Jump to content
  • ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

    ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By louisstephens
      I have been messing around with creating pages from ajax requests, and it has gone swimmingly thus far. However, I am really struggling with creating a page and saving an image via ajax. 
      The form:
      <form action="./" role="form" method="post" enctype="multipart/form-data"> <div> <input type="text" id="preview" name="preview" placeholder="Image Title"> </div> <div> <input type="file" id="preview-name" name="preview-name"> </div> <div> <select id="select-tags" name="select-tags"> <?php $tags = $pages->find("template=tag"); ?> <option value="">Select Your Tags</option> <?php foreach ($tags as $tag) : ?> <option value="<?= $tag->name; ?>"><?= $tag->name; ?></option> <?php endforeach; ?> </select> </div> <div> <button type="button" id="submit-preview" name="submit" class="">Upload Images</button> </div> </form>  
      The ajax in my home template:
      $('#submit-preview').click(function(e) { e.preventDefault(); title = $("#preview").val(); image = $("input[name=preview-name]"); console.log(title); console.log(image); data = { title: title, image: image //not sure if this is actually needed }; $.ajax({ type: 'POST', data: data, url: '/development/upload-preview/', success: function(data) { console.log("Woo"); }, error: function(xhr, ajaxOptions, thrownError) { alert(xhr.responseText); } }); }); And finally in my ajax template:
      $imagePath = $config->paths->assets . "files/pdfs/"; //was from an older iteration $title = $sanitizer->text($_POST['title']); $image = $sanitizer->text($_POST['image']); $p = new Page(); $p->template = "preview"; $p->parent = $pages->get("/previews/"); $p->name = $title; $p->title = $title; $p->save(); $p->setOutputFormatting(false); $u = new WireUpload('preview_image'); $u->setMaxFiles(1); $u->setOverwrite(false); $u->setDestinationPath($p->preview_image->path()); $u->setValidExtensions(array('jpg', 'jpeg', 'gif', 'png', 'pdf')); foreach($u->execute() as $filename) { $p->preview_image->add($filename); } $p->save(); I can complete the file upload but just using a simple post to the same page and it it works well, but I was really trying to work out the ajax on this so I could utilize some modals for success on creation (and to keep my templates a little cleaner). When I do run the code I have, a new/blank folder is created under assets, and a new page is created with the correct title entered. However, no image is being processed. I do get a 200 status in my console. I have searched google for help, but everything seems to be slightly off from my needs. If anyone could help point me in the right direction I would greatly appreciate it. 
    • By louisstephens
      So I am using ajax to upload an image, but I am getting the error "Method WireUpload:: save does not exist or is not callable". I am not quite sure how to go about fixing this (at the moment).
      elseif($config->ajax && $input->urlSegment1 == "upload-preview") { $u = $config->paths->assets . "files/pdfs/"; $title = $sanitizer->text($_POST['title']); $p = new Page(); $p->template = "preview"; $p->parent = $pages->get("/previews/"); $p->name = $title; $p->title = $title; $p->save(); $p->setOutputFormatting(false); $u = new WireUpload('preview_image'); $u->setMaxFiles(1); $u->setOverwrite(false); $u->setDestinationPath($p->preview_image->path()); $u->setValidExtensions(array('jpg', 'jpeg', 'gif', 'png', 'pdf')); foreach($u->execute() as $filename) { $p->preview_image->add($filename); } $u->save(); } I compared my code to something I did previously (though previously I just posted to the current template file, not through ajax) which works, but this doesnt seem to be working. I have the _init.php file prepending as well. Does anyone have any ideas of what might be happening?
    • By Brian Scramlin
      I just wanted to share that I added an AJAX-powered gallery to an artist website that I developed and host: https://jackpinecreations.com/gallery/

