Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'URL'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Welcome to ProcessWire
    • News & Announcements
    • Showcase
    • Wishlist & Roadmap
  • Community Support
    • Getting Started
    • Tutorials
    • FAQs
    • General Support
    • API & Templates
    • Modules/Plugins
    • Themes and Profiles
    • Multi-Language Support
    • Security
    • Jobs
  • Off Topic
    • Pub
    • Dev Talk

Product Groups

  • Form Builder
  • ProFields
  • ProCache
  • ProMailer
  • Login Register Pro
  • ProDrafts
  • ListerPro
  • ProDevTools
  • Likes
  • Custom Development

Categories

There are no results to display.


Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests

Found 66 results

  1. Hi there, I am new on using PW. So this is my first Post. In order of that, i want to say Hello to everybody. I used PW, to create a Blog with Tagging Function. I used the Page Field Type to create a new Page from a new Tag, defined in a Blog Article. My Problem is, when I create a New Tag for example "Title A" the Tag and a Page is correctly been created. But the URL of the new Tag Page is a fallback solution like 2014-12-16.... How it is possible to define a custom URL from the Title, as PW does, when I "manually" create a new Page. The easiest Way is the Favorite. I thought I can hook up the Page-Save-Event to Auto-Create a URL, but that would be not that easy. Also I have to fill 2 Fields because its a multilanguage Site. Can anybody help? Greetings from Germany
  2. If I am implementing a 'free tagging field', which is explained by @ryan here > https://processwire.com/talk/topic/71-categorizingtagging-content/ is there any way to do this for more than one word (for example if a tag I entered is 'green energy') So, I have a tag.php template which uses something like: <?php if ( $tag = $sanitizer->selectorValue($input->urlSegment1) ) : ?> <?php $matches = $pages->find("tags*=$tag"); ?> <?php foreach ($matches as $match) : ?> <?php endforeach; ?> <?php endif; ?> This allows me, using url segments, to do: /tags/green and the results with a tag 'green', would come up. But how would I do it for something like 'green energy', so /tags/green+energy or /tags/green-energy... Currently my free tagging field is just a text field, but I could make this into a repeater, for example, if it helps this situation. Thanks in advance
  3. Hi, i'm working on a website with some articles and categories. The structure is something like this: Home +Articles --First Article --Second Article +Categories --Category1 --Category2 I'm using the categories page as a field to categorize the articles and create the sections of the general navigation (home / category1 / category2). Currently the URL for a section looks like example.com/categories/category1/ and i want something like: example.com/category1/ Any Ideas? Thanks!
  4. Hi, trying to implemement a set of blog pages and started using the Pagination module to find I couldnt list the page=2 etc results. This is what I started with: This is on a blog template, of which the post template children have page number enabled. $results = $page->children()->find("limit=2, sort=-date"); $pagination = $results->renderPager(); echo $results->render(); This didnt produce different results when clicking 'next'. so I tried: $limit = 2; if($_GET["page"]==0){ $startNum = 1; }else{ $startNum = $_GET["page"]; } $start = ($startNum-1) * $limit; echo $start; $results = $page->children()->find("start=$start,limit=$limit, sort=-date"); $pagination = $results->renderPager(); echo $results->render(); And it works up to a point but then starts doing some crazy stuff! (like adding a new number for another list page which doesnt exist, e.g. page=4 when the limit only allows for 3 pages of list). any help would be amazing. b
  5. for some reason im getting http://www.owengildersleeve.com/websites/123reg/LinuxPackage21/ow/en/gi/owengildersleeve.com/public_html/new/about/ instead of: http://www.owengildersleeve.com/new/about/ from navigation urls. not sure what could be not working. Using apache. Help would be appreciated, thanks!
  6. In order to submit articles to Google news, they require the article urls to be "unique" and contain "at least 3 digits". I have spent most of my morning searching through the forums and have not really found a solution. The best one I have ran across I think is the Process Permalink module. From my understanding of it, you can chose custom url's for pages using a specific template. I am assuming this is kinda what wordpress does with custom post types. However, I do not believe it is being maintained and was never submitted to the module Repository. It also does not work with the current version of ProcessWire and throws several errors. I would love to adopt the module, but am not confident in my skills to make it work yet . The Date Archiver is also a possible solution except in this particular case, archiving the articles is not necessary at this point and if a article is not archived, it does not contain the required digits as google request. Also if you only archive by year, then you may run across the issue of a duplicate title. This topic is basically requesting the same, but no solution was really offered other then adding dates to the tree structure which is what the Date Archiver does for you automatically which is awesome! Of course to me this is not a viable option at this point. Several other topics which basically all involve archiving which the date archiver does for you and using url segments. More archive based on url segments Ryan's example of archiving based off a date field in the template without a module. Maybe the ability to append the page id or created date to the url? Maybe I have thought upon this too long, but any suggestions are appreciated.
  7. Hi Guys, I am pretty new to process wire and am experimenting with repeater fields. The issue is that the image cannot be found via the URL but im not sure why? Im sure this is something silly however I cannot see the problem. The image is uploading fine via the content management system however when viewing on screen it comes as though the image cannot be found. All help would be greatly appreciated. Thanks, Melissa <?php foreach($page->about_timeline_left as $about) { $image_left = $about->left_images; echo "<div class='ss-row'> <div class='ss-left'> <img src='{$image_left->url}' alt='{$image_left->description}'><a class='ss-circle ss-circle-1 ss-circle-deco'></a></div> <div class='ss-right'> {$about->right_description} </div> </div>"; } ?>
