Jump to content
fruid

CKEditor h-tags bug

Recommended Posts

I doubt nobody has seen this issue before…

when I have an <h2> or <h3> or the likes in a CKEditor-body-field and I delete that header, the h-tag is applied to whatever comes next in line. I'm obviously talking about the WYSIWYG-view. Similar bugs occur when applying an h-tag, that tag sometimes encloses the next line as well. Could be that this happens when the next line is in the same "block"-element and not technically a new line but separated with a <br> but not always…

When will a new version of CKEditor for PW be released or what's a competitive alternative at this point?

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 hours ago, fruid said:

I doubt nobody has seen this issue before

Yes, it has always been like this since I can remember. 

6 hours ago, fruid said:

When will a new version of CKEditor

I don't think this is a ProcessWire issue, but a CKEditor one. So unless they fix it on their side, a new version will not help unfortunately.

  • Sad 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

but isn't the currently used PW-version CKEditor 4? What about CKeditor 5? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

CKEditor 5 is a completely different kind of editor. It doesn't store the entered text/markup as is, but rather transforms it to it's in built data model. The transition to it would probably be pretty complicated if possible. Things like text formatters, image plugin and a lot of textarea-related stuff would probably have to be redesigned. So do not think it is going to happen soon (but Ryan can surprise us like he did a million times)))

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

@fruid I guess the only way to circumvent this behaviour is to delete with the backspace key, instead of "select block and use delete-key".

Searching for this issue brought up this PR, which apparently has just been merged yesterday (though I'm not 100% sure if it really fixes the exact same issue).

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By fruid
      inserting links i.e. <a>-elements, and only links, inside a CKEditor-summary field outputs the link-text and a weird " /> above the content-div (I'm using markup regions).
      I have no idea where this is coming from, all the other tags work perfectly, and the CKEditor-markup is fine too when adding links. It puts the <a>-element inside a <p> element but should be alright?
      Any hints?
    • By Jennifer Stock
      Hi. Sometimes when I select text in a textarea field outfitted with CK Editor, it fails to register as a "Block Style" and therefore the custom styles I have specified for block-level elements are not displayed in the Styles drop-down menu. If I open the page in an incognito window and select the same elements, the Block Style styles appear as expected in the Styles menu.
      Is this a caching issue of some kind? I've played with turning on and off the HTML "quality assurance" options as well as putting my custom styles directly within the CKEditor folder in the /wire directory. Once the field stops registering the selection of block-level elements, it also seems to have simultaneously stripped the custom styles that had been successfully applied to these block-level elements previously.
      Not sure what to do next.
    • By prestoav
      Hi all and thanks for the great work on PW!

      One thing I find I have to do on any new site is add the Justify plugin to textarea fields as it is such a widely required feature for text headings in content.

      ANy chance this could be added to the core an automatically be installed on new textarea fields using CKEditor?

      Thank you!
    • By AndréPortuga
      Does anyone knows if there is a way of selecting a iframe inside a textfield(using ckEditor)? 
      I mean I have a Iframe with this code:
      <iframe allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen="" frameborder="0" height="315" scrolling="no" src="https://www.youtube.com/embed/PMaFJjZDrYM" width="100%"></iframe></p>
       
      but it's not getting responsive in iPhones.. So anyone know how can I select it via code for making it responsive?
       
      Thank you,
×
×
  • Create New...