Jump to content
Sign in to follow this  
louisstephens

[SOLVED] Ajax/urlsegment working on localhost but not on server

Recommended Posts

Posted (edited)

So I have a template called "development" where I am testing out a few ideas etc set up on a local mamp server. I also have a page called "ajax" using a template called ajax. From my development template, I am posting a form using ajax and all is working quite well:

$('.test').click(function(event) {
event.preventDefault();
redirectUrl = $(this).data('redirect');

var data = {
	firstName: $("#firstname").val(),
    lastName: $("#lastname").val(),
    email: $("#email").val(),
    phone: $("#phone").val(),
    redirectUrl: redirectUrl
};



$.ajax({
	type: "POST",
    url: "localhost:8888/sandbox/ajax/form/",
    data: data,
    success: function() {
	    console.log(this.data);
        top.window.location = redirectUrl;
    },
    failure: function() {
	    console.log(this.data);
    }
});

And in my ajax template:

if($input->urlSegment == 'form'){

	if ($_POST) {
		//handle the post
	}
}

The redirectUrl is a data attribute I added in to the button (that launches the form in a modal) that pulls in from a field in processwire. Everything works just fine locally, but when I export everything to a live site it fails. It will work 1 time and redirect, but if you go back to resubmit, it submits the data but won't redirect. Can anyone see any glaring issue here, or have a better way around this?

------------------------------

So, it turns out the request to /ajax/form/ was being canceled. It still handled the POST request, but never sent back a 200 to show "success". Adding in 

return false;

at the end of my .onclick solved the issue. It is strange though as I have never had this issue before.

Edited by louisstephens
figured out a solution

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By louisstephens
      I have been messing around with creating pages from ajax requests, and it has gone swimmingly thus far. However, I am really struggling with creating a page and saving an image via ajax. 
      The form:
      <form action="./" role="form" method="post" enctype="multipart/form-data"> <div> <input type="text" id="preview" name="preview" placeholder="Image Title"> </div> <div> <input type="file" id="preview-name" name="preview-name"> </div> <div> <select id="select-tags" name="select-tags"> <?php $tags = $pages->find("template=tag"); ?> <option value="">Select Your Tags</option> <?php foreach ($tags as $tag) : ?> <option value="<?= $tag->name; ?>"><?= $tag->name; ?></option> <?php endforeach; ?> </select> </div> <div> <button type="button" id="submit-preview" name="submit" class="">Upload Images</button> </div> </form>  
      The ajax in my home template:
      $('#submit-preview').click(function(e) { e.preventDefault(); title = $("#preview").val(); image = $("input[name=preview-name]"); console.log(title); console.log(image); data = { title: title, image: image //not sure if this is actually needed }; $.ajax({ type: 'POST', data: data, url: '/development/upload-preview/', success: function(data) { console.log("Woo"); }, error: function(xhr, ajaxOptions, thrownError) { alert(xhr.responseText); } }); }); And finally in my ajax template:
      $imagePath = $config->paths->assets . "files/pdfs/"; //was from an older iteration $title = $sanitizer->text($_POST['title']); $image = $sanitizer->text($_POST['image']); $p = new Page(); $p->template = "preview"; $p->parent = $pages->get("/previews/"); $p->name = $title; $p->title = $title; $p->save(); $p->setOutputFormatting(false); $u = new WireUpload('preview_image'); $u->setMaxFiles(1); $u->setOverwrite(false); $u->setDestinationPath($p->preview_image->path()); $u->setValidExtensions(array('jpg', 'jpeg', 'gif', 'png', 'pdf')); foreach($u->execute() as $filename) { $p->preview_image->add($filename); } $p->save(); I can complete the file upload but just using a simple post to the same page and it it works well, but I was really trying to work out the ajax on this so I could utilize some modals for success on creation (and to keep my templates a little cleaner). When I do run the code I have, a new/blank folder is created under assets, and a new page is created with the correct title entered. However, no image is being processed. I do get a 200 status in my console. I have searched google for help, but everything seems to be slightly off from my needs. If anyone could help point me in the right direction I would greatly appreciate it. 
    • By louisstephens
      So I am using ajax to upload an image, but I am getting the error "Method WireUpload:: save does not exist or is not callable". I am not quite sure how to go about fixing this (at the moment).
      elseif($config->ajax && $input->urlSegment1 == "upload-preview") { $u = $config->paths->assets . "files/pdfs/"; $title = $sanitizer->text($_POST['title']); $p = new Page(); $p->template = "preview"; $p->parent = $pages->get("/previews/"); $p->name = $title; $p->title = $title; $p->save(); $p->setOutputFormatting(false); $u = new WireUpload('preview_image'); $u->setMaxFiles(1); $u->setOverwrite(false); $u->setDestinationPath($p->preview_image->path()); $u->setValidExtensions(array('jpg', 'jpeg', 'gif', 'png', 'pdf')); foreach($u->execute() as $filename) { $p->preview_image->add($filename); } $u->save(); } I compared my code to something I did previously (though previously I just posted to the current template file, not through ajax) which works, but this doesnt seem to be working. I have the _init.php file prepending as well. Does anyone have any ideas of what might be happening?
    • By Brian Scramlin
      I just wanted to share that I added an AJAX-powered gallery to an artist website that I developed and host: https://jackpinecreations.com/gallery/

