Jump to content
Pete

Forum Upgrades

Recommended Posts

I've just upgraded the forums to the latest version 4.4.x as there was a critical security patch that warranted it.

As usual, there is some pain in upgrading from a 4.x to 4.x branch due to template changes and feature changes/additions so you may find things have moved around a bit.

There is still work to do on the template as this was a little rushed (security update forced my hand) but it should be functional at the very least. If you spot anything drastically broken that I may have missed, please let me know here. Minor template tweaks (fonts, alignment etc) will be updated in the next few days.

  • Like 19

Share this post


Link to post
Share on other sites

Looking nice even in its unfinished state :-).

One thing now that we have you here (I think I might have asked this before), you know when one is browsing list of unread posts/content, we used to be able to hover on a topic's title in the list and click a button/link to mark that AND ONLY that post as read. That was a time saver! There are times when you just want to mark A FEW/SOME posts as read without actually opening them (👀). Are you able to look into this please?

Thanks!

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Something looks wrong here. The avatars in the Latest Topics column are stretched out vertically. Also the whole Latest Topics column has moved upwards out of line with the Welcome to Processwire column.

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
Just now, pwired said:

Something looks wrong here. The avatars in the Latest Topics column are stretched out vertically. Also the whole Latest Topics column has moved upwards out of line with the Welcome to Processwire column.

Yep, spotted those so will look into them as I get time.

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks Pete!

Avatars are also stretched in the Notifications panel.

Another thing I noticed is that all out locations have "Location" prepended - eg:

"LocationBuckley, Wales"

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Color for "ipsMessage ipsMessage_info" class is old:

image.thumb.png.fcf2209a8dfa4fbc92eb51398fef7964.png

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Soma and Robin S are missing their avatars - I am sure there are many more also.

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Home > Settings - color and icon stretching.

image.png.b7cc75b329843ce721308b488b319d63.png

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

wow!! new design for the forum, great!! 🙂 

Avatars are also squeezed in the latest topics links:

o0PbuSF.png

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Most of the styling issues are where UIKit for the new PW header is conflicting with the forum software styling. I'm actually surprised it broke as little as it has to be honest but will get onto these theme issues in the next day or two.

  • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

This is less of a bug and more of a.. well, issue: the line length in the forum is kind of crazy. I'm getting 220-240 characters on a single line, while 100-120 would be good for readability. Would be great to get this fixed as well. I'm thinking that there probably should be a max width for the content area – or perhaps the font size should be double what it is now? 🙂

The font is also really tiny and way too light (at least in some places, such as the breadcrumbs and other "less important" texts), neither of which really helps with the readability issue.

Anyway, great job getting the update rolled out, and the forum looking more like the main site!

Edit: I'm officially getting old. Setting browser zoom level to 125% or 150% makes things way more comfortable 😅

  • Like 6

Share this post


Link to post
Share on other sites

When you do an accessibility audit on the forum (and the main PW site) there are tons of color contrast failures (among many other issues). WCAG 2.1 states that color contrast has to be at least 4.5:1 for copy text, whereas here most text is below that.

And yes, font size and line-heights are too small. body base font size should be at 16px with line-height 1.6 (unitless, not in pixels). And ideally, all other font-sizes further down should be specified in em or rem.

The main container could be reduced: e.g. max-width 1280px instead of 1630px.

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

There is a space or colon missing between the word "Location" and the actual location in the user info column

image.png.8edff6ab5826b0f7de7ad7b6b6cef15c.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 3/14/2019 at 3:17 PM, bernhard said:

wow!! new design for the forum, great!! 🙂 

Avatars are also squeezed in the latest topics links:

o0PbuSF.png

I also see this. Solved with:

.ipsDataItem_icon .ipsUserPhoto {
    width: 44px;
}

 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...