Jump to content
rushy

image descriptions can't be changed in my repeaters?

Recommended Posts

Hi 

My first use of repeaters. They seem very useful, but I'm having a strange problem with the descriptions of the images field. I can't change them after deploying from my local dev server to the live server. I have defined a repeater with one images field and one textarea (multi language) field. This works as expected when added to a template and on the page I add an image and text in 3 languages. I usually populate the image description fields with a caption text in 3 languages so that I can output a caption if required under the image.  Now this all works a treat on my test localhost server, but when deployed to the live site the captions cannot be changed on these repeater image fields. If I login to the live site and change the image text in there - as soon as I hit save the text goes back to what it was before! I am logged in as superuser so can't work out what the problem is. 

I had a search through the forums but couldn't find a similar problem. Any ideas where to look for some clues to what the problem may be?

I'm using ProcessWire 3.0.96 

Many thanks - Paul

Share this post


Link to post
Share on other sites

The times this has happened to me and no errors were obvious, it was mod_security from Apache messing up with the POSTs from edit page. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks for the heads up. Did you fix the problem? Hosting is provided by the client on a shared server so nothing special there and I don't have access to change anything like mod_security. 

I am getting an error_log file on the server filling up with "PHP Warning:  ini_set() has been disabled for security reasons in /mypath/to/public_html/wire/core/ProcessWire.php on line 190". I don't get this on my localhost. The line at 190 is:  ini_set('display_errors', true); 

so I think this is just to do with error reporting and probably not related to the problem, but I really don't know. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
26 minutes ago, rushy said:

Thanks for the heads up. Did you fix the problem? Hosting is provided by the client on a shared server so nothing special there and I don't have access to change anything like mod_security. 

I am getting an error_log file on the server filling up with "PHP Warning:  ini_set() has been disabled for security reasons in /mypath/to/public_html/wire/core/ProcessWire.php on line 190". I don't get this on my localhost. The line at 190 is:  ini_set('display_errors', true); 

so I think this is just to do with error reporting and probably not related to the problem, but I really don't know. 

I did fix the issue but I did needed to modify apache configurations, but it is hard to tell if this is the case in your scenario and I'm guessing not being able to use ini_set() is not making things easier. I could only think of testing in another environment to see if you can reproduce and log.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By David Karich
      ProcessWire InputfieldRepeaterMatrixDuplicate
      Thanks to the great ProModule "RepeaterMatrix" I have the possibility to create complex repeater items. With it I have created a quite powerful page builder. Many different content modules, with many more possible design options. The RepeaterMatrix module supports the cloning of items, but only within the same page. Now I often have the case that very design-intensive pages and items are created. If you want to use a content module on a different page (e.g. in the same design), you have to rebuild each item manually every time.
      This module extends the commercial ProModule "RepeaterMatrix" by the function to duplicate repeater items from one page to another page. The condition is that the target field is the same matrix field from which the item is duplicated. This module is currently understood as proof of concept. There are a few limitations that need to be considered. The intention of the module is that this functionality is integrated into the core of RepeaterMatrix and does not require an extra module.
      Check out the screencast
      What the module can do
      Duplicate a repeater item from one page to another No matter how complex the item is Full support for file and image fields Multilingual support Support of Min and Max settings Live synchronization of clipboard between multiple browser tabs. Copy an item and simply switch the browser tab to the target page and you will immediately see the past button Support of multiple RepeaterMatrix fields on one page Configurable which roles and fields are excluded Duplicated items are automatically pasted to the end of the target field and set to hidden status so that changes are not directly published Automatic clipboard update when other items are picked Automatically removes old clipboard data if it is not pasted within 6 hours Delete clipboard itself by clicking the selected item again Benefit: unbelievably fast workflow and content replication What the module can't do
      Before an item can be duplicated in its current version, the source page must be saved. This means that if you make changes to an item and copy this, the old saved state will be duplicated Dynamic loading is currently not possible. Means no AJAX. When pasting, the target page is saved completely No support for nested repeater items. Currently only first level items can be duplicated. Means a repeater field in a repeater field cannot be duplicated. Workaround: simply duplicate the parent item Dynamic reloading and adding of repeater items cannot be registered. Several interfaces and events from the core are missing. The initialization occurs only once after the page load event Changelog
      1.0.4
      Bug fix: Various bug fixes and improvements in live synchronization Bug fix: Items are no longer inserted when the normal save button is clicked. Only when the past button is explicitly clicked Feature: Support of multiple repeater fields in one page Feature: Support of repeater Min/Max settings Feature: Configurable roles and fields Enhancement: Improved clipboard management Enhancement: Documentation improvement Enhancement: Corrected few typos #1 1.0.3
      Feature: Live synchronization Enhancement: Load the module only in the backend Enhancement: Documentation improvement 1.0.2
      Bug fix: Various bug fixes and improvements in JS functions Enhancement: Documentation improvement Enhancement: Corrected few typos 1.0.1
      Bug fix: Various bug fixes and improvements in the duplication process 1.0.0
      Initial release Support this module
      If this module is useful for you, I am very thankful for your small donation: Donate 5,- Euro (via PayPal – or an amount of your choice. Thank you!)
      Download this module
      > Github: https://github.com/FlipZoomMedia/InputfieldRepeaterMatrixDuplicate
      > PW module directory: https://modules.processwire.com/modules/inputfield-repeater-matrix-duplicate/
    • By gerritvanaaken
      Wouldn’t it be cool to have whole repeater items (or even repeater matrix items) language-specific. Some of my clients do have pages that are 90% identical in German and English, but there are some sections that should not appear in one or another language. I attached a concept screenshot.
      Would something like this be possible with some simple backend hooks and "hidden checkbox fields"? Or is it way more complicated?
       

