Jump to content
alexcapes

Upgrade to 3.0.61 breaks adding images from URL via API

Recommended Posts

Hi,

I just updated a site to 3.0.61 and it's breaking uploading images from a URL via the API.

I get the following error:

Recoverable Fatal Error: Method ProcessWire\Pageimage::__toString() must return a string value

The code getting the image is very simple:

$new_edition->work_cover = $cover_url;
$new_edition->save('work_cover');

It works fine on 3.0.42 but returns the error on 3.0.61

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By horst
      Hi, on a site I want to disable access to original images and only allow to access thumbnails and watermarked image variations.
      EDIT:
      A good solution for protecting original images can be found a bit down in this thread:
       
      Old content of this initial post:
       
    • By Guy Incognito
      I seem to be running into a repeated fatal error in a fresh PW install version 3.0.148. I can't quite put my finger on the pattern but it seems to be around deleting image fields or removing images from certain image fields.
      This is the trace from the log generated by trying to save a page and delete an image from an image field:
      Fatal Error: Uncaught Error: Cannot access protected property Pageimage::$original in /wire/core/PageimageVariations.php:256 Stack trace: 1. /wire/core/Pageimage.php(1327): PageimageVariations->getInfo() 2. /wire/core/Wire.php(386): Pageimage->___isVariation() 3. /wire/core/WireHooks.php(823): Wire->_callMethod() 4. /wire/core/Wire.php(450): WireHooks->runHooks() 5. /wire/core/Pageimage.php(1369): Wire->__call() 6. /wire/core/Pageimage.php(399): Pageimage->getOriginal() 7. /wire/core/WireData.php(333): Pageimage->get() 8. /wire/core/PageimageVariations.php(256): Pro Line 256 of /wire/core/PageimageVariations.php Earlier in the day I was experimenting with custom fields for images for the first time and kept running into this error, thinking it was me using this feature wrong and not having time to read up I deleted the custom image fields template and went about my business. So now I don't know if I triggered an issue or whether it was never related to the custom image fields in the first place?
      Any ideas?
    • By humanafterall
      I'm using some Custom fields for images: 
      https://processwire.com/blog/posts/pw-3.0.142/#custom-fields-for-files-images

      When I save the page, and return the fields are blank. When I re-add the text to the fields and save again then the fields save as expected.

      I know this is stated as being quite experimental but it's super useful feature I'd love to get working correctly.
      I have fields that are CKEditor fields but have overidden this on the image specific template. I've also tried it with regular text fields and I get the same bug.
      (currently using Processwire 3.0.155)
      **UPDATE**
      I've found this issue is specific to editing on pages using the PageTable fieldtype. The fields are not saving when I save the page in the PageTable.
    • By Robin S
      Displays image tags overlaid on the thumbnail using customisable colours. This makes it easier to see which images have which tags without needing to open the edit pane for individual images or changing to the list view.
      Screenshot

      Usage
      Enable tags for one or more image fields. Install the Image Thumbnail Tags module. Optionally configure colours for any of your tags.
       
      https://github.com/Toutouwai/ImageThumbnailTags
      https://modules.processwire.com/modules/image-thumbnail-tags/
    • By EyeDentify
      Hello dear PW gurus.

      I have stumbled over a strange error that i all of sudden got when trying to upload an image to a images field on a page.
      There where images allready stored in the field that i wanted to keep, but during the upload the error apear and after that all images are gone from the field and i can´t upload any, i just get the error every time.
      I am running ProcessWire 3.0.153 dev.
      Update:
      After looking in the assets folder i find the folder for the page and the image files seems to be there including the ones i tried to upload when the error occured.
      But they don´t show up in the images field in the page editor.
       
      The error reported:
       
      SQLSTATE[01000]: Warning: 1265 Data truncated for column 'ratio' at row 1 And here is a screenshot of the event:

      The TracyDebugger Error reporting:

      I hope you fine folks could point me in a direction.
      But it seems our old pal set_time_limit() is back.

      Regards, EyeDentify
×
×
  • Create New...