Jump to content
jen

All user/passwords do not work anymore

Recommended Posts

Yesterday we somehow lost access to all current admin, superuser/passwords to processwire.  We tried using the reset password form and nothing was sent.  We began noticing some of the menu buttons went missing as well as some photos.  Any suggestions how to resolve the login issue?

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Howdy @jen, and welcome to the forums.

First, you can use this RESET to gain access to the admin page. Then we can proceed from there.

  • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thank you.  

We tried that earlier using different user names and none worked.  

Is there any other options?

Share this post


Link to post
Share on other sites
9 hours ago, jen said:

We began noticing some of the menu buttons went missing as well as some photos.

Something (someone?) must have changed your site I guess. Loosing all passwords and at the same time you have a site that "somehow" changed? Do you have a backup?

BTW, more troubleshooting tips can be found here, for example: 

 

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

When all passwords won't work anymore at the same time I'm pretty sure someone changed the salt in the /site/config.php. 

595a302ce3b5f_ScreenShot2017-07-03at13_52_28.png.a5bdd670135231c83400ca028c6d5327.png

Otherwise find a superuser in the 'pages' table in phpMyAdmin or another databasetool and try to reset it.

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
37 minutes ago, arjen said:

someone changed the salt

I was thinking of it too, but even in that case the password reset should work but he reported the opposite.

Share this post


Link to post
Share on other sites
10 minutes ago, szabesz said:

I was thinking of it too, but even in that case the password reset should work but he reported the opposite.

require "index.php";
$admin = $users->get('admin'); // or whatever your username is
$admin->setAndSave('pass', 'yo123456');
$session->redirect($config->urls->admin);

@jen, something else is happening that we don't know about. Do you get any error messages? 404 page? Do y'all know the admin url?

Edited by rick
accidentally saved before completed.
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 hours ago, szabesz said:

I was thinking of it too, but even in that case the password reset should work but he reported the opposite.

Agree, but are we sure the right script has been executed with the right usernames? Perhaps they don't know the right usernames and therefore it seems like it won't work. I would suggest looking up in the database. Assumptions ... :) 

@jen, where did you execute the reset script? Did you get any errors? 

 

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By Lewis Newson
      Hi All,
      Im working on streamlining my email sending setup for SMTP. I have a page where the user of the website can input the SMTP host, port, connection type email and password etc but the password field has an additional box underneath it for 'Confirming' it as if it were a new password. The placeholder text also says 'New Password' but I want to be able to change that. I just need an input field where they can enter their SMTP password without it being plain text.
      Thanks for your help!
    • By Tyssen
      I have a client who is reporting that in the last couple of days they can no longer login to their site with their normal browser (Chrome). Using another browser or an incognito window works.
      I've tried logging into the site using the same login details in my usual browser (Firefox) and have had no problems.
      The site is a membership site and today other members are reporting the same problem.
      The site is running 3.0.148 and has the session handler DB and login throttle modules installed. It was recently upgraded to 3.x from 2.x. But no changes have been made to the site between the time when they were able to login OK and when the problem started happening.
    • By anttila
      We are developing an App that sends data over the Internet to ProcessWire (POST/JSON). We want password to be protected somehow when sending it, but I should be able to compare it to PW's passwords. We were thinking of using md5 encryption, but PW uses different encryption.
      How can I be sure that user has active account when they use the App?
    • By Robin S
      Password Generator
      Adds a password generator to InputfieldPassword.

       
      Usage
      Install the Password Generator module.
      Now any InputfieldPassword has a password generation feature. The settings for the generator are taken automatically from the settings* of the password field.
      *Settings not supported by the generator:
      Complexify: but generated passwords should still satisfy complexify settings in the recommended range. Banned words: but the generated passwords are random strings so actual words are unlikely to occur.  
      https://modules.processwire.com/modules/password-generator/
      https://github.com/Toutouwai/PasswordGenerator
    • By FrancisChung
      Hi,
      I was wondering if anyone knew what this did? 

      If so, do you know what modules it actually impacts? Is there another log that lists the action it took?

      I'm having some weird problems with PHP duplicate declaration per link below, since this module was run.
       
       
×
×
  • Create New...