Jump to content

[Solved] Unable to save data in custom field on user profiles


ragnarokkr
 Share

Recommended Posts

Hi all!

My first post here, and I'm pretty new to the PW thing, even if I'm falling in love with it ^_^ .

Currently, I'm making a portal with PW and trying to add a few custom fields to the users' profile (image, socials, etc.).

The issue here is that I'm able to add custom fields to the user profile, but PW doesn't save the values into these fields. It does let me insert the text or upload the image, but doesn't stores them into the database. And no error is printed out.

By looking into the network traffic I did find that in some case it returns a JSON response:

{"error":false,"message":"AJAX Page not saved (no changes)"}

I've searched/googled about this particular issue but didn't find anything about it. I also have tried the solution described in this other topic (https://processwire.com/talk/topic/1002-cant-upload-imagefiles-problem/) to try in solving the image issue at least, without any good result.

I thought the problem was maybe connected to the file permissions on the local installation, but the same situation has verified on remote test installation.

I'm using latest stable PW version on WAMP:

  • Apache v2.4.9
  • PHP v5.5.12
  • MySQL v5.6.17

Any idea, friends? Thanks.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Since a while I notice a problem close to yours. It happens just in case of superuser. Adding some custom fields to the user template results in inability to change the values via Admin->Access->Users as loggedin Superuser (id=41). It works with ProcessProfile. After changing values of a specific field one time in Profile it becomes possible via Admin->Access->Users too. Editing other profiles works all the time. Couldn't find the cause.

Edit: 5.07.15
Allowance to edit user fields of the current user is based on the cofiguration in Module settings of ProcessProfile. If you have unchecked a field, you can't edit this field. This is default for custom fields. Change the settings in the module to give edit permission for these fields.

Edited by kixe
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
  • Similar Content

    • By spercy16
      These issues should be fairly easy for any intermediate to advanced ProcessWire developer to answer. I'm new to PHP and relatively new to ProcessWire and just need a bit of help. What I'm trying to do is bring in a couple of cards from my Projects page to display on my home page. I finally got the code right to bring in the cards but right now they're using my original images instead of my resized "variations". So firstly, I would like to know how to reference the variations of my images instead of using the original. Secondly, I need to grab only four of the cards from the Project page and not import in all ten. It should be just two small changes to my code to do these things (I would imagine). Here is the code I currently have for that section:
      <?php // https://processwire.com/api/arrays/ // check if the array of images has items if (count($pages->get("/projects/")->images)) : // get array of images from the field $images = $pages->get("/projects/")->images; $count = 0; // iterate over each one foreach ($images as $image) : $count++; $sectionText = $pages->get("/projects/")->get("paragraph_$count"); $img = $image; $buttonCode = $pages->get("/projects/")->get("url_$count"); ?> <span id="card<?php echo $count?>" class="card"> <img class="cardThumb" src="<?php echo $img->url; ?>" alt="<?php echo $image->description; ?> Thumbnail" /> <div class="cardBody"> <div class="cardText"> <h2><?php echo $img->description; ?></h2> <?php echo $sectionText; ?> </div> <div class="primaryBtn"> <a href="https://www.paypal.com/donate?hosted_button_id= <?php echo $buttonCode; ?> &source=url"> <button> <i class="fas fa-donate"></i> Donate </button> </a> </div> </div> </span> <?php endforeach; endif; ?> Thanks in advance for any help!
    • By prestoav
      Hi all,
      I've noticed that, when creating new users for clients, the chosen admin theme is not saved. For example, I create a new user select Reno or UIKit as the theme at point of creation and save. When logging in that user for the first time the admin theme is back to default. Changing it again and saving corrects this.

      Anyone else noticed this or is it a known bug at the moment?

      CMS V 3.0.156.

      Thanks!
    • By picarica
      so hello there i have fiel field type i have lots of stuff there, and also an image i can easily get image from that field using
                                                        
      $options = array('quality' => 85, 'upscaling' => true, 'cropping' => 'north', 'sharpening' => 'medium'); $word = ".png"; // Test if string contains the word foreach($childgames->subor_hry as $file) { if(strpos($file, $word) !== false){ /* $imger = $file->size(473, 266, $options); */ echo $file; /* echo $file->url; */ } } so i get the fiel i tried invoking size on it like the commented out part and it doesnt work i get error Oh snizzle… Error:     Exception: Method Pagefile::size does not exist or is not callable in this context (in
      what am i doing wrong? can you guys help me by all logic this should work
    • By Max Esnée
      Hi,
      When I upload a large(ish) SVG (≈120ko in this case) into an image field, it tends to get stuck at 100% and block the whole website. If I force refresh the admin page, the svg has not been uploaded. The file is correctly copied into the assets folder though. Other svg tends to be uploaded fine albeit I've noticed that pages containing svg images in the admin are very slow to load generally. Other pages using the same template but with jpeg or png images are much faster to load.
      I get the following error in the JS console:

      I develop locally using MAMP on macOS and I'm using Firefox. I'm using the last ProcessWire version (3.0.165).
      I also tested in Chrome and got the same error.
    • By Marvin
      Hello, my name Marvin, i want to ask something. I'm new at processwire, and still learn it, i try yo showing an image, at a table, the image was show, but i can't resize the image
      please HELP
      Here i attach, my code belor
      <?php $num = 1; foreach($pages->get("/files/")->children as $child) { $current = $child === $page ? " class='current'" : ''; $result = $child->images; // $result->width(900); // $result->height(100); foreach($result as $items){ foreach($pages->get($child->name)->files as $file) { // $file = $child->files; // echo $file->name; echo "<tr><td>".$num++.".</td><td>".$child->title."</td><td>".$child->text_1."</td><td>".$child->text_2."</td><td>".$child->text_3."</td><td><a href='".$file->httpUrl."'>".$file->name."</a></td><td><img src='".$items->url."'></td></tr>"; } } } ?>  
×
×
  • Create New...