Jump to content
ryan

Module: Video embed for YouTube/Vimeo (TextformatterVideoEmbed)

Recommended Posts

4 minutes ago, artaylor said:

@strandoo Not sure if this would help, but I notice you are using the short form url on the second example (that does not work) of https://youtu.be/LBY12usmYAA, have you tried using the actual youtube url (which I cannot link to here because it embeds the video)?

 

I haven't tested, but youtube.be should work: https://github.com/ryancramerdesign/TextformatterVideoEmbed/blob/7c8e4ddce22dc4970c17d0f63ce3d53679e7e3a8/TextformatterVideoEmbed.module#L163

Here's it working as expected:
https://regex101.com/r/aEcLl2/1

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

@adrian You are likely correct. I did not do any real testing. However, as an interesting note, when I posted my previous message you can see the url to youtu.be as a url, however, the link to the video using youtube.com actually embedded the video. So, I have to assume that the forum is using the plugin and it did not show the shortened version.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Just now, artaylor said:

So, I have to assume that the forum is using the plugin

This forum is just an IPBoard forum - no PW code or use of this module. Good thought though :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

@artaylor I've tried different URLs with similar results. I just tested the embed URL and that didn't work. And as @adrian pointed out, but short form does work (on the 'good' site). I checked other text formatters to make sure they didn't conflict. One thing I just thought of is that they are served from different hosting companies (StableHost vs HostingUK) so differing server configs could be in play...

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, strandoo said:

The other only works if it's a Vimeo video; YouTube URLs slow the page loading then only displays the URL.

The strange thing is though is that you have working embedded YouTube videos on that site here:

http://www.burstoncrown.com/events/easy-thursdays/jess-morgan-and-kitty-macfarlane/

Perhaps the host is running mod_security or similar and that is being triggered by particular patterns in some video URLs?

Share this post


Link to post
Share on other sites

@strandoo Add the following on top of your .htaccess file. Perhaps this will fix the problem.

<IfModule mod_security.c>
  SecFilterEngine Off
  SecFilterScanPOST Off
</IfModule>

 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 hours ago, strandoo said:

Hi all. This has been driving me nuts: I've used this module previously and it worked perfectly. I've got it on 2 sites, but music-related. One works normally; I use the textformatter on the body text and videos display fine. The other only works if it's a Vimeo video; YouTube URLs slow the page loading then only displays the URL. I've tried a number of tests and different URLs and I can't figure this out. Both sites are not new and I'm pretty sure that it used to work where now it doesn't.

Here are two samples (they are past gigs, so I can play around with them without messing up the live sites):

Works: https://waveneyvalleyfolkcollective.co.uk/events/kirsty-merryn-jack-harris/

Doesn't Work: http://www.burstoncrown.com/events/sunday-sessions/falling-from-trees/

Any suggestions?

I've seen something similar to this on a client site when this textformatter was added to a CKEditor'd textarea field. It turned out that I was pasting in links to the video, not just the plaintext of the video address and this was causing the formatter to fail to match and then embed it. If you look at the source of the page where the video doesn't work, look to see if the text you pasted is actually a link, and if so, simply break the link, save the page and revisit it on the front-end.

I hope that is what's happening here - but there's no guarantee it is.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I tried inserting this link and it works here. There is something that makes text formater to fail and then just plain text is rendered. As netcarver pointed, remove the link to video altogether, save the page and the insert it again. Also, the site sometimes takes a long time to load at all, but its unrelated I guess.

Share this post


Link to post
Share on other sites
10 hours ago, Robin S said:

The strange thing is though is that you have working embedded YouTube videos on that site here:

http://www.burstoncrown.com/events/easy-thursdays/jess-morgan-and-kitty-macfarlane/

Ah, I should have mentioned that. Since this is alive site, and that's an upcoming gig, I needed a workaround. I'm not using the module there, just a special field that inserts the YouTube URL in an iframe. I prefer the responsiveness of Ryan's module.

@netcarver  I've run into that problem in the past, so I've checked. All clean text. 

@PWaddict That sound promising. I've had problems with mod_security before. I'll try it out a bit later today. 

Last night I created a local version of the site and the videos loaded fine, leading me to think it's a hosting/php/config thing. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 minutes ago, strandoo said:

@PWaddict That sound promising. I've had problems with mod_security before. I'll try it out a bit later today. 

Last night I created a local version of the site and the videos loaded fine, leading me to think it's a hosting/php/config thing. 

Then I'm 99.9% sure that the mod_security is causing the problem. The suggested fix will do the job.

