Jump to content
Mick

PW as content API?

Recommended Posts

I am thinking about using processwire for a special task - I have a shopping site with many product categories stored in a category tree.


For each category id I want to provide content elements (texts, pictures, etc.)
So I would like to import the category tree into processwire and define a template there to hold the content elements.

My shopping site then would (via api?) send the category id to processwire and retrieve the content elements for this category id - so far my idea.

Is this possible and easy to realize with processwire?

Thanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, Ivan Gretsky said:

Welcome to the forums, Mick! Sure you can do it. Look through these links:

  1. PW API way - http://processwire.com/api/include/
  2. Web service way -
  3. GrapQL way -

 

 

Thanks Ivan, that's just what I was looking for! Great!

Do you maybe also have an idea for the other part of my question? How to import a category (each category consisting of a unique id and a name) as a page-structure?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

It is all easily done with a script which bootstraps PW as shown above using api. The implementation depends only on where you are going to import from - a csv, xml or maybe from a remote database on cron to be always synchronized. There are tons of good examples on the forums. This is just a most recent one which is currently being answered.

If you'd rather use a gui module, there is one.

 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
13 minutes ago, Ivan Gretsky said:

It is all easily done with a script which bootstraps PW as shown above using api. The implementation depends only on where you are going to import from - a csv, xml or maybe from a remote database on cron to be always synchronized. There are tons of good examples on the forums. This is just a most recent one which is currently being answered.

If you'd rather use a gui module, there is one.

 

Awesome! Thanks Ivan!

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By marcus
      wireshell 1.0.0 is out    
      See Bea's post
       


      -------- Original post -----------
        Now this one could be a rather long post about only an experimental niche tool, but maybe a helpful one for some, so stay with me   Intention Do you guys know "Artisan" (Laravel) or "Drush" (Drupal)? If not: These are command line companions for said systems, and very useful for running certain (e.g. maintenance, installation) task quickly - without having to use the Admin Interface, first and foremost when dealing with local ProcessWire installations. And since it has a powerful API and an easy way of being bootstrapped into CLIs like this, I think such a tool has a certain potential in the PW universe.    It's totally not the first approach of this kind. But: this one should be easily extendable - and is based on PHP (specifically: the Console component of the Symfony Framework). Every command is tidily wrapped in its own class, dependencies are clearly visible, and so on.   ( Here was the outdated documentation. Please visit wireshell.pw for the current one )
    • By quickjeff
      Hi Guys, 
      I have been debugging a site for the last 2 hours and cannot solve the issue. 
      I have a site running on 3.0.148. 
      I installed the Kongondo Blog module and was updating the templates to include the website style. 
      Once everything was set and done, I checked the page tree to see an error appear. 
      Template must be assigned a name before 'filename' can be accessed
      The same error appears in templates. 
      Debugging Steps
      I checked the templates in the server to ensure I didnt accidentally delete the namespace.  Deleted cache in browser and server under assets Still no go. 
      Any help is appreciated. 
      Thanks! 
    • By Robin S
      A new module that hasn't had a lot of testing yet. Please do your own testing before deploying on any production website.
      Custom Paths
      Allows any page to have a custom path/URL.
      Screenshot

      Usage
      The module creates a field named custom_path on install. Add the custom_path field to the template of any page you want to set a custom path for. Whatever path is entered into this field determines the path and URL of the page ($page->path and $page->url). Page numbers and URL segments are supported if these are enabled for the template, and previous custom paths are managed by PagePathHistory if that module is installed.
      The custom_path field appears on the Settings tab in Page Edit by default but there is an option in the module configuration to disable this if you want to position the field among the other template fields.
      If the custom_path field is populated for a page it should be a path that is relative to the site root and that starts with a forward slash. The module prevents the same custom path being set for more than one page.
      The custom_path value takes precedence over any ProcessWire path. You can even override the Home page by setting a custom path of "/" for a page.
      It is highly recommended to set access controls on the custom_path field so that only privileged roles can edit it: superuser-only is recommended.
      It is up to the user to set and maintain suitable custom paths for any pages where the module is in use. Make sure your custom paths are compatible with ProcessWire's $config and .htaccess settings, and if you are basing the custom path on the names of parent pages you will probably want to have a strategy for updating custom paths if parent pages are renamed or moved.
      Example hooks to Pages::saveReady
      You might want to use a Pages::saveReady hook to automatically set the custom path for some pages. Below are a couple of examples.
      1. In this example the start of the custom path is fixed but the end of the path will update dynamically according to the name of the page:
      $pages->addHookAfter('saveReady', function(HookEvent $event) { $page = $event->arguments(0); if($page->template == 'my_template') { $page->custom_path = "/some-custom/path-segments/$page->name/"; } }); 2. The Custom Paths module adds a new Page::realPath method/property that can be used to get the "real" ProcessWire path to a page that might have a custom path set. In this example the custom path for news items is derived from the real ProcessWire path but a parent named "news-items" is removed:
      $pages->addHookAfter('saveReady', function(HookEvent $event) { $page = $event->arguments(0); if($page->template == 'news_item') { $page->custom_path = str_replace('/news-items/', '/', $page->realPath); } }); Caveats
      The custom paths will be used automatically for links created in CKEditor fields, but if you have the "link abstraction" option enabled for CKEditor fields (Details > Markup/HTML (Content Type) > HTML Options) then you will see notices from MarkupQA warning you that it is unable to resolve the links.
      Installation
      Install the Custom Paths module.
      Uninstallation
      The custom_path field is not automatically deleted when the module is uninstalled. You can delete it manually if the field is no longer needed.
       
      https://github.com/Toutouwai/CustomPaths
      https://modules.processwire.com/modules/custom-paths/
    • By Spyros
      Hello
      I'm having a strange issue with the $page->find(), for some reason I'm missing some of the pages from the results. I found then that I was missing all the pages with the same "PAGE NAME". Is it a bug or am I missing something?
      PS 
      If I change the "PAGE NAME" of one of the missing ones then I'm retrieving the page without any problem.
      Thank you
    • By Guy Incognito
      This short script loops through some images from an XML feed and pushes new ones to an image field. It all works perfectly, except for some reason the last image (only) in the loop each time doesn't receive the image description... can everyone spot why? TIA! 🙂 
      foreach ($propertyImages as $img) { $fileName = trim($img[0]); if ( !empty($fileName) ) { $imgPath = '../property_data/'.$fileName; if(file_exists($imgPath) && !in_array(strtolower($fileName),$currentImages)) { $p->property_images->add($imgPath); $p->save(); $newImg = $p->property_images->last(); $newImg->description = $img[1]; $p->save(); } } }  
×
×
  • Create New...