Herrmann22

It is my first time with processwire.

Recommended Posts

Hi,

i build at the moment my first website with ProcessWire. Now I want integrate a 3D configurator like on the following site.

Know anywhere a PlugIn or another module with them I can realize my project? Thanks for help.

Share this post


Link to post
Share on other sites

No PW plugin there...but some frontendstuff that could may be usefull:

http://www.ajax-zoom.com/index.php?cid=examples&lang=en

https://codecanyon.net/item/expo360-360-product-viewer/2531771?s_rank=7

I doubt that there we be an opensource solution for such a complex ajax thingi that is mostly used in $hops there will be money to pay...

Best regards mr-fan

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

This is a tricky one, and the solution on the CMS side depends on how you want to do the frontend.

You will not find a module that gets interactive 3d working on your frontend. PW modules mostly offer you ways of storing and retrieving info, but don't actually generate frontend widgets like slideshows and that kind of thing.

First of all, the repeater is a go to module that you'll probably need somewhere along the road. Then just remember you can use file fields for storing 3d models or even JS that you load dynamically on the frontend, image fields for textures, and you have other field types for just about anything you can think of.

For example, look at the nib selector on step 3 of your example. You can use a repeater to store each nib. Inside each repeater item you put in a title, an image file for the thumbnail, and a file field for the 3d model in whatever format you're going to use. Then you just have to figure out how to output that in your frontend so that the nib options can be managed from the CMS.

Start by getting your frontend working statically. From there you'll see how to divide it into smaller chunks that can be served by PW and take it from there.

  • Like 6

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By zaib
      I'm fetching results from a template which works fine but when i change the language (in my case changed language is ARABIC), its showing me nothing
      $getResult = $pages->find("template=t3Cities_list, tags={$page->title}"); where "tags" are checkboxes with multi selection, How i can match the values?
    • By zaib
      I've a template which basically consists of some fields (imgs,urls etc..).
      after loading page all data is coming and showing in "posts.json" file which is perfect,
      issue is title link and and image link is not in the format this is my json code for exporting the page data
      $getTags = $page->get("template=tags_template, include=hidden")->children("sort=title"); $json = array(); foreach($getTags as $tag){ $json[] = array( 'title' => $tag->title, 'tag_url' => $tag->url, 'tag_img' => $tag->categorythumb->url ); } file_put_contents('posts.json', json_encode($json)); and this is what i'm getting in .json file
      { "title":"food and drink", "tag_url":"\/en\/discover\/food-and-drink\/", "tag_img":"\/site\/assets\/files\/1471\/" }, see the output , title is fine. But links are not formatted
      should be like this
      http://10.50.200.58/en/discover/food-and-drink/
      http://10.50.200.58/site/assets/files/1471/food-drink.jpg
       
      Any help would be appreciated.
      Thank you.
    • By benbyf
      PW Admin doesn't really function without javascript, and my question would be, should we care?
      I think, however, either way it might be nice to add a "<span>Javascript doesn't seem to be available, therefore you may not be able to access the full functionality of the admin</span>" somewhere maybe?
    • By louisstephens
      I guess this is the right place to post this. Just this morning I went to like an answer someone had given, and was met with a popup stating: "Unable to give reputation to this user". Has anyone encountered this before, or is there some "cap" on users with a certain ratio (reputation to posts) that is keeping me from providing reputation. It was not a big deal, but I wanted to give credit to where credit was due.
    • By Cody Connor
      I installed the InputfieldCKEditor module and am using the ck editor in all of the fields on my processwire website.  I need to be able to drag images into the CKEditor field so I downloaded a CKEditor plugin called simpleuploads put it into /site/modules/InputfieldCKEditor/plugins/ and added the plugin to the field I am working on.  I have tried doing it many different ways and the plugins still are not working and I have no idea where to go from here.
      I am working with processwire version 3.0.61.
      I am using CKEditor version 4.4.2.