Jump to content

config.php dbPass in plain text?


yrglx
 Share

Recommended Posts

Situtation: website has been running for years without problems. We are implementing changes and setup a "dev" subdomain to be able to compare old and new.

What went wrong: the hoster makes it possible to change the MySQL dbUser password. Which I accidentally did. Now the new password is not the same as the one defined in the config.php file under "$config->dbPass = ..." and the CMS cannot access the DB anymore. Nothing is working anymore!

Assumptions: in config.php under "$config->dbPass = " the string saved is the salted hashed password, i.e. "myFreaking$difficultPassword" would be saved as f.ex. "jfeime7??6$$3!2". Is that right?

What I need to be able to do: how can I generate that salted hashed password from the plain text password I entered on the host's webinterface for the dbUser?

Or: do I just need to set "$config->dbPass" to the plain text password I entered on the hoster's webinterface to change de dbUser Password?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
  • Similar Content

    • By formmailer
      Hi all!
       
      I upgraded my site from version 2.x to 3.x. The process has been quite more difficult than it used to be (mainly because of some third party modules, but I finally managed it.
      One question I have is, the config.php file. Are there some recommended changes I should do in this file? The config.php file in the example sites do not help so much because the installer will complete the file on installation.
      Thanks in advance!
      /Jasper
       
    • By Emile
      Hello,
      I'm working on a processwire based website in my local webserver (I don't have a lot of experience in processwire).
      I linked a new CSS file but no update on the website. I read some posts on the forum and decided to add
      $config->templateCompile = false; to my config.php to see if it was a compiler/cache issue. Then, white screen for all the pages even the admin pages. The only information I get is [HTTP/1.0 500 Internal Server Error 19ms] in the inspector console. I already tried to change back the config.php file or to add
      $config->debug=true; but nothing in the errors.txt.
      Any ideas ?
      Thank you
    • By robinc
      I am using the Multisite.module to run several (similar/related) websites off a single PW-site and database.
      Adding new sites was as simple as adding the domain to the config box, and a top level page of the same name.
      However, since an upgrade of PW, I now also have to update my site/config.php file with each extra domain, i.e.
      $config->httpHosts = array(
        'mydomain.com', // our primary hostname
        'related.mydomain.com', // related website  
        );
       
      Otherwise the site will throw a 404 page not found.
      Leaving a blank httpHosts will allow all hostnames, but causes a warning in the back-end
      Unrecognized HTTP host:'mydomain.com' - Please update your $config->httpHosts setting in /site/config.php
      Can anyone advise how best to update Multisite.module?
×
×
  • Create New...