Jump to content
Sign in to follow this  
franciccio-ITALIANO

To switch Database

Recommended Posts

My Database is cancelled for error. 
I I create new database by cpanel, then I add it to domain processwire by cpanel, with same password and same username! But processwire don't identify it!
What I wrong?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi @franciccio-ITALIANO,

If your database was deleted for some reason, then ProcessWire will have no internal data (created during install) in which to reference. That means your admin login does not exist, nor the admin url, nor any other information.

I'm afraid that you will need to re-install ProcessWire to use the new database.

Since the previous database was deleted, so was the previous content, and any fields/templates/pages that existed before. The only information not specifically related to the previous database are the files in the /site/templates/ folders. You should copy those to a safe location before you re-install.

I hope you are in contact with @3fingers on skype. He can help you, as he speaks Italian. I would talk with him first before you proceed with the new installation in case I have missed anything.

 

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Check your credentials, make sure the domain of the database is correct, usually it's "localhost", but it depends. It could also be the ip address of the machine where the database exist.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

No 3fingers, I'm go into cpanel, and I don't see any DB, there is a cosmic empty.
I did want keep the folders because I hoped recognize the articles, but the cache is empty too.  :/
Now, I destroyed all and reinstall :/ :/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By DooM
      Hello guys,
      I'm trying to figure out how to sync fields and templates between staging and production environments.
      I've found Migrations module by Lostkobrakai, but with use of it all the fields and templates must be created by API, which is kind of uncomfortable.
      I also tried ProcessDatabaseBackups module which can export only certain tables, but I don't think it's the best practice to do that.
      How do you guys solve this problem? It's very annoying to setup everything three times (dev, staging, production).
      Thanks a lot :)
    • By iipa
      Hi everybody!
      I have been reading about Multisite, but it kinda bugs me that every topic talks about having both admin and database same for multiple sites.
      I have a project where customer tests it by adding content to the site, while I still need to do some changes here and there in code, maybe some in database. If something crashes for a while, customer can't keep testing, which is a bit problematic.
      Is there any way that I could have two separate versions of one site ("production" and development) that share the same database, but are otherwise independent? Just the thought of having to migrate database every time I want to show client something new gives me anxiety 😁
    • By Falk
      Hi!
      After temporarily using Module Image Extra, which I completely removed, I had some troubles with my imagefield (unused table columns).
      So I just imported a previous version of this column via PHPmyAdmin, which worked pretty well.
      Anyways, in Processwire Backend all image tags are gone, although they are OK in the database.
      Other image related things work (thumbnail, title etc are OK).
      Is there any way to recreate all the images or something? Or may this be an cache-related issue?
       
      Thanks in advance 😃
       
    • By anttila
      We have many booking calendars made with ProcessWire (own databases) and I want to do a web app (SQL) which allows user to log in. First, the user chooses the right calendar and then (s)he have to log in. The user can be from any of those calendars and the app is not running on ProcessWire (it can if necessary). So if there any way to make sure that the user has rights to the calendar (s)he tries to log in and if the password is correct.
      Is there any better way to do this? I could also use PIN codes or something, but those need to be encrypted too.
      Multiple ProcessWires A lot of users per ProcessWire Everyone can log in to the web app (when using right calendar)
    • By nuel
      Hi there
      Basically I want to call code within a ProcessWire page that isn't used as a template. Example: www.mypwpage.com/myphpfile.php
      I have a working PW Website with a couple of pages like /artists, /releases, /videos etc. Now I need a page /download without any editable fields in the backend, just calling some PHP code (that was coded by another guy) containing a form that checks unique download-codes in a second database and starts the download of the desired file. The script is working fine right now as part of a static website, but since I built PW behind the site, this independent «Download Section» of the page doesn't work anymore.
      Right now I have the main file download.php as a page template on a newly created empty page called /download, so until now the form is working (wow). After sending the form containing the download-code, the file check_code.php in a subfolder /site/templates/download is called and that's where I get an error.
      Any help?
×
×
  • Create New...