Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'installation'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Welcome to ProcessWire
    • News & Announcements
    • Showcase
    • Wishlist & Roadmap
  • Community Support
    • Getting Started
    • Tutorials
    • FAQs
    • General Support
    • API & Templates
    • Modules/Plugins
    • Themes and Profiles
    • Multi-Language Support
    • Security
    • Jobs
  • Off Topic
    • Pub
    • Dev Talk

Product Groups

  • Form Builder
  • ProFields
  • ProCache
  • ProMailer
  • ProDrafts
  • ListerPro
  • ProDevTools
  • Likes
  • Custom Development

Categories

There are no results to display.


Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests

Found 37 results

  1. Hi everyone, I can't get my head around this, so maybe someone can help: I want to know how install the dev branch of processwire with composer. I use laragon and the "quick create" function and there you can run composer like this: "composer create-project processwire/processwire %s". OK, this is working, so I will get the master branch from it, but how about dev? I found some examples for laravel on this question, but no luck with it. Here some examples: composer create-project processwire/processwire %s --prefer-dist --stability=dev composer create-project processwire/processwire:dev %s composer create-project processwire/processwire:dev %s --stability=dev composer create-project processwire/processwire:dev %s --prefer-dist --stability=dev composer create-project processwire/processwire:dev-master %s --prefer-dist --stability=dev composer create-project processwire/processwire:dev-branch %s --prefer-dist --stability=dev composer create-project processwire/processwire:@dev %s --prefer-dist --stability=dev and so on... Maybe someone got this already and would like to share?
  2. mushmush45

