ryan

Module: Video embed for YouTube/Vimeo (TextformatterVideoEmbed)

Recommended Posts

4 minutes ago, artaylor said:

@strandoo Not sure if this would help, but I notice you are using the short form url on the second example (that does not work) of https://youtu.be/LBY12usmYAA, have you tried using the actual youtube url (which I cannot link to here because it embeds the video)?

 

I haven't tested, but youtube.be should work: https://github.com/ryancramerdesign/TextformatterVideoEmbed/blob/7c8e4ddce22dc4970c17d0f63ce3d53679e7e3a8/TextformatterVideoEmbed.module#L163

Here's it working as expected:
https://regex101.com/r/aEcLl2/1

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

@adrian You are likely correct. I did not do any real testing. However, as an interesting note, when I posted my previous message you can see the url to youtu.be as a url, however, the link to the video using youtube.com actually embedded the video. So, I have to assume that the forum is using the plugin and it did not show the shortened version.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Just now, artaylor said:

So, I have to assume that the forum is using the plugin

This forum is just an IPBoard forum - no PW code or use of this module. Good thought though :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

@artaylor I've tried different URLs with similar results. I just tested the embed URL and that didn't work. And as @adrian pointed out, but short form does work (on the 'good' site). I checked other text formatters to make sure they didn't conflict. One thing I just thought of is that they are served from different hosting companies (StableHost vs HostingUK) so differing server configs could be in play...

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, strandoo said:

The other only works if it's a Vimeo video; YouTube URLs slow the page loading then only displays the URL.

The strange thing is though is that you have working embedded YouTube videos on that site here:

http://www.burstoncrown.com/events/easy-thursdays/jess-morgan-and-kitty-macfarlane/

Perhaps the host is running mod_security or similar and that is being triggered by particular patterns in some video URLs?

Share this post


Link to post
Share on other sites

@strandoo Add the following on top of your .htaccess file. Perhaps this will fix the problem.

<IfModule mod_security.c>
  SecFilterEngine Off
  SecFilterScanPOST Off
</IfModule>

 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 hours ago, strandoo said:

Hi all. This has been driving me nuts: I've used this module previously and it worked perfectly. I've got it on 2 sites, but music-related. One works normally; I use the textformatter on the body text and videos display fine. The other only works if it's a Vimeo video; YouTube URLs slow the page loading then only displays the URL. I've tried a number of tests and different URLs and I can't figure this out. Both sites are not new and I'm pretty sure that it used to work where now it doesn't.

Here are two samples (they are past gigs, so I can play around with them without messing up the live sites):

Works: https://waveneyvalleyfolkcollective.co.uk/events/kirsty-merryn-jack-harris/

Doesn't Work: http://www.burstoncrown.com/events/sunday-sessions/falling-from-trees/

Any suggestions?

I've seen something similar to this on a client site when this textformatter was added to a CKEditor'd textarea field. It turned out that I was pasting in links to the video, not just the plaintext of the video address and this was causing the formatter to fail to match and then embed it. If you look at the source of the page where the video doesn't work, look to see if the text you pasted is actually a link, and if so, simply break the link, save the page and revisit it on the front-end.

I hope that is what's happening here - but there's no guarantee it is.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I tried inserting this link and it works here. There is something that makes text formater to fail and then just plain text is rendered. As netcarver pointed, remove the link to video altogether, save the page and the insert it again. Also, the site sometimes takes a long time to load at all, but its unrelated I guess.

Share this post


Link to post
Share on other sites
10 hours ago, Robin S said:

The strange thing is though is that you have working embedded YouTube videos on that site here:

http://www.burstoncrown.com/events/easy-thursdays/jess-morgan-and-kitty-macfarlane/

Ah, I should have mentioned that. Since this is alive site, and that's an upcoming gig, I needed a workaround. I'm not using the module there, just a special field that inserts the YouTube URL in an iframe. I prefer the responsiveness of Ryan's module.

@netcarver  I've run into that problem in the past, so I've checked. All clean text. 

@PWaddict That sound promising. I've had problems with mod_security before. I'll try it out a bit later today. 

Last night I created a local version of the site and the videos loaded fine, leading me to think it's a hosting/php/config thing. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 minutes ago, strandoo said:

@PWaddict That sound promising. I've had problems with mod_security before. I'll try it out a bit later today. 

Last night I created a local version of the site and the videos loaded fine, leading me to think it's a hosting/php/config thing. 

Then I'm 99.9% sure that the mod_security is causing the problem. The suggested fix will do the job.

Share this post


Link to post
Share on other sites

So, as PWaddict predicted, turning off mod_security did the trick, but I couldn't do it with the htaccess rule. I tried that first, but it didn't do anything, so I disabled it in the Plesk control panel. (It's under 'Web Application Firewall..'; I've set it to 'detection only' rather than 'on' or 'off'. If anyone knows of a downside to this or if I can target something more directly, please let me know). But the video now appears as it should. Thanks all.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Update: a couple of days later, the problem returned. I contacted support for this account and after a bit of back and forth, I gave up. I took a look at the hosting Plesk cp and saw that mod_sec is turned off. The PHP version was 5.3 (I'm pretty sure I had it at 5.6) so I changed it back to 5.6. I'm basically back where I started. Maybe I'll move the account to my reseller hosting. Everything works fine there...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi

How do I center the video? If it's embed in <p>link<p>, it's display. But if we do <p style="text-align:center;">link</p>, the video doesn't display.

