Jump to content
Lance O.

Project and Category Architecture for Portfolio Site?

Recommended Posts

I'm working on a portfolio site where I want the following public site structure that organizes projects by categories:

/work/ -> Listing of all projects

/work/strategy/ -> Listing of strategy projects

/work/user-experience/ -> Listing of user experience projects

/work/development/ -> Listing of development projects

Then, projects would be structured as:

/work/project-name-a/

/work/project-name-d/

/work/project-name-c/

/work/project-name-e/ ...

My question is, what is the best field type to use to categorize projects? Should I use a Page with Multiple pages (PageArray)?

I guess my confusion is moving from WordPress categories/taxonomies to PW's use of pages. Any insight would be appreciated.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I just discovered the Template of selectable page(s) option in the Selectable Pages section, which allows me to use a different template for the categories within /work/. Brilliant!

  • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Selfsupport! Brillant!

  • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By DanielKit
      Hi. I'm currently stuck at the login page in my project. Once I enter my admin username and my password and press login, nothing happens. The page just reloads. However, the URL changes from http://myipaddress/processwire to http://myipaddress/processwire/?login=1. I've checked all of my server settings, and to my knowledge, all seems to be fine there. I don't know where to go from here.. Thanks in advance!
    • By modifiedcontent
      Small annoyance: I get a horizontal scrollbar in UIkit admin area - or actually Admin Theme Boss based on Uikit 3. I tried to fix it with CSS, but had trouble isolating/targeting it and don't want to mess with module or core files. I think this issue has been reported before. Is there a recommended fix? 
    • By codevark
      The Minimal Site works fine, but if I try to login as admin, I have no idea what the credentials are.
      I did not do the "install" process myself. The OVA came with everything set up, but there's no mention of the PW admin credentials being set to some initial value.
      Wondering if anyone else has tried the Bitnami OVA and if there's a simple answer.
      --Pete
    • By jds43
      Hello, I'm trying to list the categories, on the front through select options, that have been selected by page reference field (multiple pages PageArray) on the child pages.
      Things to Do (would only display three, six, seven, nine in select)
      -thing one (-category three, -category nine)
      -thing two (-category six, -category seven)

      Lodging (would only display one, two, three, four in select)
      -lodging one (-category one, -category two)
      -lodging two (-category three, -category four)

      Dining (would only display five, six, seven, eight in select)
      -dining one (-category five, -category six)
      -dining two (-category seven, -category eight)
      Categories(hidden page)
      -category one
      -category two
      -category there
      -category four
      -category five
      -category six
      -category seven
      -category eight
      -category nine
      -category ten
      $categories = $pages->find(1129)->children('include=hidden'); foreach($categories->references('category') as $ref) { echo $ref->title; } This selector isn't working, but it seems 'references' would be helpful. I've never used it before, so I'm not sure how to employ for this.
      https://processwire.com/blog/posts/processwire-3.0.107-core-updates/#page-gt-references
    • By vwatson
      I don't have any fontawesome icons in the admin section. Not sure what's wrong. They used to appear. I've tried all the user profiles and they're gone in all of them.
      Using the browser inspector tool, I see this message:
      Access to font at 'https://www.domain.com/wire/templates-admin/styles/font-awesome/fonts/fontawesome-webfont.ttf?v=4.7.0' from origin 'http://domain.com' has been blocked by CORS policy: No 'Access-Control-Allow-Origin' header is present on the requested resource.
      I'm not sure why this is occurring or how to fix it. Any help would be greatly appreciated. 
×
×
  • Create New...