Jump to content

Recommended Posts

On 2/5/2020 at 8:30 PM, xportde said:

Do you mean Image maximum width / height? So I misunderstood the notes Maximum width / height of resized images (pixels),

Yes.

On 2/5/2020 at 8:30 PM, xportde said:

I thought, this settings are for resizing, not for uploading?

They are for both. If using resizing feature, the images will be constrained to those limits. If they fall short of the minimum, the images are discarded. If not using resizing, original images should meet the minimum and maximum constraints. 

On 2/5/2020 at 8:30 PM, xportde said:

Maybe you could write the notes accordingly (Max width / height for uploaded images)?

Good idea. I'll see how to better word this. I am coming up blank at the moment 😁

Share this post


Link to post
Share on other sites

Downloading Media From Media Manager Library

I was recently asked whether it was possible to download media already uploaded to Media Manager. Currently, there is no automated way to do this. However, using the ProcessWire API, one can achieve this. Below is a starter code showing how one can download image media from Media Manager. I'll consider adding this feature to Media Manager.

Please note that I have deliberately left Tracy debugging statements in the code. You will want to wrap this around a check if user is Superuser.

// get limited number of media manager images
$mmPages = $pages->find('template=media-manager-image, limit=10');
$tempName = 'media_manager_downloads';// temporary name for folder to place images in

// 1. MAKE DIRECTORY
// @note: could have used $files->tempDir('hello-world'); but not working for some reason
// create a new directory in ProcessWire's cache dir
$copyTo = $config->paths->cache . $tempName;
if($files->mkdir($copyTo)) {
    // directory created: /site/assets/cache/media_manager_downloads/

    // 2. COPY IMAGES
    // get and copy image assets
    foreach($mmPages as $p) {
        $images = $p->media_manager_image;
        foreach($images as $image) {
            //bd($image->filename,'image path')// to debug image path
            $copyFrom = $image->filename;
            $bool = $files->copy($copyFrom, $copyTo);
            //bd($bool,'copied?');// just to test if files were copied
        }
    }

    // 3. ZIP IMAGES
    // if files were copied, zip them
    if(!empty($files->find($copyTo))){
        // create zip of all files in directory $copyTo to file $zip
        $zip = $config->paths->cache . "media-manager-image-files.zip";
        $result = $files->zip($zip, $copyTo);

        echo "<h3>These files were added to the ZIP:</h3>";
        foreach($result['files'] as $file) {
            echo "<li>" . $sanitizer->entities($file) . "</li>";
        }

        if(count($result['errors'])) {
            echo "<h3>There were errors:</h3>";
            foreach($result['errors'] as $error) {
                echo "<li>" . $sanitizer->entities($error) . "</li>";
            }
        }

        // 4. SEND FILES TO BROWSER FOR DOWNLOADING
        // if files were added to zip file, send them
        if(!empty($result['files'])){
            bd($zip,'files were added');
            $files->send($zip);
        }
    }

    else {
        bd('NO FILES FOUND!');
    }


}

Hope this helps.

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

I just installed the Media Manager on a clean PW installation and encountered a problem: Multiple image upload is not working.

I am unter the "upload" tab and drag some images into the field. Then click "start". The upload progress bar is growing for 1 second then suddenly it shrinks back to zero and the image upload list is cleared. No images were uploaded. What is wrong? 
The image size is lower than the max upload size setting in my PHP.ini so that cannot be the reason. The images are about 3 MB each with a resolution of 5184x3456px. That should not be a problem at all?

Second - whenever I alter something in the "settings" tab it is NOT saved. For example: Upload mode -> Single file uploads set to false.

Share this post


Link to post
Share on other sites
20 hours ago, Stefanowitsch said:

I just installed the Media Manager on a clean PW installation and encountered a problem:

Hi @Stefanowitsch,

Sorry for the issues you are currently experiencing.

20 hours ago, Stefanowitsch said:

whenever I alter something in the "settings" tab it is NOT saved. For example: Upload mode -> Single file uploads set to false.

This is a strange one. It might mean Media Manager was not installed correctly and the settings page is not found. It might be the cause of your other issue.