Share this post


Link to post
Share on other sites

So, as PWaddict predicted, turning off mod_security did the trick, but I couldn't do it with the htaccess rule. I tried that first, but it didn't do anything, so I disabled it in the Plesk control panel. (It's under 'Web Application Firewall..'; I've set it to 'detection only' rather than 'on' or 'off'. If anyone knows of a downside to this or if I can target something more directly, please let me know). But the video now appears as it should. Thanks all.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Update: a couple of days later, the problem returned. I contacted support for this account and after a bit of back and forth, I gave up. I took a look at the hosting Plesk cp and saw that mod_sec is turned off. The PHP version was 5.3 (I'm pretty sure I had it at 5.6) so I changed it back to 5.6. I'm basically back where I started. Maybe I'll move the account to my reseller hosting. Everything works fine there...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi

How do I center the video? If it's embed in <p>link<p>, it's display. But if we do <p style="text-align:center;">link</p>, the video doesn't display.

I just have 2 formatters, this one and Hanna.

Thanks

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello,

Found a solution via css, but I don't know how to apply to it since this iframe have no id neither class. (I have others iframe which I doesn't want to center).

So how I can apply an id or class to the video iframe?

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 hours ago, mel47 said:

I don't know how to apply to it since this iframe have no id neither class

I prefer the responsive embed method...

2018-03-30_101503.png.f257522cc7e412ac1c53ee55335c8f0a.png

...and this applies a class to a containing div element.

2018-03-30_101708.png.a8b15e1227e7695caa9ed894ec0c08c2.png

 

 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks, but responsive tooks too much space in desktop version, even if it's was fine in mobile version. I found a way to specify some CSS rules. Thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm in process of upgrading PW 2.5.4, PHP 5.6.8 and using TextformatterVideoEmbed version 109. When I upgrade this module to the latest version 111 I get 

Compile Error: Cannot make static method ConfigurableModule::getModuleConfigInputfields() non static in
class TextformatterVideoEmbed (line 18 of \site\modules\TextformatterVideoEmbed\TextformatterVideoEmbed.module) 

Is it possible that this method is problematic?

version 109:

public static function getModuleConfigInputfields(array $data) {

version 111:

public function getModuleConfigInputfields(array $data) {

 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

My plan is to go slow: 2.5.4 -> 2.7.3 -> 2.8.62 -> 3.0.102 But it fails on 2.5.4. The module itself states it's stable and working on 2.2, 2.3, 2.4, 2.5, 2.6, 2.7, 3.0 I know the module v 111 works on PW 3 (various versions).

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have upgraded several old (~4 yrs) PW sites straight to the latest dev version. The more you wait with upgrading, the more you'll have to change. Sometimes it just means adding PW namespaces, or upgrading modules as well. Sadly, I have no clue why this function causes problems. I just came across Ryan's announcement of this function: https://processwire.com/blog/posts/new-module-configuration-options/

This was introduced for 2.5.5. Maybe @ryan can shed some light on this...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By teppo
      This module tracks changes, additions, removals etc. of public (as in "not under admin") pages of your site. Like it's name says, it doesn't attempt to be a version control system or anything like that - just a log of what's happened.
      At the moment it's still a work in progress and will most likely be a victim of many ruthless this-won't-work-let's-try-that-instead cycles, but I believe I've nailed basic functionality well enough to post it here.. so, once again, I'll be happy to hear any comments you folks can provide
      https://modules.processwire.com/modules/process-changelog/
      https://github.com/teppokoivula/ProcessChangelog
      How does it work?
      Exactly like it's (sort of) predecessor, Process Changelog actually consists of two modules: Process Changelog and Process Changelog Hooks. Hooks module exists only to serve main module by hooking into various functions within Pages class, collecting data of performed operations, refining it and keeping up a log of events in it's own custom database table (process_changelog.) Visible part is managed by Process Changelog, which provides users a (relatively) pretty view of the contents of said log table.
      How do you use it?
      When installed this module adds new page called Changelog under Admin > Setup which provides you with a table view of collected data and basic filtering tools See attached screenshots to get a general idea about what that page should look like after a while.
      For detailed installation instructions etc. see README.md.
       


