tpr

AdminOnSteroids

Recommended Posts

Hi @theo,

please try this and see if you can manage to make it work.

What would be handy here having an ajax button to check whether these assets exist.

AdminOnSteroids.module

Share this post


Link to post
Share on other sites
13 hours ago, tpr said:

Hi @theo,

please try this and see if you can manage to make it work.

What would be handy here having an ajax button to check whether these assets exist.

AdminOnSteroids.module

Thank you Roland.

But I can't make it work.

I show you what I did to test it. There are 6 "echos" marked like (0) ... (5). Code snippet is from about line 989 of the module.

        echo $root.' (0)<br>';
        echo $rootPath.' (1)<br>';

        // remove install subdirectory
        $rootPath = rtrim($rootPath, $root);
        echo $rootPath.' (2)<br>';

        $rootUrl = $this->config->urls->httpRoot;
        $rootUrl = rtrim($rootUrl, $root);

        $templatesUrlRelative = $this->config->urls->templates;
        
        echo $rootUrl.' (3) <br>';
        echo $templatesUrlRelative.' (4)<br>';

        // do not add JS to page on login page
        if ($this->page->id != 23) {

            // custom CKEaddons config js and css

            $ckeCSS = $this->getAssetPath('CKEStyle', 'admin/cke.css', $templatesUrlRelative, $configData, $root);
            $ckeJS = $this->getAssetPath('CKEScript', 'admin/cke.js', $templatesUrlRelative, $configData, $root);
            $ckeTemplates = $this->getAssetPath('CKEtemplates', 'admin/templates.js', $templatesUrlRelative,
                $configData, $root);
                
            echo $rootPath . $ckeJS.' (5)<br>';

This outputs:

/~theo/pw3061/ (0)
/home/theo/public_html/pw3061 (1)
/home/theo/public_html (2)
http://localhos (3)
/~theo/pw3061/site/templates/ (4)
/home/theo/public_html/~theo/pw3061/site/templates/admin/cke.js (5)

Where settings are:

Assets Root Path: /home/theo/public_html/pw3061/

CKEditor custom configuration script: /site/templates/admin/cke.js

 

Thank you.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm thinking of removing the default paths and load only files that the user has written something into the inputs, and also remove the file_exists() limitation. So it would be entirely the user's responsibility to add an asset that is surely available (to avoid 404s).

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 minutes ago, tpr said:

I'm thinking of removing the default paths and load only files that the user has written something into the inputs, and also remove the file_exists() limitation. So it would be entirely the user's responsibility to add an asset that is surely available (to avoid 404s).

I don't know PW well enough, but isn't there a setting anywhere to get or set (in my case:)

rootURL: http://localhost/~theo/pw3061/

rootPath: /home/theo/public_html/pw3061/

It think this would be handy in many situations. I'm usually setting such values in init.php, but it should probably go to config.php as a PW standard variable.

Or does sth. like this already exist?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

AFAIK you can overwrite some paths/urls but I wouldn't use it if not necessary (to avoid breaking things).

I'll implement the idea I wrote above, that would simplify things a lot (although autoloading assets will be gone).

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, tpr said:

I'll implement the idea I wrote above, that would simplify things a lot (although autoloading assets will be gone).

OK, thank you.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Here are the updates. You can use absolute (fully qualified) or relative paths (relative to site root).

aos-assetpaths.gif.86282f210bcb85034d5dbbda9825827a.gif

 

aos-assetpaths.zip

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 14.5.2017 at 10:16 PM, tpr said:

Btw there are a few filterboxes: a "general" one for datatables, one for the Language Translator and one for File fields, are you covering them all?

