Jump to content
dfunk006

Changing Session Name

Recommended Posts

Hi,

I wanted to know if it is ok to change the session name in config.php from 'wire' to 'PHPSESSID'?

i.e, from:

$config->sessionName = 'wire';

to:

$config->sessionName = 'PHPSESSID'; 

Are there any repercussions of doing this?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm pretty sure that wouldn't be an issue - that's why it's configurable :)

EDIT: Other than probably having to log back into the admin after you change it.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Great! Thanks Pete!  :lol:

Also, how safe is it to change session.save_path to Apache's default session.save_path by commenting out this line in index.php?

if(ini_get('session.save_handler') == 'files') ini_set("session.save_path", rtrim($config->paths->sessions, '/')); 

Your help is much appreciated!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By jploch
      Hey folks,
      Iam working on a module that extends InputfieldPageTable. I use PageTableExtended as a starting point and all went well so far, except I can't access my config values outside of the module file. The config values allways return the defaults, and not the values in the pw field settings. 

      Here is the code that sets the defaults inside my inputfield module file:
      public function init() { parent::init(); // defaults $this->set('gridMaxWidth', '1600'); $this->set('gridColumns', '12'); } Here is how I add the config field:
      public function ___getConfigInputfields() { $inputfields = parent::___getConfigInputfields(); $fieldsetGrid = $this->modules->get('InputfieldFieldset'); $fieldsetGrid->label = $this->_('Default Grid Settings'); $f = $this->wire('modules')->get('InputfieldText'); $f->attr('name', 'gridMaxWidth'); $f->attr('value', $this->gridMaxWidth); $f->label = $this->_('Container max width'); $f->description = $this->_('Grid container max width in px'); // page name format description $f->notes = $this->_('default is 1600'); // page name format notes $fieldsetGrid->append($f); $inputfields->append($fieldsetGrid); return $inputfields; } Accessing the values outside my module files like this (this gives me the default: 1600, even if I insert another value in the backend field settings):
      $default = $this->wire('modules')->get('InputfieldPageGrid'); $default->gridMaxWidth; Any Ideas?
    • By Peter Knight
      Hi all
      My .htaccess file is correctly redirecting all requests to
      https:// www. That's great until I want to work locally.
      I thought I had seen a blog post by Ryan where there was a new config setting to ignore both of these if working from localhost?
      I can't find it now so wondering if I was imagining 😕
       
       
    • By derelektrischemoench
      Hi guys,
      I'm facing a somewhat strange issue here which I can't quite wrap my head around. 
      I have a PW site in development which runs on three machines simultaneously, one staging server which is accessible as a preview instance for my customer, my PC and my laptop. 
      I have three completely identical settings on each of the three machines (same apache version, same php version, same codebase, same database); however on my PC I am unable to log into the backend. I get no error message or anything, when I try to login; i just get redirected to the login  page. I have already enabled database driven sessions (I enabled them on my laptop, then I dumped the database and copied it to my pc); I have cleared the cache directory; I cleared the sessions in the database; I cleared my browser caches, I tried different browsers, all to no avail; I am unable to login when using my pc, the instances all have the same .htaccess.
      Is there something I'm missing here or does anyone have a clue as to what my issue here might be? I'm using processwire 3.0.123
      Thanks for any input, greetings
      derelektrischemoench
       
      //edit: I've noticed something interesting; despite the directories of my web folders being the same layout; when I open the admin page i get a 404 on the processwire/ resource in the networks panel of chrome; on my laptop I get a  200.... I guess this is where my problem is; but why?
       
       
    • By derelektrischemoench
      Hi guys,
      I'm facing a somewhat strange issue here which I can't quite wrap my head around. 
      I have a PW site in development which runs on three machines simultaneously, one staging server which is accessible as a preview instance for my customer, my PC and my laptop. 
      I have three completely identical settings on each of the three machines (same apache version, same php version, same codebase, same database); however on my PC I am unable to log into the backend. I get no error message or anything, when I try to login; i just get redirected to the login  page. I have already enabled database driven sessions (I enabled them on my laptop, then I dumped the database and copied it to my pc); I have cleared the cache directory; I cleared the sessions in the database; I cleared my browser caches, I tried different browsers, all to no avail; I am unable to login when using my pc, the instances all have the same .htaccess.
      Is there something I'm missing here or does anyone have a clue as to what my issue here might be? I'm using processwire 3.0.123
      Thanks for any input, greetings
      derelektrischemoench
       
       
    • By Peter Knight
      How do you guys handle large session tables when sessions are being recorded to the database?
      I notice one of my sites has a session table of over 14MB 
      Am I missing a way in the Admin or a module to auto-remove any sessions older than X days?
      Thanks
       
×
×
  • Create New...