Jump to content

ImageSizer fails


lenoir
 Share

Recommended Posts

Hi,

I've recently upgraded a website to the latest version (2.7.2) and the image fields are not running properly. Seems like the ImageSizer isn't working anymore. There's a thread in the forums about that particular problem but it's a dead-end.

Here's the error i got:

ImageSizer::resize(0, 100) failed for [...]/site/assets/cache/WireTempDir/.PagefilesManager1984/1/numbers_layout.0x100.jpg
Can anyone help me with this? Thanks.
Link to comment
Share on other sites

Hi ,  I just tested it in PW version 2.7.2 and dont see any error. Maybe you should show us more code ?

// $image:  the field
// $is: the ImageSizer object

$is = new ImageSizer($image->filename); // image filename including server path
$is->resize(0, 100); // resize it
Link to comment
Share on other sites

But i've found this, maybe it has something to do with it:

2016-06-02 14:31:50 ERROR: Update #5 ERROR: Error updating status for: /admin/page/image/ - SQLSTATE[42S02]: Base table or view not found: 1146 Table 'A07-bas_sinfonietta.caches' doesn't exist

I found it in the "system-updater.txt" after the upgrade to the latest PW-version. Apparently, a field is missing the table?

Link to comment
Share on other sites

The issue is solved. I can't exactly tell what solved it, but i created a new image field, checked the thumbnail view button, and it worked perfectly. Then i disabled the thumbnail view of the field that caused the problem, tested it, then enabled it again, and now the thumbnail preview seems to work.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
  • Similar Content

    • By prestoav
      Hi all and happy Christmas!
      I have an odd problem upgrading a site from 2.7.2 to 3.0.62. I've never had an issues upgrading PW versions before!
      Here's the error report:
      Fatal error: Exception: Unknown Selector operator: '' -- was your selector value properly escaped? field='1', value='', selector: '1' (in /Applications/MAMP/htdocs/idreamav/wire/core/Selectors.php line 396) #0 /Applications/MAMP/htdocs/idreamav/wire/core/Selectors.php(439): ProcessWire\Selectors->create('1', '', '') #1 /Applications/MAMP/htdocs/idreamav/wire/core/Selectors.php(159): ProcessWire\Selectors->extractString('1') #2 /Applications/MAMP/htdocs/idreamav/wire/core/Selectors.php(145): ProcessWire\Selectors->setSelectorString(Object(ProcessWire\Page)) #3 /Applications/MAMP/htdocs/idreamav/wire/core/PagesLoader.php(217): ProcessWire\Selectors->init(Object(ProcessWire\Page)) #4 /Applications/MAMP/htdocs/idreamav/wire/core/Pages.php(232): ProcessWire\PagesLoader->find(Object(ProcessWire\Page), Array) #5 /Applications/MAMP/htdocs/idreamav/wire/core/Wire.php(386): ProcessWire\Pages->___find(Object(ProcessWire\Page), Array) #6 /Applications/MAMP/htdocs/idreamav/wire/core/WireHooks.php(698): ProcessWire\Wire->_callMethod(' in /Applications/MAMP/htdocs/idreamav/index.php on line 64 For my eyes it looks like a selector format somewhere. I've been through all of the site templates and can; see anything wrong and they were all working under 2.7.2.
      Anyone have any ideas?
    • By prestoav
      Hi everyone,
      PW version 3.0.123
      I've recently tried to upgrade the Blog module in an installation from 2.4.0 to 2.4.5 and now get the following errors when trying to visit Blog > Posts in admin:
      Fatal Error: Uncaught Error: Call to a member function count() on null in /MYSITE/site/modules/ProcessBlog/ProcessBlog.module:1299 Stack trace: #0 /MYSITE/site/modules/ProcessBlog/ProcessBlog.module(1421): ProcessWire\ProcessBlog->renderItemsSummaries(Object(ProcessWire\PageArray)) #1 /MYSITE/site/modules/ProcessBlog/ProcessBlog.module(1989): ProcessWire\ProcessBlog->renderItemsList(Object(ProcessWire\PageArray)) #2 /MYSITE/wire/core/Wire.php(380): ProcessWire\ProcessBlog->___executePosts() #3 /MYSITE/wire/core/WireHooks.php(723): ProcessWire\Wire->_callMethod('___executePosts', Array) #4 /MYSITE/wire/core/Wire.php(442): ProcessWire\WireHooks->runHooks(Object(ProcessWire\ProcessBlog), 'executePosts', Array) #5 /MYSITE/wire/core/ProcessController.php(333): ProcessWire\Wire->__call('executePosts', Array) #6 /MYSITE/wire/core/Wire.php(380): ProcessWire (line 1299 of /MYSITE/site/modules/ProcessBlog/ProcessBlog.module) This error message was shown because: you are logged in as a Superuser. Error has been logged. I can see posts in Blog > Dashboard and all seems to work still on the front end.