Yes, i try to support all filterboxes. Sadly right now I am busy with some projects. Hope I find the time to finish this soon.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

The last update made Notices appear at some of our websites (not on all):


Notice: Undefined index: CKEStyle in /Users/.../site/modules/AdminOnSteroids/AdminOnSteroids.module on line 1012

Notice: Undefined index: CKEScript in /Users/.../site/modules/AdminOnSteroids/AdminOnSteroids.module on line 1012

Notice: Undefined index: CKEtemplates in /Users/.../site/modules/AdminOnSteroids/AdminOnSteroids.module on line 1012

Notice: Undefined index: AdminStyle in /Users/.../site/modules/AdminOnSteroids/AdminOnSteroids.module on line 1012

Notice: Undefined index: AdminScript in /Users/.../site/modules/AdminOnSteroids/AdminOnSteroids.module on line 1012

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks, please re-download (only .module file was changed).

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

A new pagelist action "Refresh" will be added in the next update. This refreshes the displayed page data in the page list + reloads children too. Can be useful if you renamed or deleted pages in another browser tab and would like to save a page reload :) 

aos-refresh-action.gif

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

hi @tpr

i just found a bug when using latest version of AOS (just did the update from 1.4.1 to 1.4.6). it also existed in the later version.

i have a repeater including an image field and an "editor" role with edit-access for the home-template (and all children). the problem is that the image in the repeater field gets uploaded and after reaching 100% disappears. i did some debugging and i found out the following:

  • aos uninstalled: works
  • aos installed: does not work (either enabled or disabled)
  • upload as superuser works at all setups
  • ajax error after fileupload: {"error":false,"message":"The requested process does not exist"}
  • when i try to edit the repeater item directly ( /admin/page/edit/?id=1024&InputfieldFileAjax=1 ) in the admin i get this error:
    59317c4d1da3b_2017-06-0216_54_51-ProgramManager.png.416cf1bd70f1a500fee7a57143be2282.png
 
i hope i was clear enough with my informations so that you can fix this as easy as possible :) if you need more information just let me know!
 
PS: regular image fields outside repeaters work as expected

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have a site with similar editor role and could not reproduce the issue. You could try uncommenting things above these lines in init() and ready() functions and see where it fails:

if (!$this->enabled) {
	return;
}

Only lines above these will be run if you have disabled AOS in its settings page.

By any chance have you added new permission from these pre-defined ones? I had a site where "page-edit-created" caused similar issues if I remember right.

new-roles.thumb.png.b234308988efc9e5a206df516892f856.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

thanks for your answer. i tried it on a fresh install on my local dev and had the same issue. i created a zip of the installation so you can try:

https://transfer.sh/eAZ7L/reptest.zip (8,5MB)

admin url /processwire

admin
admin!

test
tprtest1!

reptest.gif.f70de65905220ec95829c5ce3c34811b.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks! Could you try replacing the line 408 with this, and check if it fixes the issue and doesn't break other things? I clicked around in the admin and everything seems to be fine (in another PW).

Update: there was an issue with the previous fix, pls try this (lines 408-414):

        $editedPageId = $this->input->get->id ? $this->sanitizer->int($this->input->get->id) : false;

        if ($editedPageId && is_numeric($editedPageId) && $this->pages->find('id=' . $editedPageId . ',check_access=0')->count()) {
            $this->editedPage = $this->pages->find('id=' . $editedPageId . ',check_access=0')->first();
        } else {
            $this->editedPage = null;
        }

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi @tpr, I spotted an issue with the position of the InputfieldPageListSelect restore icon when the inputfield's width is not the last/only inputfield in a row:

2017-06-08_121232.png.61e391db43d0b800e7bc14c5aa272f7c.png

I fixed it with this:

html.aos .InputfieldPageListSelect { position:relative; }
.aos_pagelist_unselect.restore { right:0; transform:none; -webkit-transform:none; }

 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks, this part was always buggy but I think I've found a better way, namely floating clear btn and pagelist to the left, and setting pagelist width using calc(). It's OK here in Firefox and Chrome, even with long page titles, could you try?

unselect-placement.thumb.png.ac12031b3f4377807a29250df6877dcd.png

AdminOnSteroids.css

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, tpr said:

It's OK here in Firefox and Chrome, even with long page titles, could you try?

Works great, thanks!

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,
I having a problem with image field inside a repeater field and with extra image fields and user profiles and the AdminOnSteroids.