Via email (using the email in your receipt) or PM could you please:

  1. Send me a screenshot of the open tree at Admin > Media Manager.
  2. Confirm that these fields were created: media_manager_audio, media_manager_document, media_manager_image, media_manager_settings, media_manager_video.
  3. Confirm that these templates were created: media-manager, media-manager-audio, media-manager-document, media-manager-image, media-manager-settings, media-manager-video.
  4. The version of ProcessWire you are using.
  5. The PHP version your server is running.
  6. Any error messages, in the console and in TracyDebugger (hopefully, you have this installed)

Thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi @kongondo

We have a problem with uploading some mp3 files.

We can't upload a specific .mp3 file in the media manager because on the server it returns application/octet-stream as mime-type instead of audio/mpeg.

But when I check with finfo or mime_content_type on a localhost it returns audio/mpeg mimetype.

Even when I check the mime-type on the mac osx terminal (file --mime-type -b filename) it returns audio/mpeg.

What should I do? I also can't find an online tool where the customer could repair the mp3 file or something.

I downloaded the file from the dropbox account/link of the customer.

The funny thing is, when i convert that mp3 file to wav it can be uploaded.

KR
Orkun

Share this post


Link to post
Share on other sites

@kongondo Any news on this? 

What I could do is, is to add the "application/octet-stream" mimetype for mp3 extensions. I could do this inside the method "mimeTypes" of the File "MediaManagerUtilities.php" but don't know if this is a good Idea.

KR
Orkun

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 3/6/2020 at 7:48 AM, Orkun said:

@kongondo Any news on this? 

What I could do is, is to add the "application/octet-stream" mimetype for mp3 extensions. I could do this inside the method "mimeTypes" of the File "MediaManagerUtilities.php" but don't know if this is a good Idea.

KR
Orkun

Sorry for the late response @Orkun...

No, that wouldn't be a good idea. One, it would just get overwritten on an upload and secondly, that is not a correct mimetype for mp3s. 

On 3/9/2020 at 8:40 AM, Orkun said:

I found a tool which "fixed" the mp3 file so that I could upload it again in media manager.

Glad you got it sorted. 

It seems PHP will sometimes misclassify the the mimetypes of some mp3s. Here's a discussion about it on SO. This might also be of relevance (corrupt ID3 tags)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi @kongondo

Is it normal that the folder in /site/assets/MediaManager/jqfu/.files_no_show/ is full of files/duplicate files? We can't upload any files anymore, because we are getting the error of duplicate media page (empty file upload result). It looks like he tries to create a page from a file from the .files_no_show folder but that page with the name already exists.

Isn't the /site/assets/MediaManager/jqfu/.files_no_show/ just a temporary folder? Shouldn't be the file deleted after the media page was created?

KR
Orkun

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi @Orkun,

On 3/20/2020 at 7:35 AM, Orkun said:

Isn't the /site/assets/MediaManager/jqfu/.files_no_show/ just a temporary folder?

Yes it is just a temporary folder.

On 3/20/2020 at 7:35 AM, Orkun said:

Shouldn't be the file deleted after the media page was created?

It should. It works fine here. Could you please tell me about your setup? (ProcessWire and PHP versions, etc).

I am not sure whether it is a file permission issue. Are you on a Windows machine?

Alternatively, maybe you are trying to upload very large images and the system does not finish and you are trying to re-upload?

Please let me know.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello,

This is primarily directed to MAC users and/or MAMP users.

Recently, some Media Manager users have reported that their settings are not getting saved, especially the After Uploading setting. I have to replicate the issue on clean installs with nothing but MM, JqueryFileUpload and Tracy without success. Here's what we know so far:

  • The settings actually get saved in the Database; the issue is what is saved is not what gets displayed in the GUI. Meaning, it always shows the default setting.
  • For one user, the issue only appeared when they were using WAMP or XAMP. For the other user the issue appeared on both MAC and Windows. I don't have a MAC to test on.
  • I have tested on both single language and multilingual sites. I can't replicate the issue.
  • PHP, MySQL versions don't seem to be the issue. We've been testing on PHP 7.2+.
  • I have tested on both the latest master and dev versions of PW.
  • Those experiencing the issue see the same behaviour in Chrome, FF and Edge. I am not sure about Safari.
  • We don't think there's a browser extension interfering.
  • Media Manager version 012 (latest).

