Jump to content
Sign in to follow this  
jsilmarovi

Use processwire on a Azure service app

Recommended Posts

Hello.

Someone here had experienced up a processwire project to a Azure service app?

I created a service app with php and mysql. Upload the files trought dropbox sync and insert the database script on mysql

Edited the config.php with all the db credentials but the application still giving error 500?

I looked the log but no enlightment clues of what is going wrong.

Any ideas?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Not familiar with Azure service apps (?) but a 500 error should always leave a log trail. I'd definitely start by hunting down those log entries and see from there how to go further – it's difficult to say much more based on this alone, sorry.

Share this post


Link to post
Share on other sites

This is what I got on the log message

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd"><html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml"><head><title>IIS Detailed Error - 500.0 - Internal Server Error</title><style type="text/css"><!--body{margin:0;font-size:.7em;font-family:Verdana,Arial,Helvetica,sans-serif;}code{margin:0;color:#006600;font-size:1.1em;font-weight:bold;}.config_source code{font-size:.8em;color:#000000;}pre{margin:0;font-size:1.4em;word-wrap:break-word;}ul,ol{margin:10px 0 10px 5px;}ul.first,ol.first{margin-top:5px;}fieldset{padding:0 15px 10px 15px;word-break:break-all;}
.summary-container fieldset{padding-bottom:5px;margin-top:4px;}legend.no-expand-all{padding:2px 15px 4px 10px;margin:0 0 0 -12px;}legend{color:#333333;;margin:4px 0 8px -12px;_margin-top:0px;font-weight:bold;font-size:1em;}a:link,a:visited{color:#007EFF;font-weight:bold;}a:hover{text-decoration:none;}h1{font-size:2.4em;margin:0;color:#FFF;}h2{font-size:1.7em;margin:0;color:#CC0000;}h3{font-size:1.4em;margin:10px 0 0 0;color:#CC0000;}h4{font-size:1.2em;margin:10px 0 5px 0;}#header{width:96%;margin:0 0 0 0;padding:6px 2% 6px 2%;font-family:"trebuchet MS",Verdana,sans-serif;color:#FFF;background-color:#5C87B2;}#content{margin:0 0 0 2%;position:relative;}.summary-container,.content-container{background:#FFF;width:96%;margin-top:8px;padding:10px;position:relative;}.content-container p{margin:0 0 10px 0;}#details-left{width:35%;float:left;margin-right:2%;}#details-right{width:63%;float:left;overflow:hidden;}#server_version{width:96%;_height:1px;min-height:1px;margin:0 0 5px 0;padding:11px 2% 8px 2%;color:#FFFFFF;background-color:#5A7FA5;border-bottom:1px solid #C1CFDD;border-top:1px solid #4A6C8E;font-weight:normal;font-size:1em;color:#FFF;text-align:right;}#server_version p{margin:5px 0;}table{margin:4px 0 4px 0;width:100%;border:none;}td,th{vertical-align:top;padding:3px 0;text-align:left;font-weight:normal;border:none;}th{width:30%;text-align:right;padding-right:2%;font-weight:bold;}thead th{background-color:#ebebeb;width:25%;}#details-right th{width:20%;}table tr.alt td,table tr.alt th{}.highlight-code{color:#CC0000;font-weight:bold;font-style:italic;}.clear{clear:both;}.preferred{padding:0 5px 2px 5px;font-weight:normal;background:#006633;color:#FFF;font-size:.8em;}--></style>
</head><body><div id="content"><div class="content-container"><h3>HTTP Error 500.0 - Internal Server Error</h3><h4>The page cannot be displayed because an internal server error has occurred.</h4></div><div class="content-container"><fieldset><h4>Most likely causes:</h4><ul> 	<li>IIS received the request; however, an internal error occurred during the processing of the request. The root cause of this error depends on which module handles the request and what was happening in the worker process when this error occurred.