With the superuser profile there is no problem, but the user has other profile then superuser the image in the repeater field does not show the image after upload and do not save the image and the extra image fields does not show correctly  (each language in a row) and the internal link selector does not work and does not show any error.

After a week trying to understand why the non superuser users where not able to upload the images and creating new fields to verify if the originals ones where with some kind of problem I come to the conclusion that the problem where not the fields on them selfs but with some module that was causing this behavior.

After trying to disable the module a tweak the AdminOnSteroids configurations the only thing that work for me was to uninstall the module and the users can upload the image the the extra image fields show correctly.

Its is a great module and I hope you can resolve this issue.

Thank you

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 hours ago, vmo said:

having a problem with image field inside a repeater

It's the same issue as of @bernhard's, could you try the fix I posted on June 2?

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

sorry for my late reply! your fix didn't work for me. curious if it helps vmo...

Share this post


Link to post
Share on other sites

@tpr, I've been having a look at the images-in-repeater issue for non-superusers (I discovered this one a while back but forgot to report it here, sorry :().

-----

Edit: I did report it over in the Github repo.

Edit 2: looking at some PM history it looks like a solution (same intent but different implementation to that proposed below) was found but never merged into the repo?

-----

As you found, the $this->editedPage property is the source of the issue. Seeing as the things this property is used for within the module either don't work within repeaters (e.g. field edit links) or aren't needed for repeater pages (e.g. breadcrumb features) I think $this->editedPage should never be set to a repeater page. But it's much easier to exclude repeater pages in ready() because in init() it is not yet known which class a page is an instance of. So could $this->editedPage be set in ready() instead?

This is what I did in my testing and it seems to work okay:

public function init()
{
    // removed code that sets $this->edited page
    
    // populate self::$configData
    self::$configData = $this->modules->getModuleConfigData($this);
    
    // ...
    
    // a bit further down we need to change $configData[$subModule] to self::$configData[$subModule]
public function ready()
{
    // set $this->editedPage
    // excluded repeater pages, minor refactoring
    $this->editedPage = false;
    $editedPageId = $this->sanitizer->int($this->config->input->get->id);
    $editedPage = $this->pages->get($editedPageId);
    if( $editedPage->id && !($editedPage instanceof RepeaterPage) ) $this->editedPage = $editedPage;

    self::$configData = $this->modifyConfigData(
        $this->modules->getModuleConfigData($this),
        $this->editedPage
    );
    
    // ...

 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By Robin S
      Another little admin helper module...
      Template Field Widths
      Adds a "Field widths" field to Edit Template that allows you to quickly set the widths of inputfields in the template.

      Why?
      When setting up a new template or trying out different field layouts I find it a bit slow and tedious to have to open each field individually in a modal just to set the width. This module speeds up the process.
      Installation
      Install the Template Field Widths module.
      Config options
      You can set the default presentation of the "Field widths" field to collapsed or open. You can choose Name or Label as the primary identifier shown for the field. The unchosen alternative will become the title attribute shown on hover. You can choose to show the original field width next to the template context field width.  
      https://github.com/Toutouwai/TemplateFieldWidths
      https://modules.processwire.com/modules/template-field-widths/
    • By horst
      Croppable Image 3
      for PW 3.0.20+
      Module Version 1.1.16
      Sponsored by http://dreikon.de/, many thanks Timo & Niko!
      You can get it in the modules directory!
      Please refer to the readme on github for instructions.
       
      -------------------------------------------------------------------------
       
      Updating from prior versions:
       
      Updating from Croppable Image 3 with versions prior to 1.1.7, please do this as a one time step:
      In the PW Admin, go to side -> modules -> new, use "install via ClassName" and use CroppableImage3 for the Module Class Name. This will update your existing CroppableImage3 module sub directory, even if it is called a new install. After that, the module will be recogniced by the PW updater module, what makes it a lot easier on further updates.
      -------------------------------------------------------------------------
       
      For updating from the legacy Thumbnail / CropImage to CroppableImage3 read on here.
       