Is there anyone with MM version 012, a bit of time and preferably a MAC and MAMP who can help us figure this out please? Any other ideas?

Many thanks.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi kongondo,

I just wanted to report a little UI inconsistency: I was editing a CKEditor-textarea and inserted a link by using "Select Media from Media Manager". In the Media Manager modal window, I used the table view, in order to see the filenames. Now, selecting any of the thumbnails didn't give any visual feedback. The red frame indicator only appears in the grid view, but not in the table view. I did a clean install of Processwire and Media Manager, but the issue persisted.

Update: I think I found the issue. Here is a fix for insertMediaLINK($s) in MediaManager.js:

Before:

$inputs.each(function () {
    // skip current input
    if ($(this).attr('id') == 'media-' + $dataValue) return;
    // invert checked status
    $(this).prop("checked", inverseState).change();
});

After:

$inputs.each(function () {
	// skip current input
	var $dv = $(this).attr('id').substr(6).replace('-tabular', '');
	if ($dv == $dataValue) return;
	// invert checked status
	$(this).prop("checked", inverseState).change();
});

The line was taken from removeMediaThumbsView($a) in InputfieldMediaManager.js.

Edited by nurkka
Found issue, (hopefully) fixed it
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi @nurkka,

On 4/3/2020 at 4:09 PM, nurkka said:

I just wanted to report a little UI inconsistency

Thanks for the report and the suggested fix. I'll look into this.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 4/2/2020 at 3:14 PM, kongondo said:

Recently, some Media Manager users have reported that their settings are not getting saved, especially the After Uploading setting.

This seems to have been an issue with sites installed in sub-folders. I'll fix this in next update. 

Thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi @kongondo,

On 2/27/2020 at 2:43 PM, Stefanowitsch said:

I just installed the Media Manager on a clean PW installation and encountered a problem: Multiple image upload is not working.

I am unter the "upload" tab and drag some images into the field. Then click "start". The upload progress bar is growing for 1 second then suddenly it shrinks back to zero and the image upload list is cleared. No images were uploaded. What is wrong?

I'm encountering the same problem as @Stefanowitsch on the latest Media Manager: Multiple image uploads not working, exactly how he described it. Did you find a solution?

Quote

Second - whenever I alter something in the "settings" tab it is NOT saved. For example: Upload mode -> Single file uploads set to false.

I do *not* experience this problem, so it may be unrelated...

Thank you 🙂

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi @dynweb,

Sorry about the issue you are encountering.

46 minutes ago, dynweb said:

Did you find a solution?

Yes. The value of PHP (php.ini) post_max_size was low. Please let me know what your settings are for the following:

  • post_max_size
  • memory_limit
  • file_uploads
  • upload_max_filesize
49 minutes ago, dynweb said:

I do *not* experience this problem, so it may be unrelated...

This one (settings not getting saved) was related (at least in one case) to ProcessWire being installed in a sub-directory 🙂

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, kongondo said:

Yes. The value of PHP (php.ini) post_max_size was low.

Same for me 🙂 Issue solved, thank you.

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 minutes ago, dynweb said:

Same for me 🙂 Issue solved, thank you.

Great! Glad you got it sorted.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@kongondo

I have just bought the Media Manager Module, Upload is not working!
when i click on start button nothing shows on media manager page! check the images below

(Home + Console)

mm2.PNG.cb04759cca4281337d5c05e3d436f120.PNG

 

mm1.PNG.6964469ca32f1f94bcd1d8ed92b491bd.PNG

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi @Mustafa-Online,

1 hour ago, Mustafa-Online said:

I have just bought the Media Manager Module,

Thanks for the purchase.

1 hour ago, Mustafa-Online said:

Upload is not working!
when i click on start button nothing shows on media manager page!

Sorry about this. 

Please check and confirm the following:

  • post_max_size
  • memory_limit
  • file_uploads
  • upload_max_filesize

In addition, please confirm the following:

  • What are you trying to upload?
  • Are they perhaps smaller/larger than what you have in the settings for minimum/maximum sizes?
  • Is this a multilingual site?
  • ProcessWire version.
  • PHP version.

Thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@kongondo

  • post_max_size = 512M
  • memory_limit = 512M
  • file_uploads = On
  • upload_max_filesize = 2G

--------------------------------------------

  • What are you trying to upload: I tried almost every type (jpeg png pdf doc docx ppt mp3 mp4)
  • Are they perhaps smaller/larger than what you have in the settings? I even tried 3kb file size with no luck
  • Is this a multilingual site? No It's a fresh installtion
  • ProcessWire version: PW Dev 3.0.156
  • PHP version: 7.2.27

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Mustafa-Online,

What are you Media Manager settings for the following?

After Uploading

mm_settings_after_uploading.thumb.png.68f13205c4f27fbb9a7f85df5da2ba4a.png

 

Image Extensions

mm_settings_image_extensions.thumb.png.a568c884885b54df4584dacdd6511139.png

Have a look at the dev tools, network tab, xhr when uploading:

  • Are the files posted?
  • What response does the server return?

Do you have the following directories under /site/ ?

  • /sites/assets/MediaManager/jqfu
  • /sites/assets/MediaManager/uploads

Btw, post_max_size needs to be bigger than upload_max_filesize. See this post by Horst.

 

Could you try with config->debug=true and TracyDebugger and let me know if you get any errors please? I have just tested with the latest dev version and it works OK.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@kongondo -- Yes I have  jqfu & uploads folders. I also modeified the post_max_size so it's bigger than upload_max_filesize

I get this in network tab >> Notice: Media Manager: No valid media found to add to Media Library

trc.thumb.PNG.9795df1c6467514111bffb52d9e73ee4.PNG
 



mdddd.PNG.c61f265e9aa42d02b089273cfb5f3f80.PNG

media-1.PNG.3168054007b428906ec641b783241c7e.PNG
 

One More thing: I checked again, all the files I tried to upload are available in PW assets folder!
 

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, Mustafa-Online said:

One More thing: I checked again, all the files I tried to upload are available in PW assets folder!

Please confirm where exactly in the assets folder. With the settings you've shown me, they should be in /site/assets/MediaManager/jqfu/.files_no_show

Please also confirm:

  • Are you on MAMP?
  • Are you on a Windows or a Mac or other?
  • Is ProcessWire installed in a sub-folder?

Sorry for the hassle. I'd really like to get to the bottom of why for most MM works flawlessly and for a few others there are upload issues. 

Thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By robert
      I often had the need for an overview of all used fields and their contents for a specific page/template while developing new websites without switching to the backend, so I made a small module which lists all the needed information in a readable manner (at least for me):
      Debug Page Fields
      https://github.com/robertweiss/ProcessDebugPageFields
      It adds two new properties to all pages:
      $page->debugFieldValues – returns an object with all (sub-)fields, their labels, fieldtypes and values $page->debugFieldTypes – returns an object with all fieldtypes and their corresponding fields // List all values of a pages $page->debugFieldValues // List a specific field $page->debugFieldValues->fieldname // List all used fieldtypes of a page $page->debugFieldTypes I recommend using it in combination with Tracy Debugger, Ray, Xdebug etc. as it returns an object and is only meant for developing/debugging uses. 
      For now, the fieldtype support includes mostly fieldtypes I use in my projects, but can easily be extended by adding a new FieldtypeFIELDNAME method to the module. I use it with five different client installations (all PW 3.0.*), but of course there might be some (or more) field configurations which are not covered correctly yet.
      Supported fieldtypes
      Button Checkbox Color Combo Datetime Email FieldsetPage * File FontIconPicker Functional Image ImageReference MapMarker Multiplier Mystique Options Page PageIDs PageTitle Radio Repeater * RepeaterMatrix * RockAwesome SeoMaestro Table Text Textarea Textareas Toggle URL * The fields with complete subfield-support also list their corresponding subfields.
      Installation
      Download the zip file at Github or clone the repo into your site/modules directory. If you downloaded the zip file, extract it in your sites/modules directory. In your admin, go to Modules > Refresh, then Modules > New, then click on the Install button for this module. As this is my first ›public‹ module, I hope I did not miss any important things to mention here.
    • By horst
      Wire Mail SMTP

      An extension to the (new) WireMail base class that uses SMTP-transport

      This module integrates EmailMessage, SMTP and SASL php-libraries from Manuel Lemos into ProcessWire. I use this continously evolved libraries for about 10 years now and there was never a reason or occasion not to do so. I use it nearly every day in my office for automated composing and sending personalized messages with attachments, requests for Disposition Notifications, etc. Also I have used it for sending personalized Bulkmails many times.