I just have 2 formatters, this one and Hanna.

Thanks

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello,

Found a solution via css, but I don't know how to apply to it since this iframe have no id neither class. (I have others iframe which I doesn't want to center).

So how I can apply an id or class to the video iframe?

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 hours ago, mel47 said:

I don't know how to apply to it since this iframe have no id neither class

I prefer the responsive embed method...

2018-03-30_101503.png.f257522cc7e412ac1c53ee55335c8f0a.png

...and this applies a class to a containing div element.

2018-03-30_101708.png.a8b15e1227e7695caa9ed894ec0c08c2.png

 

 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks, but responsive tooks too much space in desktop version, even if it's was fine in mobile version. I found a way to specify some CSS rules. Thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm in process of upgrading PW 2.5.4, PHP 5.6.8 and using TextformatterVideoEmbed version 109. When I upgrade this module to the latest version 111 I get 

Compile Error: Cannot make static method ConfigurableModule::getModuleConfigInputfields() non static in
class TextformatterVideoEmbed (line 18 of \site\modules\TextformatterVideoEmbed\TextformatterVideoEmbed.module) 

Is it possible that this method is problematic?

version 109:

public static function getModuleConfigInputfields(array $data) {

version 111:

public function getModuleConfigInputfields(array $data) {

 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Upgrading to which PW version? 2.x or 3.x?

Share this post


Link to post
Share on other sites

My plan is to go slow: 2.5.4 -> 2.7.3 -> 2.8.62 -> 3.0.102 But it fails on 2.5.4. The module itself states it's stable and working on 2.2, 2.3, 2.4, 2.5, 2.6, 2.7, 3.0 I know the module v 111 works on PW 3 (various versions).

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have upgraded several old (~4 yrs) PW sites straight to the latest dev version. The more you wait with upgrading, the more you'll have to change. Sometimes it just means adding PW namespaces, or upgrading modules as well. Sadly, I have no clue why this function causes problems. I just came across Ryan's announcement of this function: https://processwire.com/blog/posts/new-module-configuration-options/

This was introduced for 2.5.5. Maybe @ryan can shed some light on this...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By BitPoet
      MediaLibrary
      Update: MediaLibrary can now be found in the official module list.
      Out of necessity, I've started to implement a simple media library module.
      The basic mechanism is that it adds a MediaLibrary template with file and image fields. Pages of this type can be added anywhere in the page tree.
      The link and image pickers in CKEditor are extended to allow quick selection of library pages from dropdowns. In the link picker this happens in the MediaLibrary tab, where you can also see a preview of the selected image. In the image picker, simply select a library from the dropdown at the top, everything else is handled by standard functionality.
      I've put the code onto github. This module is compatible with ProcessWire 3.
      Steps to usage:
      Download the module's zip from github (switch to the pw3 branche beforehand if you want to test on PW 3.x) and unpack it into site/modules Click "Modules" -> "Refresh" in the admin Click "Install" for MediaLibrary For testing, create a page with the MediaLibrary template under home (give it an expressive title like 'Global Media') and add some images and files Edit a differnt page with a CKEditor field and add a link and an image to see the MediaLibrary features in action (see the screencap for details) Optionally, go into the module settings for MediaLibrary Note: this module is far from being as elaborate as Kongondo's Media Manager (and doesn't plan to be). If you need a feature-rich solution for integrated media management, give it a look.
      Feel free to change the settings for MediaFiles and MediaImages fields, just keep the type as multiple.
      There are some not-so-pretty hacks for creating and inserting the correct markup, which could probably be changed to use standard input fields, though I'm a bit at a loss right now how to get it to work. I've also still got to take a look at error handling before I can call it fit for production. All feedback and pointers are appreciated (that's also why I post this in the development section).

      Edit 09.03.2016 / version 0.0.4: there's now also a "Media" admin page with a shortcut to quickly add a new library.

      Edit 01.05.2016:
      Version 0.0.8:
      - The module now supports nested media libraries (all descendants of eligible media libraries are also selectable in link/image picker).
      - There's a MediaLibrary::getPageMediaLibraries method you can hook after to modify the array of available libraries.
      - You can switch between (default) select dropdowns or radio boxes in the module configuration of MediaLIbrary to choose libraries.
      Edit 10.10.2018:
      Version 0.1.3:
      - Dropped compatibility for ProcessWire legacy versions by adding namespaces
      - Allow deletion of libraries from the Media overview admin page
      - Added an option to hide media libraries from the page tree (optionally also for superusers)
    • By Robin S
      This module corrects a few things that I find awkward about the "Add New Template" workflow in the PW admin. I opened a wishlist topic a while back because it would good to resolve some of these things in the core, but this module is a stopgap for now.
      Originally I was going to share these as a few standalone hooks, but decided to bundle them together in a configurable module instead.
      Add Template Enhancements
      A module for ProcessWire CMS/CMF. Adds some efficiency enhancements when adding or cloning templates via admin.