      Anyone else seen this or know of a fix?
    • By muzzer
      Existing PW site version 2.7.2 core running on php7.1. Site is perhaps 7 yrs old and never misses a beat. Can't speak highly enough about this solid version, but....
      As new php versions are released (v8 in the next year I think?) and each seems to get quicker I'm looking at upgrading to php7.3 or 7.4 and upgrading the site to PW v3.x.
      I've been away from the forums since v3 was released so don't know much about it. I guess it's stable as it's been around for ages now, but what I'm wondering is:
      what are the real advantages of upgrading to v3 for a site which is actively used but with only periodic development. And what are the disadvantages if any? Is there any speed impact (good or bad) in either general site speed under 3.x or admin-use speed/ease of use? any issues with either PW version with newer php versions (>7.1) I should know about? is there any good write-ups/vids about new features etc of v3 compared to v2.7? Thank you
       
    • By ttttim
      I was recently experimenting with optimizing my images to get better load results. The code below is an example of what i've been using. It works nicely but the main problem is if i load a page for the first time after having added a few images my server will overload and return a 503 error. I have to refresh the page a few times for the server to resize all the images. Not a big problem while developing but not something I want on my live website. 
      <picture> <source media='(max-width: 320px)' srcset='{$image->width(320)->url} 1x, {$image->width(640)->url} 2x'> <source media='(max-width: 375px)' srcset='{$image->width(375)->url} 1x, {$image->width(750)->url} 2x'> <source media='(max-width: 767px)' srcset='{$image->width(750)->url} 1x, {$image->width(1500)->url} 2x'> <source media='(max-width: 1023px)' srcset='{$image->width(300)->url} 1x, {$image->width(600)->url} 2x'> <source media='(max-width: 1319px)' srcset='{$image->width(450)->url} 1x, {$image->width(900)->url} 2x'> <source media='(min-width: 1320px)' srcset='{$image->width(510)->url} 1x, {$image->width(1020)->url} 2x'> <img src='{$image->width(1056)->url}' alt='$image->description'> </picture>"; Is there a way to create these different sizes without overloading my server? 
      Ideally i'd like to expand the above code with webp support and a service like tinyPNG to reduce image size even further, but that would stretch the first load time even further. 
    • By Peter Knight
      Occasionally when I goto Modules > Upgrades I get the following type of error.
      There's actually about three of them and each one mentions a different line. In the example below, line 266 is
      $new = version_compare($versions[$name]['remote'], $versions[$name]['local']);  
      ( ! ) Notice: Undefined index: local in /Users/peterknight/Sites/mysite.com/site/assets/cache/FileCompiler/site/modules/ProcessWireUpgrade/ProcessWireUpgradeCheck.module on line 266 Call Stack # Time Memory Function Location 1 0.0011 405040 {main}( ) .../index.php:0 2 0.2602 5197688 ProcessWire\ProcessPageView->execute( ) .../index.php:55 3 0.2602 5198064 ProcessWire\ProcessPageView->__call( ) .../index.php:55 4 0.2602 5198064 ProcessWire\WireHooks->runHooks( ) .../Wire.php:442 5 0.2603 5198480 ProcessWire\ProcessPageView->_callMethod( ) .../WireHooks.php:733 6 0.2603 5198480 ProcessWire\ProcessPageView->___execute( ) .../Wire.php:383 7 0.3009 5463888 ProcessWire\Page->render( ) .../ProcessPageView.module:209 8 0.3009 5463944 ProcessWire\Page->__call( ) .../ProcessPageView.module:209 9 0.3009 5463944 ProcessWire\WireHooks->runHooks( ) .../Wire.php:442 10 0.3015 5465248 ProcessWire\PageRender->renderPage( ) .../WireHooks.php:834 11 0.3015 5465624 ProcessWire\PageRender->__call( ) .../WireHooks.php:834 12 0.3015 5465624 ProcessWire\WireHooks->runHooks( ) .../Wire.php:442 13 0.3016 5466040 ProcessWire\PageRender->_callMethod( ) .../WireHooks.php:733 14 0.3016 5466040 ProcessWire\PageRender->___renderPage( ) .../Wire.php:383 15 0.3032 5470760 ProcessWire\TemplateFile->render( ) .../PageRender.module:514 16 0.3032 5470816 ProcessWire\TemplateFile->__call( ) .../PageRender.module:514 17 0.3032 5470816 ProcessWire\WireHooks->runHooks( ) .../Wire.php:442 18 0.3033 5471848 ProcessWire\TemplateFile->_callMethod( ) .../WireHooks.php:733 19 0.3033 5471848 ProcessWire\TemplateFile->___render( ) .../Wire.php:380 20 0.3036 5493112 require( '/Users/peterknight/Sites/mysite.com/site/assets/cache/FileCompiler/site/templates/admin.php' ) .../TemplateFile.php:287 21 0.3038 5493616 require( '/Users/peterknight/Sites/mysite.com/wire/modules/AdminTheme/AdminThemeUikit/controller.php' ) .../admin.php:15 22 0.3038 5495120 require( '/Users/peterknight/Sites/mysite.com/wire/core/admin.php' ) .../controller.php:15 23 0.3085 5586144 ProcessWire\ProcessController->execute( ) .../admin.php:135 24 0.3085 5586200 ProcessWire\ProcessController->__call( ) .../admin.php:135 25 0.3085 5586200 ProcessWire\WireHooks->runHooks( ) .../Wire.php:442 26 0.3085 5586616 ProcessWire\ProcessController->_callMethod( ) .../WireHooks.php:733 27 0.3085 5586616 ProcessWire\ProcessController->___execute( ) .../Wire.php:380 28 0.3108 5596744 ProcessWireUpgrade->execute( ) .../ProcessController.php:333 29 1.2224 8773000 ProcessWireUpgradeCheck->getVersions( ) .../ProcessWireUpgrade.module:187 30 1.2227 8776256 ProcessWireUpgradeCheck->getModuleVersions( ) .../ProcessWireUpgradeCheck.module:185 I've been living with it for a while and while it doesn't seem to stop me upgrading etc, I'd love to fix it.
      Anyone recognise this type of error?
×
×
  • Create New...