    Mr

    Hi, Could anyone advise me on the following system requirements, which I am missing for ProcessWire installation: DO (pdo_mysql) is required (for MySQL database) Fail: GD 2.0 or newer Fail: JSON support ZipArchive support was not found. This is recommended, but not required to complete installation.
  3. Note - I've not set this up, I'm not experienced, I'm probably omitting much relevant information as a result so this post will be a bit of a work in progress. The answer may be on the forum here - If it is I can't tell for lack of experience (I've looked). I cannot for the life of me get an install to work and I've tried a lot, and I've asked others who're also struggling but I'll try posting here before another CMS as I've heard it's nice. Info about the server : https://gist.github.com/65086fbc7b5dd03abd0f0461b9c0ec8b I'm using the `stable` version of Processwire. My `htaccess` file is working - you can test here http://rightangle.space/ and click on the admin page to see the internal server error. Here is the htaccess file https://gist.github.com/3b805b8ab3c7978aca90a6e39773da00 Here is the /etc/apache2/apache2.conf file https://gist.github.com/2b2f2518ce7df4af4739413bc967cf56 Here is the /etc/apache2/sites-enabled/000-default.conf file https://gist.github.com/400cc958ff32dfb6df80693fd8531f08 Here's the output of tree -fa /var/www/ https://gist.github.com/a3569becd9889b4b05c4f0d0a8a561d7
  4. Hello. I'm not new to Processwire (I've been using it on a Mac environment for multiple site builds), but I am new to installing it on a Windows environment. I have unsuccessfully installed Processwire 3.0.62 both via downloaded zip file and GitHub on my Windows machine. The Site Installation Profile and Compatibility Checks are successful, and I am able to get past the MySql Database screen. However, this is where the installation process stops (step 3). The Test Database and Save Configuration screen says my database connection was successful and the configuration was saved to ./site/config.php and that's it, but I know from my ProcessWire experience I should also see fields for setting up the admin login etc. on this screen. I can't go any further after this. I've redone this process multiple times. I am running XAMPP, if that helps. Any clue what could be stopping the installation process?
  5. During the install process I can never get to Step 4 for setting up an admin account. It creates the database and in the screen it shows it installed the database and imported the SQL and under that it shows "Profile Import" but nothing else. I have the same result with master & dev branch. I looked in the database and do not see a user table of any kind, unless it has some other name than "users"
  6. Hello I've got off to a bad start trying to install PW on my local offline server, I must be doing something wrong as I have a bit of experience with Wordpress and it's running fine on my server, but I like the look of PW and hope to try it. Anyway I downloaded and unzipped the PW installation, the installation seemed to go right through ok, everything passed on the check lists. I selected the Default profile, and then when I try to click on Admin access or view the site I get "Not Found - The requested URL /processwire-master/about/ was not found on this server. Apache/2.4.10 (Ubuntu) Server at localhost Port 80" Simply because the /about folder does not exist! It seems the profile has not been installed by the installation process despite everything else being ok? If I type localhost/processwire-master in the browser I get the Minimal Site Profile "What is ProcessWire?" page but the links work "About" & "Site Map" don't work as the folders are not there. Bit confused as to why this is missing. Please put me out of my misery if it's something obvious I am doing / not doing! Many thanks - rushy
  7. I know it is not new issue. But I am exhausted installing processwire. I see two htaccess files on my servers as attached. How can I processed.
  8. I have successfully installed the processwire files to my servers. you can see my files on the server. But I can't start the installer from browsers you can see the screen shot. any help to solve my simple challenge will be appreciated.
  9. The database connection is successful. But I stuck with this screen without any buttons after the page entering database info. I cannot make it to reach the set admin info page. I have inspected the remote database and all the tables and fields are looking good(I use site exporter).
  10. SQLSTATE[HY000] [1045] Access denied for user 'fubar'@'localhost' (using password: YES) Created the DB. Checked, repaired, flushed, deleted and let the system create it and continue to receive above error. I do not understand a 3 letter password error when the password criteria is a minimum of 5 letters and this error refuses to "go away"
  11. Hello, i am new in the processwire. I tried to install pw in my server a few time but nothing happen. I saw a video on youtube how its installed but the las step was not finish. I tried two diferente versions, the 3.0.42 master version and the 2.8.35 legacy master version, even i tried to install the beginner page and the classic page but the result was the same. I take an screenshot of the last step. Thanks for you time.
  12. Hi Everyone, I made a site on localhost and after migrating I get blank screen on frontend and backend too. Tried with a fresh copy too and after installing it I got the same problem. During installation everything looks great. - Debug mode is true - Tried in subfolder and then in root too. - There are no messages in error log. - Sessions are created in site/assets/sessions/ -> I think it's not a permission related problem and processwire could be initialized - .htaccess is working Any hints what could be the problem? I've worked with several ProcessWire sites and I had no this issue before, but it's the first time installing on windows server with apache.
  13. Hi, I'm new to web development. On the installation instructions, it says, My question is, does it matter what location you choose? Would you ever need to go back and change this later? Is it important or helpful to name this directory in a certain way so that file management becomes simpler? Thanks so much!
  14. After installation I get the ProcessWire 2.5 Installation page, not the homepage and when I click on get started button I get a 404 error because install.php not exist anymore.