      Features
      Derive label from name when new template added: if you like to give each of your templates a label then this feature can save some time. The label can be added automatically when templates are added in admin, in admin/API, or not at all. There are options for underscore/hyphen replacement and capitalisation of the label. Edit template after add: when adding only a single template, the template is automatically opened for editing after it is added. Copy field contexts when cloning: this copies the field contexts (a.k.a. overrides such as column width, label and description) from the source template to the new template when using the "Duplicate/clone this template?" feature on the Advanced tab. Copy field contexts when duplicating fields: this copies the field contexts if you select the "Duplicate fields used by another template" option when adding a new template. Usage
      Install the Add Template Enhancements module.
      Configure the module settings according to what suits you.
       
      https://github.com/Toutouwai/AddTemplateEnhancements
      https://modules.processwire.com/modules/add-template-enhancements/
    • By Mike Rockett
      As I mentioned in this issue, I've create a new textformatter for ParsedownExtraPlugin, which adds some oomph to your markdown.
      Repo: Parsedown Extra Plugin
      Unlike the built-in textformatter for Parsedown and Parsedown Extra, this should be used when you want to use Extra with additional configuration/customisation.
      Some examples:
      ### Test {.heading} - A [external link](https://google.com/){.google} with `google` as a class that opens in a new tab if the config property is set. - [Another link](/page){target=_blank} that opens in a new tab even though it isn't external. ```html .html <p>Test</p> ``` There's some config options available to you, such as setting attributes on all/external images and links, setting table and table-cell alignment classes, adjusting footnote classes and IDs, adding <code> attributes to their parent <pre> elements, and changing the <code> class if your syntax highlighter does not use language-*.
      I was thinking about adding the ability to make links open in a new tab by appending a plus to the link syntax, but only external links should be opening in a new tab anyway. Further, this would add extra, unnecessary processing time.
      Please let me know if you bump into any problems. ☺️
    • By Mike Rockett
      TextformatterTypographer (0.4.0 Beta)
      A ProcessWire wrapper for the awesome PHP Typography class, originally authored by KINGdesk LLC and enhanced by Peter Putzer in wp-Typography. Like Smartypants, it supercharges text fields with enhanced typography and typesetting, such as smart quotations, hyphenation in 59 languages, ellipses, copyright-, trade-, and service-marks, math symbols, and more.
      Learn more on my blog
      It's based on the PHP-Typography library found over at wp-Typography, which is more frequently updated and feature rich that its original by KINGdesk LLC.
      The module itself is fully configurable. I haven't done extensive testing, but there is nothing complex about this, and so I only envisage a typographical bug here and there, if any.
      Please do test it out and let me know what you think.
      Also note that I have indicated support for PW 2.8, but I haven't tested there as yet. This was built on PW 3.0.42/62.
    • By Mike Rockett
      Jumplinks for ProcessWire
      Release: 1.5.50
      Jumplinks is an enhanced version of the original ProcessRedirects by Antti Peisa.
      The Process module manages your permanent and temporary redirects (we'll call these "jumplinks" from now on, unless in reference to redirects from another module), useful for when you're migrating over to ProcessWire from another system/platform. Each jumplink supports wildcards, shortening the time needed to create them.
      Unlike similar modules for other platforms, wildcards in Jumplinks are much easier to work with, as Regular Expressions are not fully exposed. Instead, parameters wrapped in curly braces are used - these are described in the documentation.
      Under Development: 2.0, to be powered by FastRoute
      As of version 1.5.0, Jumplinks requires at least ProcessWire 2.6.1 to run.
      View on GitLab
      Download via the Modules Directory
      Read the docs
      Features
      The most prominent features include:
      Basic jumplinks (from one fixed route to another) Parameter-based wildcards with "Smart" equivalents Mapping Collections (for converting ID-based routes to their named-equivalents without the need to create multiple jumplinks) Destination Selectors (for finding and redirecting to pages containing legacy location information) Timed Activation (activate and/or deactivate jumplinks at specific times) 404-Monitor (for creating jumplinks based on 404 hits) Additionally, the following features may come in handy:
      Stale jumplink management Legacy domain support for slow migrations An importer (from CSV or ProcessRedirects) Feedback & Feature Requests
      I’d love to know what you think of this module. Please provide some feedback on the module as a whole, or even regarding smaller things that make it whole. Also, please feel free to submit feature requests and their use-cases.
      Note: Features requested so far have been added to the to-do list, and will be added to 2.0, and not the current dev/master branches.
      Open Source

      Jumplinks is an open-source project, and is free to use. In fact, Jumplinks will always be open-source, and will always remain free to use. Forever. If you would like to support the development of Jumplinks, please consider making a small donation via PayPal.
      Enjoy!