</li> 	<li>IIS was not able to access the web.config file for the Web site or application. This can occur if the NTFS permissions are set incorrectly.</li> 	<li>IIS was not able to process configuration for the Web site or application.</li> 	<li>The authenticated user does not have permission to use this DLL.</li> 	<li>The request is mapped to a managed handler but the .NET Extensibility Feature is not installed.</li> </ul></fieldset></div><div class="content-container"><fieldset><h4>Things you can try:</h4><ul> 	<li>Ensure that the NTFS permissions for the web.config file are correct and allow access to the Web server's machine account.</li> 	<li>Check the event logs to see if any additional information was logged.</li> 	<li>Verify the permissions for the DLL.</li> 	<li>Install the .NET Extensibility feature if the request is mapped to a managed handler.</li> 	<li>Create a tracing rule to track failed requests for this HTTP status code. For more information about creating a tracing rule for failed requests, click <a href="http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkID=66439">here</a>. </li> </ul></fieldset></div>
<div class="content-container"><fieldset><h4>Detailed Error Information:</h4><div id="details-left"><table border="0" cellpadding="0" cellspacing="0"><tr class="alt"><th>Module</th><td>&nbsp;&nbsp;&nbsp;FastCgiModule</td></tr><tr><th>Notification</th><td>&nbsp;&nbsp;&nbsp;ExecuteRequestHandler</td></tr><tr class="alt"><th>Handler</th><td>&nbsp;&nbsp;&nbsp;PHP71x86_via_FastCGI</td></tr><tr><th>Error Code</th><td>&nbsp;&nbsp;&nbsp;0x00000000</td></tr>
</table></div><div id="details-right"><table border="0" cellpadding="0" cellspacing="0"><tr class="alt"><th>Requested URL</th><td>&nbsp;&nbsp;&nbsp;https://processwire:80/index.php</td></tr><tr><th>Physical Path</th><td>&nbsp;&nbsp;&nbsp;D:\home\site\wwwroot\index.php</td></tr><tr class="alt"><th>Logon Method</th><td>&nbsp;&nbsp;&nbsp;Anonymous</td></tr><tr><th>Logon User</th><td>&nbsp;&nbsp;&nbsp;Anonymous</td></tr>
</table><div class="clear"></div></div></fieldset></div>
<div class="content-container"><fieldset><h4>More Information:</h4>This error means that there was a problem while processing the request. The request was received by the Web server, but during processing a fatal error occurred, causing the 500 error.<p><a href="http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkID=62293&amp;IIS70Error=500,0,0x00000000,14393">View more information &raquo;</a></p><p>Microsoft Knowledge Base Articles:</p>
</fieldset></div></div></body></html>
2019-12-20 08:45:20 ~1PROCESSWIRE GET /api/vfs/site/wwwroot/ _=1576715567263&X-ARR-LOG-ID=a66e3c39-8603-4625-a55e-6e450190c0ea 443 - 77.111.247.23 Mozilla/5.0+(Windows+NT+10.0;+Win64;+x64)+AppleWebKit/537.36+(KHTML,+like+Gecko)+Chrome/78.0.3904.108+Safari/537.36+OPR/65.0.3467.62 - - processwire.scm.azurewebsites.net 200 0 0 1235 1567 140
2019-12-20 08:45:37 PROCESSWIRE GET / X-ARR-LOG-ID=44dde93c-4732-4f93-9d87-d1ac6b546914 443 - 77.111.247.23 Mozilla/5.0+(Windows+NT+10.0;+Win64;+x64)+AppleWebKit/537.36+(KHTML,+like+Gecko)+Chrome/78.0.3904.108+Safari/537.36+OPR/65.0.3467.62 ARRAffinity=0b7ff84712c3d1d971d35f9fefc72a824c56992ee3d1cc1ad1437c2acde74ab0 - processwire.azurewebsites.net 500 0 0 686 1336 267

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 hours ago, jsilmarovi said:

This is what I got on the log message

Well... did you actually read it? There are useful hints in there, starting at "IIS was not able to access the web.config file for the Web site or application. This can occur if the NTFS permissions are set incorrectly." And there are several suggestions under "Things you can try".

Take a look here: 

 

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...