Jump to content
hellomoto

Database recovery & site migration issue...

Recommended Posts

This is a long shot I'm sure, but I converted a site backup database from MyISAM files to SQL via RebaseData's PHP API and am getting this response attempting to access the site now:

Fatal error: Exception: SQLSTATE[42000]: Syntax error or access violation: 1055 Expression #4 of SELECT list is not in GROUP BY clause and contains nonaggregated column 'boo_pw.pages.parent_id' which is not functionally dependent on columns in GROUP BY clause; this is incompatible with sql_mode=only_full_group_by (in /Users/boo/WWW/booa/wire/core/WireDatabasePDO.php line 390) #0 /Users/boo/WWW/booa/wire/core/WireDatabasePDO.php(390): PDOStatement->execute() #1 /Users/boo/WWW/booa/wire/core/PagesLoader.php(600): ProcessWire\WireDatabasePDO->execute(Object(PDOStatement)) #2 /Users/boo/WWW/booa/wire/core/Pages.php(154): ProcessWire\PagesLoader->getById(Array) #3 /Users/boo/WWW/booa/wire/core/ProcessWire.php(335): ProcessWire\Pages->init() #4 /Users/boo/WWW/booa/wire/core/ProcessWire.php(295): ProcessWire\ProcessWire->initVar('pages', Object(ProcessWire\Pages)) #5 /Users/boo/WWW/booa/wire/core/ProcessWire.php(118): ProcessWire\ProcessWire->load(Object(ProcessWire\Config)) #6 /Users/boo/WWW/booa/index.php(52): ProcessWire\ProcessWire->__const in /Users/boo/WWW/booa/index.php on line 64
Error: Exception: SQLSTATE[42000]: Syntax error or access violation: 1055 Expression #4 of SELECT list is not in GROUP BY clause and contains nonaggregated column 'boo_pw.pages.parent_id' which is not functionally dependent on columns in GROUP BY clause; this is incompatible with sql_mode=only_full_group_by (in /Users/boo/WWW/booa/wire/core/WireDatabasePDO.php line 390)

#0 /Users/boo/WWW/booa/wire/core/WireDatabasePDO.php(390): PDOStatement->execute()
#1 /Users/boo/WWW/booa/wire/core/PagesLoader.php(600): ProcessWire\WireDatabasePDO->execute(Object(PDOStatement))
#2 /Users/boo/WWW/booa/wire/core/Pages.php(154): ProcessWire\PagesLoader->getById(Array)
#3 /Users/boo/WWW/booa/wire/core/ProcessWire.php(335): ProcessWire\Pages->init()
#4 /Users/boo/WWW/booa/wire/core/ProcessWire.php(295): ProcessWire\ProcessWire->initVar('pages', Object(ProcessWire\Pages))
#5 /Users/boo/WWW/booa/wire/core/ProcessWire.php(118): ProcessWire\ProcessWire->load(Object(ProcessWire\Config))
#6 /Users/boo/WWW/booa/index.php(52): ProcessWire\ProcessWire->__const

This error message was shown because: site is in debug mode. ($config->debug = true; => /site/config.php). Error has been logged.

Can anyone tell me what this means?
greater detail: https://stackoverflow.com/questions/60332198/site-migration-database-recovery-attempt-from-files-on-crashed-computer

Share this post


Link to post
Share on other sites

@hellomoto - it looks like you already fixed the ONLY_FULL_GROUP_BY issue. Unfortunately PW requires that settings is removed. I pointed you to another post that should fix the home template issue you were also reporting on SO.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Instead of messing with all that I just installed PW fresh and imported the DB (I FOUND A DUMP) and copied in the relevant files. FOUND A DUMP.👏

But so now I'm doing that again with another site, and on the Pages page under the Admin I get an alert that just says, "Unknown error, please try again later" and no pages load. The Find/lister and Recent pages don't seem to have a problem, but after some time spent on the page the same alert pops up. 

Also some modules when I try to check for updates notify "ProcessModule: Error reported by web service: That module is not currently tracked by the modules directory" and that same alert will then pop up, modules that [are not in PW DB online] in the Debug Mode Tools under Autoload say "Unable to locate file for this class" (Debugger itself? is included among those). Also the lightning icon (hover) submenu (Reno Admin) don't load for any of the Pages subs (Tree, Find, Recent), just stays whirring loading.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...