      The WireMailSmtp module extends the new email-related WireMail base class introduced in ProcessWire 2.4.1 (while this writing, the dev-branch only).
       
      Here are Ryans announcement.



      Current Version 0.6.0
      Changelog: https://github.com/horst-n/WireMailSmtp/blob/master/CHANGELOG.md
      get it from the Modules Directory Install and Configure

      Download the module into your site/modules/ directory and install it.

      In the config page you fill in settings for the SMTP server and optionaly the (default) sender, like email address, name and signature.
      You can test the smtp settings directly there. If it says "SUCCESS! SMTP settings appear to work correctly." you are ready to start using it in templates, modules or bootstrap scripts.


      Usage Examples
      The simplest way to use it:
      $numSent = wireMail($to, $from, $subject, $textBody); $numSent = wireMail($to, '', $subject, $textBody); // or with a default sender emailaddress on config page This will send a plain text message to each recipient.
       
      You may also use the object oriented style:
      $mail = wireMail(); // calling an empty wireMail() returns a wireMail object $mail->to($toEmail, $toName); $mail->from = $yourEmailaddress; // if you don't have set a default sender in config // or if you want to override that $mail->subject($subject); $mail->body($textBody); $numSent = $mail->send(); Or chained, like everywhere in ProcessWire:
      $mail = wireMail(); $numSent = $mail->to($toEmail)->subject($subject)->body($textBody)->send(); Additionaly to the basics there are more options available with WireMailSmtp. The main difference compared to the WireMail BaseClass is the sendSingle option. With it you can set only one To-Recipient but additional CC-Recipients.
      $mail = wireMail(); $mail->sendSingle(true)->to($toEmail, $toName)->cc(array('person1@example.com', 'person2@example.com', 'person3@example.com')); $numSent = $mail->subject($subject)->body($textBody)->send(); The same as function call with options array:
      $options = array( 'sendSingle' => true, 'cc' => array('person1@example.com', 'person2@example.com', 'person3@example.com') ); $numSent = wireMail($to, '', $subject, $textBody, $options); There are methods to your disposal to check if you have the right WireMail-Class and if the SMTP-settings are working:
      $mail = wireMail(); if($mail->className != 'WireMailSmtp') { // Uups, wrong WireMail-Class: do something to inform the user and quit echo "<p>Couldn't get the right WireMail-Module (WireMailSmtp). found: {$mail->className}</p>"; return; } if(!$mail->testConnection()) { // Connection not working: echo "<p>Couldn't connect to the SMTP server. Please check the {$mail->className} modules config settings!</p>"; return; }  
      A MORE ADVANCED DEBUG METHOD!
      You can add some debug code into a template file and call a page with it:
      $to = array('me@example.com'); $subject = 'Wiremail-SMTP Test ' . date('H:i:s') . ' äöü ÄÖÜ ß'; $mail = wireMail(); if($mail->className != 'WireMailSmtp') { echo "<p>Couldn't get the right WireMail-Module (WireMailSmtp). found: {$mail->className}</p>"; } else { $mail->from = '--INSERT YOUR SENDER ADDRESS HERE --'; // <--- !!!! $mail->to($to); $mail->subject($subject); $mail->sendSingle(true); $mail->body("Titel\n\ntext text TEXT text text\n"); $mail->bodyHTML("<h1>Titel</h1><p>text text <strong>TEXT</strong> text text</p>"); $dump = $mail->debugSend(1); } So, in short, instead of using $mail->send(), use $mail->debugSend(1) to get output on a frontend testpage.
      The output is PRE formatted and contains the areas: SETTINGS, RESULT, ERRORS and a complete debuglog of the server connection, like this one:
       
      Following are a ...