    • By Martin Wuehr
      Hello everybody,
      I'm hosting a Processwire Installation for a client. It runs on Processwire 2.5.3. Over the years everything was fine but now there is an issue with one Image-Field in one Template. Trying to upload an Image the Error "Not enough Memory to load/resize" occure. Other Image-Fields in all other Templates working without any issue. The Images I Tried to upload are very small (600px * 420px). The Images blongs to a News feed, and worked before.
      I read about the problem in the forum but I can't get this solved. I have no access to the php.ini to modify the memory_limit.
      I tried to update the Processwire Verion but failed. (Tried 2.7 /2.8 / 3.2) Got Always Internal Server Error and in the error Log: 
      Compile Error:     Cannot redeclare PageEditFieldPermissionConfig()….
      Has anybody any idea how I can get this solved?
      Thank you so much
      Martin
       
    • By August
      Hi again, after trying pages2PDF, RockPDF and mpdf I'm not sure which of them I should use. Of course, there is also wirePDF.
      I merged mpdf with rockPDF, add a footer and a page in Landscape and that works, like in the code-snippet below but be am I on the right way?
      After that I tried a couple of times rendering an image. Nothing happend, the same with Pages2PDF too. I also copied an Image-URL within processwire and tried further getting an Image within the PDF-Document, but it still display only the red marked placeholder.
      I simply would like create an PDF on click from some Pages including the Images.
      Are there special requirements on Debian 10 with Apache and php 7.3 using Processwire 3.0.123.?
      Is there a guide that I didn't found?
      Is somebody out there who has a similar issue solved and would you be so kind to explain?
       
      $pdf = $modules->get('RockPdf'); $mpdf = $pdf->mpdf; # $mpdf->showImageErrors = true; $pdf->set('SetHeader', 'header text'); $mpdf->AddPage('L'); # $mpdf->Image(urlencode('site/assets/files/1845/image-2.275x200.jpg'), 0, 0, 210, 297, 'jpg', '', true, false); $pdf->set('SetFooter', ' <table width="100%"> <tr> <td width="33%">{DATE j.m.Y}</td>        <td width="33%" align="center">{PAGENO}/{nbpg}</td> <td width="33%" style="text-align: right;">whatever</td> </tr> </table>'); $pdf->show(); // generate pdf  
    • By brdje
      Greetings,
       
      I've ran into an issue with adding a repeater field to a template.
      The page editor in the backend shows the fields and the data attached to the fields, including the repeater.
       
       
      However, when viewing the template in the front-end, there is no sign of a repeater field in the data set.
      ["data"]=> array(3) { ["name1189"]=> string(11) "partenaires" ["status1189"]=> string(1) "1" ["title"]=> string(8) "Partners" } } Do u have any idea what could be causing this issue?
      I've tried recreating the field and there is no caching active, but still can't get the repeater in the data set.
×
×
  • Create New...