version, uninstalled the module and then replaced the 2.5 files. Works now. Thanks for the prompt response, appreciated.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Hey thanks for that. Never knew to check the error log. It was a module that needed to be updated. I reverted to 2.3 version, uninstalled the module and then replaced the 2.5 files. Works now. Thanks for the prompt response, appreciated.

That's great to hear - no problem at all :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By prestoav
      Hi all and happy Christmas!
      I have an odd problem upgrading a site from 2.7.2 to 3.0.62. I've never had an issues upgrading PW versions before!
      Here's the error report:
      Fatal error: Exception: Unknown Selector operator: '' -- was your selector value properly escaped? field='1', value='', selector: '1' (in /Applications/MAMP/htdocs/idreamav/wire/core/Selectors.php line 396) #0 /Applications/MAMP/htdocs/idreamav/wire/core/Selectors.php(439): ProcessWire\Selectors->create('1', '', '') #1 /Applications/MAMP/htdocs/idreamav/wire/core/Selectors.php(159): ProcessWire\Selectors->extractString('1') #2 /Applications/MAMP/htdocs/idreamav/wire/core/Selectors.php(145): ProcessWire\Selectors->setSelectorString(Object(ProcessWire\Page)) #3 /Applications/MAMP/htdocs/idreamav/wire/core/PagesLoader.php(217): ProcessWire\Selectors->init(Object(ProcessWire\Page)) #4 /Applications/MAMP/htdocs/idreamav/wire/core/Pages.php(232): ProcessWire\PagesLoader->find(Object(ProcessWire\Page), Array) #5 /Applications/MAMP/htdocs/idreamav/wire/core/Wire.php(386): ProcessWire\Pages->___find(Object(ProcessWire\Page), Array) #6 /Applications/MAMP/htdocs/idreamav/wire/core/WireHooks.php(698): ProcessWire\Wire->_callMethod(' in /Applications/MAMP/htdocs/idreamav/index.php on line 64 For my eyes it looks like a selector format somewhere. I've been through all of the site templates and can; see anything wrong and they were all working under 2.7.2.
      Anyone have any ideas?
    • By prestoav
      Hi everyone,
      PW version 3.0.123
      I've recently tried to upgrade the Blog module in an installation from 2.4.0 to 2.4.5 and now get the following errors when trying to visit Blog > Posts in admin:
      Fatal Error: Uncaught Error: Call to a member function count() on null in /MYSITE/site/modules/ProcessBlog/ProcessBlog.module:1299 Stack trace: #0 /MYSITE/site/modules/ProcessBlog/ProcessBlog.module(1421): ProcessWire\ProcessBlog->renderItemsSummaries(Object(ProcessWire\PageArray)) #1 /MYSITE/site/modules/ProcessBlog/ProcessBlog.module(1989): ProcessWire\ProcessBlog->renderItemsList(Object(ProcessWire\PageArray)) #2 /MYSITE/wire/core/Wire.php(380): ProcessWire\ProcessBlog->___executePosts() #3 /MYSITE/wire/core/WireHooks.php(723): ProcessWire\Wire->_callMethod('___executePosts', Array) #4 /MYSITE/wire/core/Wire.php(442): ProcessWire\WireHooks->runHooks(Object(ProcessWire\ProcessBlog), 'executePosts', Array) #5 /MYSITE/wire/core/ProcessController.php(333): ProcessWire\Wire->__call('executePosts', Array) #6 /MYSITE/wire/core/Wire.php(380): ProcessWire (line 1299 of /MYSITE/site/modules/ProcessBlog/ProcessBlog.module) This error message was shown because: you are logged in as a Superuser. Error has been logged. I can see posts in Blog > Dashboard and all seems to work still on the front end.

      Anyone else seen this or know of a fix?
    • By muzzer
      Existing PW site version 2.7.2 core running on php7.1. Site is perhaps 7 yrs old and never misses a beat. Can't speak highly enough about this solid version, but....
      As new php versions are released (v8 in the next year I think?) and each seems to get quicker I'm looking at upgrading to php7.3 or 7.4 and upgrading the site to PW v3.x.
      I've been away from the forums since v3 was released so don't know much about it. I guess it's stable as it's been around for ages now, but what I'm wondering is:
      what are the real advantages of upgrading to v3 for a site which is actively used but with only periodic development. And what are the disadvantages if any? Is there any speed impact (good or bad) in either general site speed under 3.x or admin-use speed/ease of use? any issues with either PW version with newer php versions (>7.1) I should know about? is there any good write-ups/vids about new features etc of v3 compared to v2.7? Thank you
       
