Jump to content
Xonox

Alternative image not detected on production server? :(

Recommended Posts

Hi,

There's something happening in ProcessWire that doesn't compute abd it has to do with images.

Situation:

On the homepage template there's a repeater that takes two images to build a slider:

slide_image: A wide image for desktops
slide_image_mobile: A more "verticalized" image for small screens

Now I have this code:

foreach($page->home_slides as $slide) {

	// Create desktop slide
	if(isset($slide->slide_image)) {

		// Create desktop slide
		$slide_image = $slide->slide_image->size(1170,400);

		// Create mobile slide
		if(isset($slide->slide_image_mobile)) {
			$slide_image_mobile = $slide->slide_image_mobile->size(1048,800);
		}
		else {
			$slide_image_mobile = $slide->slide_image->size(1048,800);
		}

		?>
			<div class="slide-content">
				<a href="<?php echo $slide->link; ?>" class="slide">
					<img src="<?php echo $slide_image->url; ?>" class="img-fluid d-none d-md-block" title="<?php echo $slide->slide_title; ?>" alt="<?php echo $slide->slide_title; ?>" />
					<img src="<?php echo $slide_image_mobile->url; ?>" class="img-fluid d-block d-md-none" title="<?php echo $slide->slide_title; ?>" alt="<?php echo $slide->slide_title; ?>" />
				</a>
			</div>
		<?php

	}

}

On my dev server, the small image is detected and placed in content, however in my production server this doesn't happen.

I've double checked fields names and the fields contain images. I've even imported the database into the Dev Server.

I don't have any clue why it works locally and not in server.

Can anyone shed som light?

Thank you!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Any chance that it could be a file system permissions issue on the production server in the site/assets/files path?

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 minutes ago, BitPoet said:

Any chance that it could be a file system permissions issue on the production server in the site/assets/files path?

I checked and it looks fine. To clarify:

slide_image - is detected and used;
slide_image_mobile - site behaves as it doesn't exist!

Both have same permissions.

I changed the code to the following to force the use of slide_image_mobile:

foreach($page->home_slides as $slide) {
	$slide_image_mobile = $slide->slide_image_mobile->size(1048,800);
	?>
	<img src="<?php echo $slide_image_mobile->url; ?>" class="img-fluid d-block d-md-none" title="<?php echo $slide->slide_title; ?>" alt="<?php echo $slide->slide_title; ?>" />
	<?php
}

Which gives a Fatal Error (Call to a member function size() on null) which makes sense.

But the image is there! 😞

Share this post


Link to post
Share on other sites

Update: I also can´t delete the slide_image_mobile images, which should be unique (only one image). It keeps adding images despite the field being set with only one image and "One element null if empty".

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 hours ago, Xonox said:

I've double checked fields names and the fields contain images.

Related?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 3/8/2019 at 11:00 PM, Robin S said:

Related?

 

It looks related, but I still can't get it to work. There are some new inputs:

1. The field is inside a repeater;
2. Despite the field being set to have only one image, in some cases it has more than one that I can't delete;
3. Tried to change files' permissions but it still doesn't work;
4. It's impossible to delete the images, but when I load a new one, it replaces one of the old ones.

I'm a bit lost with this one. 😞

Share this post


Link to post
Share on other sites

Update: If the field is outside a repeater, it works fine!

In my dev server, everything works fine inside the repeater.
In production server, the field inside the repeater doesn't work as it should.
Inside repeater, I can't even edit image descriptions.
Field outside the repeater works fine on both machines.

I just remembered that I had this problem before, on another site, but never got solved:


This is getting a bit annoying! 😞

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By EyeDentify
      Hello Dear PW Gurus.

      Hope you fair well in these Corona Crisis times.

      Anyhow, i have a problem with a Cryptic error message that shows up when i am trying to Delete images out of a Images field.
      The Error message does say a little but it does not make sense to me why i can´t delete the images because of it.

      Is it some permission issue perhaps?

      I will attach screenshots of it and what i did prior to it.
      I am from sweden so ignore the funny words here and there.

      Hope you all can send me on the right track.
      i am running PW 3.0.139 on this install.

      Step1:

      Step 2: Select the images with the trashcan symbol

       
      Step 3: Cryptic Error message

      I am scratching my head on this one, have not seen this before.