      List of all options and features


      testConnection () - returns true on success, false on failures


      sendSingle ( true | false ) - default is false

      sendBulk ( true | false ) - default is false, Set this to true if you have lots of recipients (50+)


      to ($recipients) - one emailaddress or array with multiple emailaddresses

      cc ($recipients) - only available with mode sendSingle, one emailaddress or array with multiple emailaddresses

      bcc ($recipients) - one emailaddress or array with multiple emailaddresses

       
      from = 'person@example.com' - emailaddress, can be set in module config (called Sender Emailaddress) but it can be overwritten here

      fromName = 'Name Surname' - optional, can be set in module config (called Sender Name) but it can be overwritten here


      priority (3) - 1 = Highest | 2 = High | 3 = Normal | 4 = Low | 5 = Lowest

      dispositionNotification () or notification () - request a Disposition Notification


      subject ($subject) - subject of the message

      body ($textBody) - use this one alone to create and send plainText emailmessages

      bodyHTML ($htmlBody) - use this to create a Multipart Alternative Emailmessage (containing a HTML-Part and a Plaintext-Part as fallback)

      addSignature ( true | false ) - the default-behave is selectable in config screen, this can be overridden here
      (only available if a signature is defined in the config screen)

      attachment ($filename, $alternativeBasename = "") - add attachment file, optionally alternative basename


      send () - send the message(s) and return number of successful sent messages


      debugSend(1) - returns and / or outputs a (pre formatted) dump that contains the areas: SETTINGS, RESULT, ERRORS and a complete debuglog of the server connection. (See above the example code under ADVANCED DEBUG METHOD for further instructions!)


      getResult () - returns a dump (array) with all recipients (to, cc, bcc) and settings you have selected with the message, the message subject and body, and lists of successfull addresses and failed addresses,


      logActivity ($logmessage) - you may log success if you want

      logError ($logmessage) - you may log warnings, too. - Errors are logged automaticaly
       
       
      useSentLog (true | false) - intended for usage with e.g. third party newsletter modules - tells the send() method to make usage of the sentLog-methods - the following three sentLog methods are hookable, e.g. if you don't want log into files you may provide your own storage, or add additional functionality here

      sentLogReset ()  - starts a new LogSession - Best usage would be interactively once when setting up a new Newsletter

      sentLogGet ()  - is called automaticly within the send() method - returns an array containing all previously used emailaddresses

      sentLogAdd ($emailaddress)  - is called automaticly within the send() method
      Changelog: https://github.com/horst-n/WireMailSmtp/blob/master/CHANGELOG.md
       
       
    • By Cybermano
      Food Allergens Module
      A simple List of Food Allergens
      My needs were to provide a simple list of food allergens for our clients with restaurant related activity.
      The idea was to simply output the list (to speed up the data entry) without leaving the food menu editing, eg. opening another page in new tab or window.
      This isn't a perfect solution, but it works fine for my needs and I decided to share the base idea.
      This could also be easily used to show little notes or short "vademecum", not only for the list of food allergens.
      ---
      Main features
      The basis
      All moves from a short editing of the module in this tutorial: How to create custom admin pages by @bernhard
      First of all it creates an empty admin page, with a dedicated permission to let safe-user to see it (this permission has to be created as a new ones, manually or by the module).
      Once the page is created, I have hooked its behaviour into the ready.php, to show the content (basically a list).
      A step further
      With the tips of  @bernhard, @Soma (and many others), see here , the magic happens. 
      The new page will be shown as a panel, so editors will not abandon their data entry to have a quick view to the list.
      A little further
      Why scroll to the top of the page to click a link?
      The next step was to create a sticky button only in the food menu pages.
      Again with a @bernhard tip I moved into the customization of this simple module and the related hook.
      ---
      How to use this module
      After installed, it creates the page /admin/page/allergens/ and the module is to be setted up. The first field is a CKEditor with multi-language. This is the place where to write the informations that will be shown into the page. The next field is a simply text-area where to place a bit of JS that will be appended to the markup of the text (omit the 'script' tags). I also putted a checkbox with a silly statement: this to think at least twice on the safety of the written JS. Now comes the first way to display the link to the page
      Field Note with Link. Enable and save it. The module will display a new row with 4 selects (1 standard and 3 ASM):
      View mode (to show the page as Panel or as Modal PopUp); Templates to select: select one or more and save before proceed, so the  asm-select of the pages will be populated showing all the pages of the selected templates. Pages to select: also here select at least one and save before proceed to populate the asm-select for fields only with the ones that belong to the selected pages. Select the fields where to place the note and save again. That's all: now you will find into the notes of the selected fields the link "See the List of Allergens".
      At the same way, the option for the sticky button, but with a plus
      The field select is obviously unnecessary, but you could play with the last row: the inline styles to fix your sticky button where you like. Here you could set the sticky position of the <div> and the absolute ones of the <a>.