    • By Peter Knight
      Occasionally when I goto Modules > Upgrades I get the following type of error.
      There's actually about three of them and each one mentions a different line. In the example below, line 266 is
      $new = version_compare($versions[$name]['remote'], $versions[$name]['local']);  
      ( ! ) Notice: Undefined index: local in /Users/peterknight/Sites/mysite.com/site/assets/cache/FileCompiler/site/modules/ProcessWireUpgrade/ProcessWireUpgradeCheck.module on line 266 Call Stack # Time Memory Function Location 1 0.0011 405040 {main}( ) .../index.php:0 2 0.2602 5197688 ProcessWire\ProcessPageView->execute( ) .../index.php:55 3 0.2602 5198064 ProcessWire\ProcessPageView->__call( ) .../index.php:55 4 0.2602 5198064 ProcessWire\WireHooks->runHooks( ) .../Wire.php:442 5 0.2603 5198480 ProcessWire\ProcessPageView->_callMethod( ) .../WireHooks.php:733 6 0.2603 5198480 ProcessWire\ProcessPageView->___execute( ) .../Wire.php:383 7 0.3009 5463888 ProcessWire\Page->render( ) .../ProcessPageView.module:209 8 0.3009 5463944 ProcessWire\Page->__call( ) .../ProcessPageView.module:209 9 0.3009 5463944 ProcessWire\WireHooks->runHooks( ) .../Wire.php:442 10 0.3015 5465248 ProcessWire\PageRender->renderPage( ) .../WireHooks.php:834 11 0.3015 5465624 ProcessWire\PageRender->__call( ) .../WireHooks.php:834 12 0.3015 5465624 ProcessWire\WireHooks->runHooks( ) .../Wire.php:442 13 0.3016 5466040 ProcessWire\PageRender->_callMethod( ) .../WireHooks.php:733 14 0.3016 5466040 ProcessWire\PageRender->___renderPage( ) .../Wire.php:383 15 0.3032 5470760 ProcessWire\TemplateFile->render( ) .../PageRender.module:514 16 0.3032 5470816 ProcessWire\TemplateFile->__call( ) .../PageRender.module:514 17 0.3032 5470816 ProcessWire\WireHooks->runHooks( ) .../Wire.php:442 18 0.3033 5471848 ProcessWire\TemplateFile->_callMethod( ) .../WireHooks.php:733 19 0.3033 5471848 ProcessWire\TemplateFile->___render( ) .../Wire.php:380 20 0.3036 5493112 require( '/Users/peterknight/Sites/mysite.com/site/assets/cache/FileCompiler/site/templates/admin.php' ) .../TemplateFile.php:287 21 0.3038 5493616 require( '/Users/peterknight/Sites/mysite.com/wire/modules/AdminTheme/AdminThemeUikit/controller.php' ) .../admin.php:15 22 0.3038 5495120 require( '/Users/peterknight/Sites/mysite.com/wire/core/admin.php' ) .../controller.php:15 23 0.3085 5586144 ProcessWire\ProcessController->execute( ) .../admin.php:135 24 0.3085 5586200 ProcessWire\ProcessController->__call( ) .../admin.php:135 25 0.3085 5586200 ProcessWire\WireHooks->runHooks( ) .../Wire.php:442 26 0.3085 5586616 ProcessWire\ProcessController->_callMethod( ) .../WireHooks.php:733 27 0.3085 5586616 ProcessWire\ProcessController->___execute( ) .../Wire.php:380 28 0.3108 5596744 ProcessWireUpgrade->execute( ) .../ProcessController.php:333 29 1.2224 8773000 ProcessWireUpgradeCheck->getVersions( ) .../ProcessWireUpgrade.module:187 30 1.2227 8776256 ProcessWireUpgradeCheck->getModuleVersions( ) .../ProcessWireUpgradeCheck.module:185 I've been living with it for a while and while it doesn't seem to stop me upgrading etc, I'd love to fix it.
      Anyone recognise this type of error?
    • By Peter Knight
      This is probably more a server issue with Plesk etc but relates to Processwire.
      I have a very long web form which takes the average user 3-5 minutes to complete. I know it's crazy but it's a client-driven thing.
      Occasionally, my client has been emailed by users that when they eventually his Submit, they get a general 500 server error.
      I did some research and looked at some logs and it seems to be some type of time-out issue. I guess that makes sense if the form takes minutes to complete as the first two fields of the web form are attachment uploads. I'm thinking that attaching files establishes some type of session but that session expires by the time the web form is actually submitted.
      Does that sound plausible enough?
      I plan to suggest moving the attachment fields to the end of the email, disabling the webform CSFR too and seeing if things improve.
      Does my theory about file uploads and session time outs sound plausible?
       
×
×
  • Create New...