      Thankfull for all help.
      /EyeDentify
    • By Guy Incognito
      This short script loops through some images from an XML feed and pushes new ones to an image field. It all works perfectly, except for some reason the last image (only) in the loop each time doesn't receive the image description... can everyone spot why? TIA! 🙂 
      foreach ($propertyImages as $img) { $fileName = trim($img[0]); if ( !empty($fileName) ) { $imgPath = '../property_data/'.$fileName; if(file_exists($imgPath) && !in_array(strtolower($fileName),$currentImages)) { $p->property_images->add($imgPath); $p->save(); $newImg = $p->property_images->last(); $newImg->description = $img[1]; $p->save(); } } }  
    • By Robin S
      Add Image URLs
      Allows images/files to be added to Image/File fields by pasting URLs.

      Usage
      Install the Add Image URLs module.
      A "Paste URLs" button will be added to all image and file fields. Use the button to show a textarea where URLs may be pasted, one per line. Images/files are added when the page is saved.
       
      https://github.com/Toutouwai/AddImageUrls
      https://modules.processwire.com/modules/add-image-urls/
    • By gebeer
      Hello all,
      sharing my new module FieldtypeImageReference. It provides a configurable input field for choosing any type of image from selectable sources. Sources can be: 
      a predefined folder in site/templates/ and/or a  page (and optionally its children) and/or the page being edited and/or any page on the site CAUTION: this module is under development and not quite yet in a production-ready state. So please test it carefully.
      UPDATE: the new version v2.0.0 introduces a breaking change due to renaming the module. If you have an older version already installed, you need to uninstall it and install the latest master version.
      Module and full description can be found on github https://github.com/gebeer/FieldtypeImageReference
      Install from URL: https://github.com/gebeer/FieldtypeImageReference/archive/master.zip
      Read on for features and use cases.
      Features
      Images can be loaded from a folder inside site/templates/ or site/assets Images in that folder can be uploaded and deleted from within the inputfield Images can be loaded from other pages defined in the field settings Images can be organized into categories. Child pages of the main 'image source page' serve as categories mages can be loaded from any page on the site From the API side, images can be manipulated like native ProcessWire images (resizing, cropping etc.), even the images from a folder Image thumbnails are loaded into inputfield by ajax on demand Source images on other pages can be edited from within this field. Markup of SVG images can be rendered inline with `echo $image->svgcontent` Image names are fully searchable through the API $pages->find('fieldname.filename=xyz.png'); $pages->find('fieldname.filename%=xy.png'); Accidental image deletion is prevented. When you want to delete an image from one of the pages that hold your site-wide images, the module searches all pages that use that image. If any page contains a reference to the image you are trying to delete, deletion will be prevented. You will get an error message with links to help you edit those pages and remove references there before you can finally delete the image. This field type can be used with marcrura's Settings Factory module to store images on settings pages, which was not possible with other image field types When to use ?
      If you want to let editors choose an image from a set of images that is being used site-wide. Ideal for images that are being re-used across the site (e.g. icons, but not limited to that).
      Other than the native ProcessWire images field, the images here are not stored per page. Only references to images that live on other pages or inside a folder are stored. This has several advantages:
      one central place to organize images when images change, you only have to update them in one place. All references will be updated, too. (Provided the name of the image that has changed stays the same) Installation and setup instructions can be found on github.
      Here's how the input field looks like in the page editor:

      If you like to give it a try, I'm happy to hear your comments or suggestions for improvement. Install from URL: https://github.com/gebeer/FieldtypeImageReference/archive/master.zip
      Eventually this will go in the module directory, too. But it needs some more testing before I submit it. So I'd really appreciate your assistance.
      Thanks to all who contributed their feedback and suggestions which made this module what it is now.
       
    • By rushy
      Hi. I've been using Processwire for a few years now and installed it on a few different shared hosting servers without issues, but I'm now running into an issue on a Fasthosts shared server that I've not seen before. The installation goes ok and I have a working default site profile but I am unable to complete any uploads of images. It just hangs at the progress spinner during the upload. I thought it might be a priviledge issue so have temporarily set the dir / file privs. as 777 / 666 just to test that but it made no difference. I have no errors in the wire log. In server error log I have:
      set_time_limit() has been disabled for security reasons in ....htdocs/wire/core/ImageSizerEngine.php on line 1035 and i note in the assets/file dir. where the image is being stored the date on the file being created has a year of 1970 and 0 length. If I leave the page this file disappears and nothing has been stored. 
      Does anyone know how I can enable set_time_limit if this is likely to be the problem? 
      Many thanks! Paul
×
×
  • Create New...