  8. Ahoi, pros! Currently I've to create some frontend related user profiles. However I stuck at the routing part. All users are a child of a `users`-page and their url's look like this: http://localhost/projects/ca/users/foo/ ...I've to accomplish a url-structure like the following, so I tried redirect all these request to this: http://localhost/projects/ca/foo/ Using .htaccess doesn't work for me in this case: <IfModule mod_rewrite.c> RewriteEngine On RewriteBase /projects/ca/ RewriteRule ^users/(.*)$ $1 </IfModule> Any ideas how to get this to work, maybe without .htaccess?
  9. Hi, I am looking for a field type that works exactly like the link selector in TinyEdit where I can select either a local page (that is updates if the target page moves in case that follow module is installed) - or where I can select an external URL instead. I tried the "Link"- and the "pages"-field types but they both seem to be not what I am looking for, Is there something I overlooked? Thanks already
  10. Hi all, I just noticed this bug and I hope this is the right place to post it. With processwire 2.3 I have a "URL" field type and it doesn't allow any URL's that have dashes in the domain name. For example, this won't work: http://www.my-site.com Neither will this: http://sub-domain.site.com Since these are both valid domains this is a mistake.
  11. I think the name inputfield (used to generate page urls) is hidden away on the settings tab. The url is an important part of a website and I fear that most clients don’t ever see this, or forget about it when changing page titles. Is there a way to move the name inputfield to the main Content area? Maybe below the title field - something like this screenshot : Or alternatively, maybe the page name could be updated whenever the page title is changed (with an option to override)? I recently had to regenerate all the urls in my site for various reasons. It was quite simple with the api - this was the code that I used <?php $pagesToCheck = $pages->find("template=playground|category"); $count = 0; foreach ($pagesToCheck as $toCheck) { $oldName = $toCheck->name; //this creates the new url - use Sanitizer::translate if your titles have special characters $newName = $sanitizer->pageName($toCheck->title, Sanitizer::translate); if($oldName != $newName){ //print out the pages to be changed echo $toCheck->title .' : '. $oldName . ' > '. $newName; echo '<br />'; //replace the old url with the new one $toCheck->name = $newName; //save the page $toCheck->save(); $count ++; } } if($count == 0){ echo '<p>looks like all urls have been updated!</p>'; } ?>
  12. Hello everyone, I'm using the URL fieldtype to provide an alternative url for some pages but now I need the ability to use, like the title says, GET parameters or url hashes. It seems that is unsupported right now, so I would like to ask you good fellows if you have been in the same situation and if there's a solution to this? Thank you very much.
  13. I have this form in my html which works perfectly locally. Once I had this as a template my form doesnt work well. This has a calendar button available and here is the problem. I already had this php applied: <?php $myCalendar = new tc_calendar("date3", true, false); $myCalendar->setIcon("_php/calendar/images/iconCalendar.png"); $myCalendar->setPath("_php/calendar/"); $myCalendar->setYearInterval(2012, 2022); $myCalendar->dateAllow('2012-08-30', '2022-08-31'); $myCalendar->setDateFormat('j F Y'); $myCalendar->writeScript(); ?> This means that I would have to paste this code which I have applied to any inner url I have in the html such as this example: <input type="image" src="<?php echo $config->urls->templates?>_img/submit_button.png" id="input_img" name="submit" /> I've tried inserting only echo $config->urls->templates?. This way: <?php $myCalendar = new tc_calendar("date3", true, false); $myCalendar->setIcon("$config->urls->templates_php/calendar/images/iconCalendar.png"); $myCalendar->setPath("$config->urls->templates_php/calendar/"); $myCalendar->setYearInterval(2012, 2022); $myCalendar->dateAllow('2012-08-30', '2022-08-31'); $myCalendar->setDateFormat('j F Y'); $myCalendar->writeScript(); ?> If I wanted the url to work how should I do it with processwire?
  14. Hello, I've just began with processwire. I've managed to link all the connections I needed to do with <?php echo $config->urls->templates?>. Ok, everything seems to work from my original html/css. But! I have a javascript file which loads random pictures from an array and after it selects it from the given url. This is the javascript code: $(window).load(function() { var randomImages = ['img1','img2','img3']; var rndNum = Math.floor(Math.random() * randomImages.length); var url = 'url(_img/bg_array/' + randomImages[rndNum] + '.jpg)' $('#home').css({ 'background': url + 'no-repeat center center fixed', '-webkit-background-size': 'cover', '-moz-background-size': 'cover', '-o-background-size': 'cover', 'background-size': 'cover' }); }); I also uploaded the file it if you want to work with it directly. Its quite useful this code. In my html/css it works perfectly, also tried with MAMP PRO and it works fine. Once I apply all my work into processwire every background image is loaded except the #home. Therefore my javascript file onload.js is not performing ok with processwire. Do I need to add something??? please help. Thx Dani onload.js.zip
  15. Hi there, Yep, this is a pretty dumb@$$ed question but I'll ask it anyway In the CP, my very top level is "Home". Against localhost, my browser URL shows: http://localhost:8888/ProcessWire/ When the site goes live, in this case, I want it to show something like: http://my-funky-new-site.co.uk/ Assuming I specify that the VirtualHost DocumentRoot value includes the "ProcessWire" folder (or whatever comparable folder it is on the server), will PW automatically handle/show the URL like: http://my-funky-new-site.co.uk/ Thanks!
  16. Hi ProcessWire'ers, I'm a total newb, reading through the docs to try and get up to speed with PW. I read here that: But if I visit Admin > setup > templates then Edit > Advanced, I see no reference to URL Segments. Any comments on why would be most appreciated, cheers, -Alan
×
×
  • Create New...