    • By Gadgetto
      Status update links (inside this thread) for SnipWire development will be always posted here:
      2019-08-08
      2019-06-15
      2019-06-02
      2019-05-25
      If you are interested, you can test the current state of development:
      https://github.com/gadgetto/SnipWire
      Please note that the software is not yet intended for use in a production system (alpha version).
      If you like, you can also submit feature requests and suggestions for improvement. I also accept pull requests.
      ---- INITIAL POST FROM 2019-05-25 ----
      I wanted to let you know that I am currently working on a new ProcessWire module that fully integrates the Snipcart Shopping Cart System into ProcessWire. (this is a customer project, so I had to postpone the development of my other module GroupMailer).
      The new module SnipWire offers full integration of the Snipcart Shopping Cart System into ProcessWire.
      Here are some highlights:
      simple setup with (optional) pre-installed templates, product fields, sample products (quasi a complete shop system to get started immediately) store dashboard with all data from the snipcart system (no change to the snipcart dashboard itself required) Integrated REST API for controlling and querying snipcart data webhooks to trigger events from Snipcart (new order, new customer, etc.) multi currency support self-defined/configurable tax rates etc. Development is already well advanced and I plan to release the module in the next 2-3 months.
      I'm not sure yet if this will be a "Pro" module or if it will be made available for free.
      I would be grateful for suggestions and hints!
      (please have a look at the screenshots to get an idea what I'm talking about)
       




    • By apeisa
      Update 31.7.2019: AdminBar is now maintained by @teppo. Modules directory entry has been updated, as well as the "grab the code" link below.
      ***
      Latest screencast: http://www.screencas...73-ab3ba1fea30c
      Grab the code: https://github.com/teppokoivula/AdminBar
      ***
      I put this Adminbar thingy (from here: http://processwire.c...topic,50.0.html) to modules section and to it's own topic.
      I recorded quick and messy screencast (really, my first screencast ever) to show what I have made so far. You can see it from here: http://www.screencas...18-1bc0d49841b4
      When the modal goes off, I click on the "dark side". I make it so fast on screencast, so it might seem a little bit confusing. Current way is, that you can edit, go back to see the site (without saving anything), continue editing and save. After that you still have the edit window, but if you click "dark side" after saving, then the whole page will be reloaded and you see new edits live.
      I am not sure if that is best way: there are some strengths in this thinking, but it is probably better that after saving there shouldn't be a possibility to continue editing. It might confuse because then if you make edits, click on dark side -> *page refresh* -> You lose your edits.
      ***
      When I get my "starting module" from Ryan, I will turn this into real module. Now I had to make some little tweaks to ProcessPageEdit.module (to keep modal after form submits). These probably won't hurt anything:
      if($this->redirectUrl) $this->session->redirect($this->redirectUrl); if(!empty($_GET['modal'])) $this->session->redirect("./?id={$this->page->id}&modal=true"); // NEW LINE else $this->session->redirect("./?id={$this->page->id}");   and...
      if(!empty($_GET['modal'])) { $form->attr('action', './?id=' . $this->id . '&modal=true'); } else { $form->attr('action', './?id=' . $this->id); // OLD LINE }  
    • By Mike Rockett
      Jumplinks for ProcessWire
      Release: 1.5.54
      Composer: rockett/jumplinks
      Jumplinks is an enhanced version of the original ProcessRedirects by Antti Peisa.
      The Process module manages your permanent and temporary redirects (we'll call these "jumplinks" from now on, unless in reference to redirects from another module), useful for when you're migrating over to ProcessWire from another system/platform. Each jumplink supports wildcards, shortening the time needed to create them.
      Unlike similar modules for other platforms, wildcards in Jumplinks are much easier to work with, as Regular Expressions are not fully exposed. Instead, parameters wrapped in curly braces are used - these are described in the documentation.
      Under Development: 2.0, to be powered by FastRoute
      As of version 1.5.0, Jumplinks requires at least ProcessWire 2.6.1 to run.
      View on GitLab
      Download via the Modules Directory
      Read the docs
      Features
      The most prominent features include:
      Basic jumplinks (from one fixed route to another) Parameter-based wildcards with "Smart" equivalents Mapping Collections (for converting ID-based routes to their named-equivalents without the need to create multiple jumplinks) Destination Selectors (for finding and redirecting to pages containing legacy location information) Timed Activation (activate and/or deactivate jumplinks at specific times) 404-Monitor (for creating jumplinks based on 404 hits) Additionally, the following features may come in handy:
      Stale jumplink management Legacy domain support for slow migrations An importer (from CSV or ProcessRedirects) Feedback & Feature Requests
      I’d love to know what you think of this module. Please provide some feedback on the module as a whole, or even regarding smaller things that make it whole. Also, please feel free to submit feature requests and their use-cases.
      Note: Features requested so far have been added to the to-do list, and will be added to 2.0, and not the current dev/master branches.
      Open Source

      Jumplinks is an open-source project, and is free to use. In fact, Jumplinks will always be open-source, and will always remain free to use. Forever. If you would like to support the development of Jumplinks, please consider making a small donation via PayPal.
      Enjoy! :)
×
×
  • Create New...