      -------------------------------------------------------------------------
       
    • By MoritzLost
      UPDATE: I have published a stable version of this module!
      Discussion thread:
      Github: https://github.com/MoritzLost/TextformatterPageTitleLinks
      ---
      Hello there,
      I'm working on a tiny textformatter module that searches the text for titles of other pages on your site and creates hyperlinks to them. I'm not sure if something like this exists already, but I haven't found anything in the module directory, so I wrote my own solution 🙂
      It's not properly tested yet and is still missing some functionality I would like to implement, so at the moment it should be considered in BETA. Features include limiting the pages that will get searched by template, and adding a custom CSS class to the generated hyperlinks. As I'm writing this I noticed that it will probably include unpublished and hidden pages at the moment, so yeah ... it's still in development alright 😅
      You can download the module from Github:
      https://github.com/MoritzLost/TextformatterPageTitleLinks
      There's some more information in the readme as well.
      Anyway, let me know what you think! I'm happy about any feedback, possible improvements or ideas on how to improve the module. Cheers.
    • By blad
      Hi guys!
      I just uploaded a module to explore files based on elFinder. By default it will show the "Files" folder.
      Screenshots:

      Video:
       
      To do:
       More options To fix:
       The function of rotating or scaling an image fails  Image editors V 1.01 (view issue)
      Fixed the bug working with the Multi-Language support ( translation of folders ). Fixed the name of elfinder.en  Github:
      https://github.com/LuisSantiago/ProcessElFinder/
      I hope you like it.
    • By BitPoet
      I'm really in love with FormBuilder, but the one thing missing to match all my end users' expectations were repeatable field groups. Think repeaters, in ProcessWire terms. Our primary application of PW is our corporate intranet, so "lines" of fields are quite common in the forms I build. We have all kinds of request forms where the information for a varying number of colleagues needs to be entered (from meal order to flight booking request) and where it is simply impractical to send a form for each, and I don't want to clutter my forms with multiple instances of fields that may only get used ten percent of the time.
      That's why I started to build FormBuilderMultiplier (link to GitHub).
      What it does:
      Adds an option to make a regular Fieldgroup repeatable Lets you limit the number of instances of a Fieldgroup on the form Adds an "Add row" button the form that adds another instance of the Fieldgroup's fields Adds a counter suffix at the end of every affected field's label Stores the entered values just like regular fields Makes the entered values available in preview and email notifications Supports most text based fields, textareas and selects (really, I haven't had enough time to test all the available choices yet) What it doesn't do (yet):
      Support saving to ProcessWire pages (i.e. real Repeaters) I haven't tested all the validation stuff, Date/Time inputs etc. yet, but since I'm utterly swamped with other stuff at work, I didn't want to wait until I have it polished. Any feedback is welcome. There might also be some issues with different output frameworks that I haven't encountered yet. The forms I work with mostly use UIKit.
      Status:
      Still alpha, so test well before using it in the field.
      Known issues:
      When rows are added, the form's iframe needs to be resized, which isn't completely clean yet.
      How it works:
      The Fieldgroup settings are added through regular hooks, as is the logic that adds the necessary field copies for processing the form and displaying previews.
      "Multiplied" field instances are suffixed with _NUM, where NUM is an incremental integer starting from 1. So if you have add two fields named "surname" and "givenname" to a fieldgroup and check the "multiply" checkbox, the form will initially have "surname_1" and "givenname_1" field (I'm still considering changing that to make the risk to shoot oneself into the foot by having a regular "surname_1" field somewhere else in the form less likely).
      When a "row" is added, the first row is cloned through JS and the counter in the fields' IDs, names and "for" attributes as well as the counter in the label are incremented before appending the copies to the Fieldset container in the form.
      To keep backend and frontend in sync, a hidden field named [name of the fieldset]__multiplier_rows is added to the form. Both the backend and the frontend script use this to store and retrieve the number of "rows".
      ToDo:
      Naturally, add the option to store the data in real repeaters when saving to pages. Do a lot of testing (and likely fixing). Make a few things (like the "Add row" button label etc.) configurable in field(set) context. Add a smooth API to retrieve the multiplied values as WireArrays. The mandatory moving screenshot: