Jump to content
Sign in to follow this  
rash

Unwanted unicode escapes in custom fields for files/images

Recommended Posts

Hi guys,

I was working with the Images Extra module for quite a while, and now I’m trying to migrate a bunch of those fields to the new core solution that came with PW 3.0.142. So far, anything is great except one thing I neither like nor understand. All custom fields corresponding with an image are stored in the filedata column like so:

{"_field_1_id":"value_1", "_field_2_id":"value_2", etc.}

Now some of the values store unicode escapes for diacritical characters like ü, ö, ä, ß (eg. 'K\u00fcche' instead of 'Küche') while other values of the same type are stored unescaped. Unfortunately I cannot detect any system, values from the same fields store identical values sometimes escaped, sometimes unescaped.

Although the output works fine in any case, looking at things like 'K\u00fcche' slightly depresses me, so I would prefer to store all values in proper, readable characters. How could I do that?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...