Jump to content
heldercervantes

Some translations not showing

Recommended Posts

I've had this happen before, but now I got this problem again and I'm wondering what it's about.

I use the basic <?= __('Contacte-nos') ?> method for adding translatable text to templates. Some of these are not appearing on the form when I edit the file's translations in PW.

Take this line of code:

<?= __('1 ou +7 pessoas?') ?> <a href="#" class="contactsMenu"><?= __('Contacte-nos') ?></a>

The first string "1 ou +7 pessoas?" appears when I edit the translations, but the second one doesn't. Eventually I figured out I can only have one of these per line of code. Adding a line break somewhere somewhere between them was enough to make both translations show up in the form.

Problem solved, but curiosity remains. What is the reason for this?

Share this post


Link to post
Share on other sites

The reason for this is explained in the "code internationlisation" docs page. Small hint: It's because of the parser and the ability to have comments for translation on the same line.

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By Cyber-mano
      Hi everybody,
      First time for me here to ask an help. So I apologize in advance for any section mistakes or forum rules not respected.
      I'm a newbie in PW, only 1 year working on it.
      I have a page with Date/Time pickers and they work perfectly, but I should have those in Italian (for safe editors that aren't so good with English).
      So I followed the translation suggestions founded in some old posts.
      Once setted the correct URL, the DatePicker are displayed in the right language, but I have an error on page saving: it seems that the field doesn't register the date/time change from the older language. The same problem occurs if I create a new page, not only changing the old ones.
      May I have missed something?
      Thanks a lot in advance.
       
    • By androbey
      Hi there, 

      I feel like I have another rather stupid question, but I am stucked in a problem. 
      I wrote a small module, which makes use of the multi-language option.

      The inputfield code looks like this:
      $donationText = $this->modules->InputfieldCKEditor; $donationText->useLanguages = true; $donationText->name = 'donationtext'; $donationText->label = 'Donation CTA Text'; $donationText->value = $this->donationtext; $donationText->required = true; $wrapper->add($donationText); My simplified render method in the module looks like this:
      public function renderDonationCTA(){ echo $this->donationtext; } However, when I call this method in my template code only the default language gets outputted.
      What did I miss or what can I do, in order to output the inserted text in the "right" language? 
    • By K4mil
      Hello
      I've recently run into a trouble with translatable strings in my template files. Shortly speaking translatable strings show up properly in language panel, I can create and save translations, everything looks just fine in backend. The problem is that the only outputed value is the hardcoded one. It's definitely not a problem with template code itself because this happened even on simple test template with a  translatable string alone. 
      There are no errors, I don't see anything special in logs. I just recently moved site from my local server to my ftp. There were some issues with paths in language files, but I have fixed it. It's the newest dev version of PW. I really don't have idea where to look, I'm fighting with this second day, and slowly loosing my nerves.
    • By zaib
      I'm fetching results from a template which works fine but when i change the language (in my case changed language is ARABIC), its showing me nothing
      $getResult = $pages->find("template=t3Cities_list, tags={$page->title}"); where "tags" are checkboxes with multi selection, How i can match the values?
    • By Marcel Stäheli
      Hello
      if have a few article pages that have a multi-page reference field with tags about the content of the article. All tags of a given page are displayed and link to a tag-overview page.
      Every link has a query string added with the tag name like &tag=cars so that I know which articles have to be displayed on the tag-overview page,
      The tag name is created using $tag->name. Since the website is multi language using German (default) and English, I use $page->localName($language) to get the localized page name . The code looks like this:
      foreach($tags as $tag) { $tagsMarkup .= "<a href='" . wire('pages')->get('/tags-overview/')->url . "?tag=" . $tag->localName(wire('user')->language) . "'>" . $tag->title . "</a>, "; }
      The code works mostly fine, but when a page has the same name in both languages, the query string will have no value just ?tag=. Why?
       
      A second problem that might be tied to the first:
      Once on that tags-overview page, I check if the tag actually exists using:
       
      $allTags = $pages->get("/tags/")->children); if($allTags->has("name=$tag") {...} But as I read on the forum (https://processwire.com/talk/topic/2979-multi-language-page-names-urls/?page=6) that only checks for name in the default language. It was suggested to use $page->parent->path . "pageNameEnglish" but I'm not sure where and how to use it in my case.
      Any help?
       
×
×
  • Create New...