      There were two things that frustrated me about creating this. Perhaps you can show me a better way.
      1. After creating my processing script, which I placed under /templates/scripts/get-items.php, I realized that I would get a 403, due to ProcessWire's routing and security. This forced me to have to create a template and page for this little script. This was frustrating simply because it seemed unnecessarily confusing. But worse, see #2.
      2. I usually use config.php to prepend and append each of my templates with a head.inc and foot.inc, which keeps my templates easy to use and I don't have to go and use the GUI to do so on each template separately. However, since I realized I needed to create a new template and page so as to access it, whenever I sent POST params to it, I would get the header and footer along with it!!! I could find no workarounds and had to remove the pre/append calls in config.php and use the GUI on each template individually.  
      Code Below if you're interested:
      HTML and JavaScript (forgive my sad JavaScript skills, I know this can be tightened up)
      <!-- Begin Grid --> <div class="container mt-4"> <div id="gallery" class="row"> <?php foreach ($page->children("limit=9") as $child): ?> <div class="col-6 col-md-4 gallery-item"> <a href="<?= $child->url ?>" title="View <?= $child->title ?>"> <img class="gallery-item" src="<?= $child->item_featured_image->size(640, 640)->url ?>" alt="<?= $child->title ?> Image"> </a> </div> <?php endforeach; ?> </div> </div> <!-- End Grid --> <div class="center-block text-center"> <button id="get-more-items" type="button" name="get-more-items" class="btn-vintage">Load More</button> </div> <script type="text/javascript"> var buttonGetItems = document.getElementById("get-more-items"); var indexStart = 0; buttonGetItems.addEventListener("click", function() { indexStart += 9; $.ajax({ url: '<?= $pages->get(1186)->url ?>', type: "POST", dataType:'json', // add json datatype to get json data: ({page_id: <?= $page->id ?>, index_start: indexStart}), success: function(data){ console.log(data); if (data[1]) { //for each element, append it. $.each(data, function(key, value) { $("#gallery").append(value); }); } else { $("#get-more-items").after('<p class="center-block text-center">There are no more items to load.</p>'); $("#get-more-items").remove(); } } }); }); </script> Processing Script
      <?php $items_array = []; $i = 0; foreach ($pages->get($input->post->page_id)->children->slice($input->post->index_start, 9) as $child) { $i++; $items_array[$i] = "<div class='col-6 col-md-4 gallery-item'> <a href='$child->url' title='View $child->title'> <img src='{$child->item_featured_image->size(640,640)->url}' alt='$child->title Image'> </a> </div>"; } echo json_encode($items_array); I love ProcessWire for hundreds of reasons, but I've been using AJAX more and more, and I'm not liking having to create templates to access scripts. 
      Any advice?
    • By celfred
      Hello,
      I'm facing a weird issue here. I have a page loaded with this code inside (my comments in line ends) :

      if ($session->allPlayers) { // Set in a head.inc file. I have also a $session->set('allTeams', $allTeams); in my head.inc   $allPlayers = $session->allPlayers; } else {   $allPlayers = getAllPlayers($user, false);   $session->set('allPlayers', $allPlayers); } bd($session->getAll()); // HERE, I get a number of 11 variables which is what I expect In the same page, I have a link pointing to ajaxContent.php that loads stuff via Ajax.
      I just write this in my ajaxContent.php to test :

      bd($session->getAll()); // HERE, I get only 9 variables. All my newly set $session variables ($allTeams and $allPlayers) are not conveyed to ajaxContent.php ??? Would you have any idea why is that ??? Another thing : I have a $session->headMenu set in my head.inc, and this one works fine. I can retrieve it in my ajaxContent.php page.
      I've tried cleaning all caches but it doesn't change anything 😞 
      At first, I expected it to be a 15-minute update to my site... It turns out to be a 2-hour issue and I'm still  stuck.
      Thanks for your ideas ! 
    • By louisstephens
      So I have a template called "development" where I am testing out a few ideas etc set up on a local mamp server. I also have a page called "ajax" using a template called ajax. From my development template, I am posting a form using ajax and all is working quite well:
      $('.test').click(function(event) { event.preventDefault(); redirectUrl = $(this).data('redirect'); var data = { firstName: $("#firstname").val(), lastName: $("#lastname").val(), email: $("#email").val(), phone: $("#phone").val(), redirectUrl: redirectUrl }; $.ajax({ type: "POST", url: "localhost:8888/sandbox/ajax/form/", data: data, success: function() { console.log(this.data); top.window.location = redirectUrl; }, failure: function() { console.log(this.data); } }); And in my ajax template:
      if($input->urlSegment == 'form'){ if ($_POST) { //handle the post } } The redirectUrl is a data attribute I added in to the button (that launches the form in a modal) that pulls in from a field in processwire. Everything works just fine locally, but when I export everything to a live site it fails. It will work 1 time and redirect, but if you go back to resubmit, it submits the data but won't redirect. Can anyone see any glaring issue here, or have a better way around this?
      ------------------------------
      So, it turns out the request to /ajax/form/ was being canceled. It still handled the POST request, but never sent back a 200 to show "success". Adding in 
      return false; at the end of my .onclick solved the issue. It is strange though as I have never had this issue before.
×
×
  • Create New...