Jump to content
mrkhan

creating page with API & XML

Recommended Posts

Hi,

I have one xml FEED and I want to create pages for each item in XML via API.
First time i am trying to create page with API, every thing is working fine but the issue is
1. its creating duplicate pages every time i run that XML.
i have one unique field in XML called item_id & i want to create page with item_id  as page name, i want to check that if page exist with item_id name before creating page.

how can i do that ?

Thanks

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
if(!$pages->get("name={$item_id}")->id) {
	// create new page
}

Although you probably want to add other limiters to the selector, like a parent page or template.

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By EyeDentify
      Hello dear PW gurus.

      I have stumbled over a strange error that i all of sudden got when trying to upload an image to a images field on a page.
      There where images allready stored in the field that i wanted to keep, but during the upload the error apear and after that all images are gone from the field and i can´t upload any, i just get the error every time.
      I am running ProcessWire 3.0.153 dev.
      Update:
      After looking in the assets folder i find the folder for the page and the image files seems to be there including the ones i tried to upload when the error occured.
      But they don´t show up in the images field in the page editor.
       
      The error reported:
       
      SQLSTATE[01000]: Warning: 1265 Data truncated for column 'ratio' at row 1 And here is a screenshot of the event:

      The TracyDebugger Error reporting:

      I hope you fine folks could point me in a direction.
      But it seems our old pal set_time_limit() is back.

      Regards, EyeDentify
    • By quickjeff
      Hi Guys, 
      I have been debugging a site for the last 2 hours and cannot solve the issue. 
      I have a site running on 3.0.148. 
      I installed the Kongondo Blog module and was updating the templates to include the website style. 
      Once everything was set and done, I checked the page tree to see an error appear. 
      Template must be assigned a name before 'filename' can be accessed
      The same error appears in templates. 
      Debugging Steps
      I checked the templates in the server to ensure I didnt accidentally delete the namespace.  Deleted cache in browser and server under assets Still no go. 
      Any help is appreciated. 
      Thanks! 
    • By Spyros
      Hello
      I'm having a strange issue with the $page->find(), for some reason I'm missing some of the pages from the results. I found then that I was missing all the pages with the same "PAGE NAME". Is it a bug or am I missing something?
      PS 
      If I change the "PAGE NAME" of one of the missing ones then I'm retrieving the page without any problem.
      Thank you
    • By benbyf
      Hi, Looking to create form elements on a page–some input with a colection of form inputs and the appropriate labels and variables for that input. I've used ProForms in the past and rolled out my own when creating simply one off forms, but I wonder if anyone has found a good way of allowing form creation on page editing so that clients can adhocly make and edit forms?
      Thanks
×
×
  • Create New...