      There were two things that frustrated me about creating this. Perhaps you can show me a better way.
      1. After creating my processing script, which I placed under /templates/scripts/get-items.php, I realized that I would get a 403, due to ProcessWire's routing and security. This forced me to have to create a template and page for this little script. This was frustrating simply because it seemed unnecessarily confusing. But worse, see #2.
      2. I usually use config.php to prepend and append each of my templates with a head.inc and foot.inc, which keeps my templates easy to use and I don't have to go and use the GUI to do so on each template separately. However, since I realized I needed to create a new template and page so as to access it, whenever I sent POST params to it, I would get the header and footer along with it!!! I could find no workarounds and had to remove the pre/append calls in config.php and use the GUI on each template individually.  
      Code Below if you're interested:
      HTML and JavaScript (forgive my sad JavaScript skills, I know this can be tightened up)
      <!-- Begin Grid --> <div class="container mt-4"> <div id="gallery" class="row"> <?php foreach ($page->children("limit=9") as $child): ?> <div class="col-6 col-md-4 gallery-item"> <a href="<?= $child->url ?>" title="View <?= $child->title ?>"> <img class="gallery-item" src="<?= $child->item_featured_image->size(640, 640)->url ?>" alt="<?= $child->title ?> Image"> </a> </div> <?php endforeach; ?> </div> </div> <!-- End Grid --> <div class="center-block text-center"> <button id="get-more-items" type="button" name="get-more-items" class="btn-vintage">Load More</button> </div> <script type="text/javascript"> var buttonGetItems = document.getElementById("get-more-items"); var indexStart = 0; buttonGetItems.addEventListener("click", function() { indexStart += 9; $.ajax({ url: '<?= $pages->get(1186)->url ?>', type: "POST", dataType:'json', // add json datatype to get json data: ({page_id: <?= $page->id ?>, index_start: indexStart}), success: function(data){ console.log(data); if (data[1]) { //for each element, append it. $.each(data, function(key, value) { $("#gallery").append(value); }); } else { $("#get-more-items").after('<p class="center-block text-center">There are no more items to load.</p>'); $("#get-more-items").remove(); } } }); }); </script> Processing Script
      <?php $items_array = []; $i = 0; foreach ($pages->get($input->post->page_id)->children->slice($input->post->index_start, 9) as $child) { $i++; $items_array[$i] = "<div class='col-6 col-md-4 gallery-item'> <a href='$child->url' title='View $child->title'> <img src='{$child->item_featured_image->size(640,640)->url}' alt='$child->title Image'> </a> </div>"; } echo json_encode($items_array); I love ProcessWire for hundreds of reasons, but I've been using AJAX more and more, and I'm not liking having to create templates to access scripts. 
      Any advice?
    • By celfred
      Hello,
      I'm facing a weird issue here. I have a page loaded with this code inside (my comments in line ends) :

      if ($session->allPlayers) { // Set in a head.inc file. I have also a $session->set('allTeams', $allTeams); in my head.inc   $allPlayers = $session->allPlayers; } else {   $allPlayers = getAllPlayers($user, false);   $session->set('allPlayers', $allPlayers); } bd($session->getAll()); // HERE, I get a number of 11 variables which is what I expect In the same page, I have a link pointing to ajaxContent.php that loads stuff via Ajax.
      I just write this in my ajaxContent.php to test :

      bd($session->getAll()); // HERE, I get only 9 variables. All my newly set $session variables ($allTeams and $allPlayers) are not conveyed to ajaxContent.php ??? Would you have any idea why is that ??? Another thing : I have a $session->headMenu set in my head.inc, and this one works fine. I can retrieve it in my ajaxContent.php page.
      I've tried cleaning all caches but it doesn't change anything 😞 
      At first, I expected it to be a 15-minute update to my site... It turns out to be a 2-hour issue and I'm still  stuck.
      Thanks for your ideas ! 
    • By rushy
      Hello. I have recently adopted PW markup regions and really like this way of working. However, I am also trying to learn how to use Ajax and I am not sure of a good way to use the two together. Has anyone got any experience, tips or hints on using them together? For ajax -  I've used a simple scheme where I have a "webservice" template and page that handles Ajax requests and returns the appropriate content wrapped with some markup for the requesting page. I have markup regions enabled and all my pages (bar webservice) include a _main.php which brings in the headers, a default body and the footer. My javascript intercepts the page links and does my ajax call to webservice and that sends back the appropriate markup which is then placed by in the div #body defined in _main.php.  Does this seem a reasonable way to work? I guess I am looking for some advice before I invest too much time going the wrong way!
      Any guidance, remarks,  comments, or a nudge in the right direction greatly appreciated.
      Paul
×
×
  • Create New...