  15. Hi, My site is 'www.peterdekeer.be', the admin is currently installed under /processwire/. Is it possible to install it under 'admin.peterdekeer.be'? I read a few weeks ago about the admin that it's possible to couple it somewhat looser. Can someone point me in the right direction? Thx
  16. Hi Guys, In 2.5 we can export the fields. I am wondering whether there is a way that it can handle importing the json from the modules when installing. Eg : A module is created which uses certain fields. I have exported the fields via export and keeping it at some fields.json . Does PW have the ability to find the fields.json and import the fields . This is just a question to know whether something like this have been added into core. Thank you
  17. Hey Everybody, As I was trying to move an exsisting site form my local dev (xampp) to a production server, the following error appeared: Error: session_start(): Failed to initialize storage module: user (path: /usr/local/www/services/.../data/tmp) (line 103 of /home/.../html/wire/core/Session.php) This error message was shown because /install.php still exists. Error has been logged. I searched the forum for help, but the only related topic I could find is this one: Problems with ProcessWire on Cloud Hosting https://processwire.com/talk/topic/5089-problems-with-processwire-on-cloud-hosting/ The thread says, that it might have something to do with some isses in the master branch of pw. So I downloaded the dev branch (2.4), and made a fresh install. There are no problems with the requirements, nor with mod_rewrite. In the last installation step, after the admin user creation the error message from above appears again. Is it usual, that pw creates a tmp/data diretory? I changed the file permissions for the assets and changed the htaccess, but still there is no change. Thanks for any hints on that. And thnaks for that lovely CMS
  18. How can I make this work. downloaded it from module tab in PW and in new tab I searched for PROCESSWIREBOOTSTRAP3and download and installed but still not working, What I see is the default site.
  19. Hello. I am first timer with ProcessWire and doing my first installation of PW. I have Centos 7 with httpd, Mariadb and PHP. I get errors Error: Directory ./site/assets/ must be writable. Please adjust the permissions before continuing. Error: File ./site/config.php must be writable. Please adjust the permissions before continuing. I have /var/www/html/processwire/site: drwxrwxrwx. 2 root apache 22 Feb 10 21:17 assets -rw-rw-rw-. 1 root apache 5755 Jul 16 15:27 config.php drwxr-xr-x. 3 root apache 36 Feb 10 21:17 install drwxr-xr-x. 2 root apache 47 Feb 10 21:17 modules drwxr-xr-x. 5 root apache 4096 Feb 10 21:17 templates httpd is running as apache. Why is it still giving errors?
  20. New to PW and intrigued. Installing on a newly formatted Fedora box in the hopes of getting up-to-date apps out of the box. As PW checked the system, it found the above issue. From the command line, I ran yum install php-gd. System responded php-dg-5.5.14-1.fc20.i686 already installed and latest version. Nothing to do. Not sure precisely how to decipher the version number, but it looks like 5.5.14. Do I need to downgrade? Or? Many thanks... (Tried checking the fora, but didn't come up with a similar thread. Search doesn't like GD -- too short...)
  21. Idea for this came up at PW-H5BP thread so I decided to open this for discussion. At the moment Site Profiles require manual installation. So basicly we would offer some simple option at the beginning of installation for user to choose available profile from modules directory before they proceed. Technically this should be pretty doable since other modules can already be installed similar way at the admin. Thoughts?
  22. Just saw (via Gertrud Schrenk) that BitNami (Company that packages popular open source apps into easy to install images in various formats, including AWS cloud images) is having a contest for which apps to include next as a package, where you can vote for ProcessWire. To quote the site: Please, all go and vote for PW at: bitnami.com/contest ! Cheers
  23. I've recently had to install a couple of processwire sites on a cloud hosting service (TSO Host) and have had the same issue arise on both occasions. What happens is that when you try and access any page of the site, an error message - "Unable to complete this request due to an error. Error has been logged" - is displayed. Inspecting the log revealed this particular error: 2013-12-03 05:23:34 ? http://rebeccacharlton.com.gridhosted.co.uk/?/ Error: session_start() [function.session-start]: Failed to initialize storage module: memcache (path: ) (line 104 of /var/sites/r/rebeccacharlton.com/public_html/wire/core/Session.php) A simple fix I found on these forums was to comment out line 155 on the root index.php file: ini_set("session.save_path", rtrim($config->paths->sessions, '/')); But I was wondering whether there might be a more thorough fix than this... I think the problem stems from the fact that on cloud hosting, the root isn't the simple root because you're on a shared server with many other sites. One attempt to solve the problem was to find the true root using: echo $_SERVER['DOCUMENT_ROOT']; and then replacing the "/" on line 155 with the result but this caused the same problem as before. Only commenting out the line entirely worked as a solution but this feels somewhat like a compromise. Any help to resolve the issue would be much appreciated! Many thanks in advance, ben
  24. I FINALLY found where my DB Port information was under "system variables" from the phpmyadmin home page, but I can't get the correct information as far as the DB host goes. I have tried nearly everything, from "localhost" to the listing under "hostname" also listed in the variables, and then finally I was getting an error message saying something about a "socket", so I found a listing for "socket from the system variables and that, TOO, didn't work. I created the database correctly, named the dang thing correctly, I KNOW I put in the correct password... Nothing seems to be working. I wanted to use ProcessWire because it was suppoosed to be a fast easy and light alternative to Wordpress. I'm builidng my own template and it's gonna be a mostly static site... I just wanted to throw it up on the web while streamlining it enough for some changes to content every once and awhile... But this is not fitting the bill.
  25. Hi there, My site's URL is the installation folder. How can I make my site load the home page on the URL root? http://www.mysite.com/ instead of http://www.mysite.com/cms/ Thanks
×
×
  • Create New...