Jump to content
nikola

Release: Moderna Admin Template

Recommended Posts

The attachments are there, under Nikola's first post in this thread.

/Jasper

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am I going mad, or is there no download link? I presume we must have lost attachments with the change to the new forum software...

You're not going mad - there was a final step I forgot to complete last night. I realised what it was at midnight, but it was a bit late by then. Welcome to the forums by the way :)

The attachments are there, under Nikola's first post in this thread.

/Jasper

They should all be visible and working now - fixed them about an hour ago.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I love this theme. So far it's my favourite of the admin themes, with my slight variation in making it pink. :lol:

I have one concern. I installed this admin theme early on in my experience with ProcessWire so I'm not 100% sure of what the default functionality is in some areas. I recently saw a video that Ryan had posted about adjusting column width. It appears that once you shrink columns they are supposed to float beside each other on the same line if they fit. This is what was apparent in the default admin theme in the video anyhow. In the theme I'm using, my pink version of your moderna admin theme, the shrunken checkbox columns clear to the next line. Is this supposed to happen? I noticed there are two options for checkboxes (single and multi) and I'm using several single ones.

Then again, I modified the theme, but I only messed with colours.

Anyway, here's a screenshot.

Edit: Never mind about the issue reverting back to the previous theme (if you get instant updates). I probably deleted the required theme accidentally...

post-466-0-90177500-1338050919_thumb.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

This template was made before the column feature was introduced. So look in the code, the columns have a special class (guess something with "column", I am not at my computer now). Just apply a "float:left;" to that class in the admin's CSS.

edit: I think it is the class "InputfieldColumnWidth". Look for that in the ui.css or add this:

.Inputfields > li.InputfieldColumnWidth {

float: left;

clear: none;

margin-top: 0;

margin-left: 1%;

}

.Inputfields li.InputfieldColumnWidthFirst {

clear: both;

margin-left: 0;

}

Edited by MadeMyDay
  • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

This template was made before the column feature was introduced. So look in the code, the columns have a special class (guess something with "column", I am not at my computer now). Just apply a "float:left;" to that class in the admin's CSS.

edit: I think it is the class "InputfieldColumnWidth". Look for that in the ui.css or add this:

.Inputfields > li.InputfieldColumnWidth {

float: left;

clear: none;

margin-top: 0;

margin-left: 1%;

}

.Inputfields li.InputfieldColumnWidthFirst {

clear: both;

margin-left: 0;

}

Amazing. Thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites

FANTASTIC theme!

Really love the color scheme, it's very soothing Mr. Nikola.

:)

I made a few minor changes to 'main.css'.

#latest {
text-transform: capitalize;
}
#latest-updates ul {
width: 240px;
}
#latest-updates ul li {
margin: 0 0 0 20px;
}
#latest-updates ul li a {
display: block;
}
#latest-updates ul li a:hover {
border-right: 5px solid #0fa8da;
padding-right: 5px;
}

I just like having the Latest Update post links as blocks. It makes for easier clicking ;)

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi FuturShoc,

try to flush your browser cache and it should work normally.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Got it! Thanks, guys!

I'd have sworn I tried dumping my cache.

As it turns out, the "/styles" folder wasn't getting uploaded when I installed the theme.

nikola - The theme is gorgeous! Thanks for your work on it!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Great template Nikola, just what I was after.  I've found a small error in the css which was flagged up earlier by MadyMyDay.  The column width feature of PW wasn't working which left me scratching my head.   I've traced it back to the following missing styles in your ui.css file.  

.InputfieldForm .Inputfields > .InputfieldColumnWidth {
	  clear: none;
	  float: left;
	  margin-left: 1%;
	  margin-top: 0;
	}
.InputfieldForm .Inputfields .InputfieldColumnWidthFirst, .InputfieldForm .Inputfields .InputfieldColumnWidth + .InputfieldSubmit {
	  clear: both;
	  margin-left: 0;
	}

I added them in and everything works as expected now.  

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks for this awesome theme Nikola. Love it :)

Just one small thing though. If install the Page Edit Fold Status module http://mods.pw/4Q the top save button doesn't *save* edits any more. I initially thought it was the module that was the issue but when I switched to the default admin theme, the top save button works correctly now.

Other than that, loving the theme.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Just discovered a weird bug - If you have more than one page of admin users and you are viewing any page but the first, the latest updates section in the sidebar also shows results from page x of its results. Not sure if this is a general PW bug or something specific to this theme. How does PW generally handle pagination when there are two things on a page that both allow pagination?

I haven't come across this scenario before.

Anyone?

Share this post


Link to post
Share on other sites

You can define start=0 on where you don't want pagination.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Perfect solution. For those who find this and want to deal with it. In site/templates-admin/default.php, modify this line to read:

$last_modified = $pages->find('limit=10, sort=-modified, start=0');
 
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Just noticed that:

$config->scripts->append($config->urls->adminTemplates . "scripts/cookie.js");

results in an error, because cookie.js is not included in the theme download.

Share this post


Link to post
Share on other sites

This theme is rather old and I'm not planning to update it any further, but stay tuned, surprise is coming really soon :)

For those of you using the theme, you can download latest version of jQuery Cookie from here.

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Looking forward to the surprise, hopefully it will be as nice as this one! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...