      Video Explanation
      In these screencasts you could see a custom JS that show a "copy" button near a "hanna-code" call.
      This because I've set a specific one for each allergen to show up a tooltip in the front end.

      Registrazione #33.mp4  

      Registrazione #34.mp4 ---
      Last but not the least
      Actually it works fine for my needs, even if it's much improvable: I'm working on the permissions creation, the uninstall section, a separate configs and defaults and how to include the hook into the module leaving free the ready.php. According to a simpler uninstall. Also I would make the link text as a dynamic text field, so it will be more flexible.
      I always learn a lot here, so I would share my code for whom it could be interested.
      I removed the hanna code references, but I provide you the html list of the allergens, English and Italian too, so you can paste them into the "source" of the CKEditor field to have a ready to use module.
      Obviously you are free to modify the code as per your needs.
      Please, keep in mind that I'm not a pro coder and I beg your pardon for my verbosity (speaking and coding). 😉
      I hope be helpful or for inspiration.
      Bye
      ready.phpList-ITA.htmlList-ENG.htmlAllergens.module
      README.md
    • By Robin S
      This module is sort of an upgrade to my earlier ImageToMarkdown module, and might be useful to anyone working with Markdown in ProcessWire.
      Copy Markdown
      Adds icons to images and files that allow you to copy a Markdown string to the clipboard. When you click the icon a message at the top left of the screen notifies you that the copying has occurred.
      Screencast

      Note: in the screencast an EasyMDE inputfield is used to preview the Markdown. It's not required to use EasyMDE - an ordinary textarea field could be used.
      Usage: Images
      When you hover on an item in an Images field an asterisk icon appears on the thumbnail. Click the icon to copy an image Markdown string to clipboard. If the "Description" field is populated it is used as the alt text.
      You can also open the "Variations" modal for an image and click the asterisk icon to copy an image Markdown string for an individual variation.
      Usage: Files
      When you hover on an item in a Files field an asterisk icon appears next to the filename. Click the icon to copy a link Markdown string to the clipboard. If the "Description" field is populated it is used as the link text, otherwise the filename is used.
       
      https://github.com/Toutouwai/CopyMarkdown
      https://processwire.com/modules/copy-markdown/
    • By BitPoet
      I've realized that I've been jumping back and forth between the PW API docs and the source code for site modules far too much. The idea to hold all necessary documentation locally in one place has occurred to me before, but getting PHPDocumentor et al set up and running reliably (and producing readable output) as always been too much of a hassle. Today I was asked how I find the right hooks and their arguments, and that inspired me to finally get my backside down on the chair and whip something up, namely the
      Module Api Doc Viewer
      ProcessModuleApiDoc
      It lets you browse the inline documentation and public (optionally also protected) class/method/property information for all modules, core classes and template files in the ProcessWire instance. The documentation is generated on the fly, so you don't have to remember to update your docs whenever you update a module.
      The module is quite fresh, so expect some bugs there. Behind the scenes it uses PHP-Parser together with a custom class that extracts the information I needed, and the core TextformatterMarkdownExtra module for rendering the description part in the phpdoc style comments.
      This is not a replacement / competitor to the API Viewer included in the commercial ProDevTools package. There is quite some information included in the inline documentation that my module can't (and won't) parse, but which makes up parts of the official ProcessWire API docs.
      This, instead, is a kind of Swiss army knife to view PHPDoc style information and get a quick class or function reference.
      If you feel daring and want to give it a spin, or if you just want to read a bit more, visit the module's GitHub repository.
      This is the overview page under "Setup" -> "Module API Docs":

      And this is what the documentation for an individual class looks like:

      The core module documentation can of course be found online, but it didn't make sense not to include them.
      Let me know what you think!

×
×
  • Create New...